ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΓΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2018 22:14

ΚΕΕΛΠΝΟ: Προκήρυξη για 1.575 προσλήψεις

Εκδόθηκε η προκήρυξη για την πρόσληψη 1.575 ατόμων, με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου πλήρους απασχόλησης δεκαοκτάμηνης διάρκειας με δυνατότητα παράτασης ως και έξι μήνες στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν μόνο μία αίτηση, για έναν κλάδο και ειδικότητα και το πολύ μέχρι δύο υποέργα με ανώτατο όριο τις 3 θέσεις. Η υποβολή της αίτησης θα γίνεται σε κλειστό φάκελο είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη Γραμματεία του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., Αγράφων 3-5, Μαρούσι, Τ.Κ 15123.

Σε περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς, το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι 15 ημερολογιακές ημέρες και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας στον τύπο ή της ανάρτησής της στην Κεντρική Υπηρεσία του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, στην ιστοσελίδα του, στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ Θεσσαλονίκης καθώς και στον χώρο των ανακοινώσεων των δημοτικών καταστημάτων των δήμων στους οποίους εδρεύουν οι ως άνω υπηρεσίες.

Οι συμβαλλόμενοι θα απασχοληθούν στο πρόγραμμα με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου πλήρους απασχόλησης δεκαοκτάμηνης διάρκειας από την υπογραφή της σύμβασης. Επιπλέον, οι ιατροί μπορούν να επιλέξουν κατά την υποβολή της αίτησής τους για τη συμμετοχή στη διαγωνιστική διαδικασία, να εργάζονται με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, οπότε η υπηρεσία τους στο πρόγραμμα λογίζεται ως προϋπηρεσία στο ΕΣΥ.

Εκλογές και με... ηλεκτρονική κάλπη!

Αύριο Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει στα γραφεία του, στην οδό Πλ. Αριστοτέλους 4, μια μεγάλη καινοτομία, την ηλεκτρονική ψηφοφορία, στις επικείμενες εκλογές του ΙΣΘ (στις 21 και 22 Οκτωβρίου)

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΙΣΘ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος τονίζει ότι «θα αξιοποιήσουμε σύστημα που έχει χρησιμοποιηθεί κατ΄ επανάληψη με επιτυχία άλλες... 50 φορές από το ΑΠΘ». Ο γενικός γραμματέας του ΙΣΘ Νίκος Νίτσας επισημαίνει ότι "ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ύστερα από επίμονες προσπάθειες κατόρθωσε κι άλλαξε το νομοθετικό πλαίσιο για τις εκλογές μας, ώστε να γίνονται και με... ηλεκτρονική ψηφοφορία. Έτσι οι συνάδελφοι που βρίσκονται στο εξωτερικό θα συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες του ΙΣΘ ενώ ανάμεσα στους υποψήφιους είναι και συνάδελφοι που βρίσκονται σε Αγγλία, Γερμανία και Βέλγιο και για πρώτη φορά θα έχουν τη δυνατότητα να εκλεγούν στη γενική συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου».

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η υπουργική

απόφαση για τις ιατρικές ειδικότητες

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η υπουργική απόφαση με τίτλο «Σύσταση, μετονομασία ιατρικών ειδικοτήτων, καθορισμός χρόνου και περιεχομένου άσκησης για την απόκτηση τίτλου ειδικότητας». Η υπουργική απόφαση είχε αποσταλεί για δημοσίευση τον Μάιο του 2018, αλλά λόγω διαπίστωσης τυπικού κενού νομοθετικής εξουσιοδότησης πάγωσε και εστάλη εκ νέου μετά την ψήφιση της ανάλογης ρύθμισης από τη Βουλή.

Η συγκεκριμένη απόφαση προέκυψε μετά από πολύμηνη διαβούλευση στο ΚΕΣΥ και εγκρίθηκε με Απόφαση της Ολομέλειας του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας. Η ρύθμιση αφορά σε 40 ιατρικές ειδικότητες, 3 ειδικότητες άλλων πτυχίων και 6 εξειδικεύσεις.

Αποτελεί το πρώτο βήμα στον εξορθολογισμό του άναρχου τοπίου των ιατρικών ειδικοτήτων 24 χρόνια μετά το Π.Δ. 415/1994 κι ενώ έχουν συμβεί ριζικές αλλαγές στην ιατρική εκπαίδευση παγκοσμίως.

Στη Θεσσαλονίκη το 27° Ιατρικό Συνέδριο Ε.Δ.

Το τριήμερο 18-20 Οκτωβρίου οργανώνεται το 27ο Ιατρικό Συνέδριο Ενόπλων Δυνάμεων στο ξενοδοχείο Makedonia Palace στη Θεσσαλονίκη.

To Σάββατο 20 Οκτωβρίου και από ώρα 09:00 π.μ. έως 11:30 π.μ. συμμετέχουν στο επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου με θέμα: «Το Υγειονομικό στην Εφεδρεία» ο πρόεδρος της ΑΠΟΕΑ Δρ. Φίλιππος Γρηγ. Κωσταράς, δικηγόρος Παρ Αρείω Πάγω, το μέλος του ΚΔΣ κ. Δημήτριος Σταύρακας ομ. καθηγητής του ΑΠΘ και πρόεδρος ΣΕΑΝ Θεσσαλονίκης, ως σχολιαστές και ο Δρ. Σταματελόπουλος Αθανάσιος Ιατρός, πρόεδρος ΣΕΑΝ Αθηνών ως εισηγητής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.milmcd.gr .

 

Στη ΔΕΘ το 2ο Παιδικό Φεστιβάλ Υγείας

Με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, με τη στήριξη ορισμένων από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας και ένα συναρπαστικό πρόγραμμα μάθησης και ψυχαγωγίας για τα παιδιά, το 2ο Παιδικό Φεστιβάλ Υγείας, Διατροφής και Αθλητισμού έρχεται στις 29 Σεπτεμβρίου στο περίπτερο 12 της ΔΕΘ!

To φεστιβάλ αποτελεί τον μοναδικό θεσμό, που συνδυάζει θεατρικές παραστάσεις, δημιουργικά εργαστήρια, εκπαιδευτικές δράσεις, ρομποτική, αθλητισμό, ακροβατικά, παιχνίδια στο νερό, baby corner και πολλά άλλα γεγονότα, που εξελίσσονται ταυτόχρονα στον ίδιο χώρο.

Φέτος η φιλανθρωπική στόχευση του Φεστιβάλ (στην περσινή 1η διοργάνωση του συγκεντρώθηκαν φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης για τα παιδιά, που στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού») αφορά στην στήριξη των φορέων «Λάμψη» και «Ηλιτόμηνον».

Η «Λάμψη» είναι ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Β. Ελλάδος, ο οποίος έχει υλοποιήσει πολύπλευρο έργο, όπως η επέκταση και ριζική ανακατασκευή των 2 παιδο-ογκολογικών/ αιματολογικών τμημάτων στις παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ & ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ, όπου νοσηλεύονται καρκινοπαθή παιδιά από όλη τη Β. Ελλάδα.

Ο φορέας «Ηλιτόμηνον» έχει αναλάβει την πρωτοβουλία αγοράς παστεριωτή μητρικού γάλακτος για την Α’ Νεογνολογική Κλινική και τη μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Α.Π.Θ. στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Να σημειωθεί ότι στην περσινή 1η διοργάνωση το Παιδικό Φεστιβάλ Υγείας, Διατροφής και Αθλητισμού κατέγραψε πολύ μεγάλη προσέλευση κόσμου, που ξεπέρασε τα 3.000 άτομα.

Εκδήλωση της ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων για το Alzheimer

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από την ΤΟΜΥ (Τοπική Ομάδα Υγείας) Αμπελοκήπων Λάρισας εκδήλωση με θέμα το «Alzheimer» στην αίθουσα εκδηλώσεων του 12ου Γυμνασίου Λάρισας.

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές κα Γεωργία Ξηρομερήσιου, επίκουρος καθηγήτρια Νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η κα Έπη Μίχη, κτηνίατρος και η κα Ελένη Καμπούρα – Νιφλή, εκπρόσωπος του Κέντρου Ημέρας Alzheimer Λάρισας ενημέρωσαν το ακροατήριο για τη σπουδαιότητα της έγκαιρης διάγνωσης της νόσου, τη σημασία της κατάλληλης φροντίδας των ασθενών αλλά και τα οφέλη της επαρκούς ψυχολογικής υποστήριξης του οικογενειακού περιβάλλοντός τους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο διοικητής της 5η ΥΠΕ κ. Νέστορας Αντωνίου, ο υπεύθυνος του τομέα υγείας του Δήμου Λαρισαίων κ. Θοδωρής Κυρόπουλος και πλήθος πολιτών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass