«Λίφτινγκ» στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

* ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ * Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΚΑΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ PET SCAN ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ Π. ΝΑΝΟ

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2018 22:45

Την πλήρη στήριξή του στην προσπάθεια της διοίκησης των δύο νοσοκομείων να αναβαθμίσει το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας εξέφρασε χθες ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστός στη διάρκεια συνάντησής του με τον διοικητή κ. Παν. Νάνο.

Η συνάντηση των δύο ανδρών, διάρκειας μισής ώρας, έγινε χθες το μεσημέρι στο διοικητήριο της Περιφέρειας με τον διοικητή των δύο νοσοκομείων να θέτει ζητήματα που αφορούν στην ενεργειακή αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου και στην ένταξη της σχετικής πρότασης στο πρόγραμμα αναβάθμισης των δημόσιων κτιρίων της Περιφέρειας συνολικού ύψους 20 εκ. ευρώ.

Ο κ. Νάνος παρουσίασε στον περιφερειάρχη την πρότασή του, που συνοδεύεται από ώριμη μελέτη για την ενεργειακή αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου προϋπολογισμού 2,7 εκ. ευρώ, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων επεμβάσεις στο κέλυφος του κτιρίου, μονώσεις, αντικαταστάσεις κουφωμάτων κ.λπ. 

«Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουμε βγάλει μια προκήρυξη στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας για την ενεργειακή αναβάθμιση των δημόσιων κτιρίων. Μια προκήρυξη 20 εκ. ευρώ και σήμερα βρισκόμαστε εδώ με τον διοικητή κ. Παναγιώτη Νάνο προκειμένου να συζητήσουμε καθώς όπως μας διαβεβαίωσε είναι έτοιμη η υπηρεσία του με ώριμη μελέτη να καταθέσει την πρόταση για την προκήρυξη που έχουμε βγάλει για την ενεργειακή αναβάθμιση των δημόσιων κτιρίων. Ένα πολύ σημαντικό έργο καθώς τα νοσοκομεία είναι ιδιαιτέρως ενεργοβόρα λόγω της 24ωρης λειτουργίας τους και για τον λόγο αυτό θέλουμε να τα ενισχύσουμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αγοραστός αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα προχωρήσει στην ένταξη του έργου εφόσον είναι ώριμο.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Περιφέρειας για στήριξη του τομέα της υγείας σημειώνοντας: «Στηρίζουμε τη δημόσια υγεία καθώς πιστεύουμε ότι ένα κράτος είναι ανεπτυγμένο, όταν οι πλούσιοι προσφεύγουν στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας και όχι οι φτωχοί σε ιδιωτικές. Γι’ αυτό όλα αυτά τα χρόνια σε συνεργασία με τις διοικήσεις των νοσοκομείων, την 5η Υ.ΠΕ. και το Υπουργείο εξασφαλίσαμε και χρηματοδοτήσαμε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, ανέγερση Περιφερειακών Ιατρείων και Κέντρο Υγείας, ανέγερση πτερύγων σε νοσοκομεία, έργα χρήσιμα με συνολικό προϋπολογισμό πάνω από 80 εκ. ευρώ».

Προηγουμένως, ο κ. Αγοραστός όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, εμφανίστηκε θετικός στην προοπτική ένταξης ενός ενδοσκοπικού πύργου συνολικού προϋπολογισμού 250 χιλιάδων ευρώ για τις ανάγκες εξετάσεων των Γαστρεντερολόγων του Γενικού Νοσοκομείου.

ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΤΟ PET SCAN

Σε άλλο σημείο της συνάντησης ο κ. Νάνος ενημέρωσε τον περιφερειάρχη για τη σύνταξη της μελέτης για την κτιριακή υποδομή περίπου 300 τ.μ. η οποία αποτελεί επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων στην οποία θα στεγαστεί ο ειδικός τομογράφος pet scan και η μικρή μονάδα κυκλοτρονίου, δωρεά από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Η διοίκηση του νοσοκομείου οφείλει να εξασφαλίσει την κτιριακή υποδομή για την εγκατάσταση του τομογράφου σημείωσε ο διοικητής των νοσοκομείων ζητώντας ωστόσο τη συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας ώστε «με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της να υλοποιηθεί αυτό το μεγάλο έργο που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους ογκολογικούς ασθενείς και θα ολοκληρώσει την παροχή υπηρεσιών υγείας στους ογκολογικούς ασθενείς σε όλα τα διαγνωστικά και θεραπευτικά επίπεδα».

Ο κ. Αγοραστός δεσμεύτηκε να παράσχει την αναγκαία βοήθεια με τρόπο που θα συζητηθεί τις επόμενες ημέρες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σχετική δέσμευση για τη χρηματοδότηση του έργου ανέλαβε και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας την προηγούμενη Παρασκευή σε συνάντηση που είχε με τον διοικητή των δύο νοσοκομείων.

ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass