Νοσεί η υγεία στα παράλια

Δημοσίευση: 20 Ιουν 2015 7:56

Με τεχνητές αναπνοές προσπαθεί να διασωθεί η λειτουργία των Περιφερειακών Ιατρείων στα παράλια του νομού. Την ίδια ώρα που η τουριστική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει, τα ιατρεία αναμένεται να λειτουργήσουν από 1η Ιουλίου έως και 16 Αυγούστου σε εικοσιτετράωρη μεν βάση αλλά μέχρι τότε επισκέπτες και τουρίστες θα πρέπει να καταφεύγουν σε περίπτωση ανάγκης στα πλησιέστερα Κέντρα Υγείας .

Για πρώτη φορά φέτος υπεύθυνη για το πρόγραμμα των εφημεριών είναι η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια που το πρόγραμμα εφημεριών έβγαινε από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, ενώ την κάλυψη με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έχουν αναλάβει τα Κέντρα Υγείας Αγιάς και Γόννων.

«Καταβάλλουμε ηρωικές προσπάθειες προκειμένου να λειτουργήσουν τα Περιφερειακά Ιατρεία στα παράλια», αναφέρουν από τα Κέντρα Υγείας και προσθέτουν «λείπει προσωπικό και δύσκολα θα καταφέρουμε να καλύψουμε τα κενά».

Από την άλλη πλευρά ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Νέστορας Αντωνίου υποστηρίζει ότι «είναι πραγματικά δύσκολο να στελεχωθούν με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τα ιατρεία των παραλίων σε Σωτηρίτσα δηλαδή και Στόμιο ωστόσο μπορεί να μετακινηθούν άτομα από τα Κέντρα Υγείας ή να τοποθετηθούν σε αυτά αγροτικοί ιατροί» συμπληρώνοντας «η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη από τη στιγμή που τα Περιφερειακά Ιατρεία θα λειτουργούν σε εικοσιτετράωρη βάση. Άρα οι ανάγκες για προσωπικό διπλασιάζονται».

Κάθε δυνατή προσπάθεια για την κάλυψη των παραλίων με ασθενοφόρα καταβάλλει και το ΕΚΑΒ. Σε πρόσφατη σύσκεψη παρουσία του υποδιοικητή της 5ης ΥΠΕ Μιχάλη Βενιζέλου αποφασίστηκε να διατεθεί προσωπικό καθώς παρουσιάζουν ελλείψεις τα Κέντρα Υγείας. Συγκεκριμένα για την εξυπηρέτηση των βορείων παραλίων, για Στόμιο δηλαδή και Μεσάγγαλα θα βρίσκεται ασθενοφόρο στο Μακρυχώρι ενώ για τα παράλια της Αγιάς θα είναι σε ετοιμότητα ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Αγιάς.

Τα προβλήματα του ΕΚΑΒ παραμένουν γνωστά, τα Κέντρα Υγείας ενώ διαθέτουν οχήματα δεν διαθέτουν προσωπικό, την ίδια ώρα που το ΕΚΑΒ έχει ανάγκη από οχήματα. Σύμφωνα με τον Διευθυντή του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας Δημήτρη Παπαγγελή «το ΕΚΑΒ προτείνει να ενταχθούν στον φορέα τα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας και να καλυφθούν οι ανάγκες με πληρώματα του ΕΚΑΒ, γιατί σήμερα υπάρχουν καινούργια ασθενοφόρα που δεν χρησιμοποιούνται λόγω έλλειψης οδηγών».

Ζωή Παρμάκη

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass