Άνοιξε η αυλαία του 21ου Καρδιολογικού Συνεδρίου

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2018 15:40

Με τη διάλεξη της αρχαιολόγου, διευθύντριας της Εφορίας αρχαιοτήτων Λάρισας κας Σ. Σδρόλια με αντικείμενο την περιήγηση στη Λάρισα του Διαχρονικού Μουσείου αλλά και την επίσημη υποδοχή των συνέδρων από τον καθηγητή Καρδιολογίας και πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Φίλιππο Τρυποσκιάδη άνοιξαν χθες το απόγευμα οι εργασίες του 21ου Καρδιολογικού Συνεδρίου Κεντρικής Ελλάδος.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε χθες το πρωί σε αίθουσες του ξενοδοχείου ‘’Larissa Imperial’’ με στρογγυλό τραπέζι για το καρδιακό αυτόνομο νευρικό σύστημα, όπου αναπτύχθηκαν ειδικότερα θέματα που αφορούν στον έλεγχο της καρδιαγγειακής λειτουργίας από το αυτόνομο νευρικό σύστημα, την καρδιακή αυτόνομη νευροπάθεια, την καρδιακή νεύρωση και αυτόνομο νευρικό σύστημα στον αιφνίδιο καρδιακό θάνατο, τη σχέση της δυσλειτουργίας του αυτόνομου νευρικού συστήματος με την καρδιακή αναδιαμόρφωση στους ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια, και την επίδραση της άσκησης στη λειτουργία του αυτόνομου νευρικού συστήματος στους καρδιοπαθείς.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με τρεις διαλέξεις με θέματα «Μη αλκοολικής αιτιολογίας λιπώδες ήπαρ και αγγειακός κίνδυνος», τον ρόλο της αντιπηκτικής θεραπείας στη χρόνια στεφανιαία νόσο καθώς και τη νέα ταξινόμηση και διαγνωστικά διλήμματα στη χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια και δύο στρογγυλά τραπέζια για την ανεπάρκεια μιτροειδούς βαλβίδας και την πνευμονική αρτηριακή υπέρταση (ΠΑΥ).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε το σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης, που διεξήχθη σε παράλληλη συνεδρία του συνεδρίου με υπεύθυνους τον καθηγητή Καρδιολογίας, κ. Ι. Σκουλαρίγκη και τους ιατρούς κ. Χ. Παρίση και κ. Μ. Μπαρέκα, στο οποίο συμμετείχαν πάροχοι υγείας γιατροί, νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας κ.λπ.

Το σεμινάριο, που θα συνεχιστεί, και σήμερα περιλαμβάνει θεωρητικό μέρος και πρακτική εφαρμογή σε προπλάσματα. Συγκεκριμένα, 15 εκπαιδευόμενοι κάθε συνεδρίας χωρίζονται σε 3 ομάδες των 5 ατόμων. Αρχικά εκπαιδεύονται στην προσέγγιση του αρρώστου κατά ABCDE, ακολουθούν 30 λεπτά εκπαίδευσης στην ΚΑΡΠΑ και στη χρήση απινιδωτών πάνω σε προπλάσματα. Το πρόγραμμα συνεχίζει με μια βραχεία διάλεξη του αλγόριθμου της ανακοπής και ολοκληρώνεται με τους εκπαιδευόμενους να τρέχουν 3 σενάρια ανακοπής πάνω σε προπλάσματα και με τη βοήθεια εξομοιωτών καρδιακών ρυθμών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass