Δράσεις ύψους 3,5 εκατ. ευρώ στην Υγεία

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ

Δημοσίευση: 21 Νοε 2018 15:22

Δύο σημαντικές παρεμβάσεις για δράσεις στους τομείς της Υγείας που αφορούν στην Ψυχική Υγεία και την Καταπολέμηση των Εξαρτήσεων ξεκινά η Περιφέρεια σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, μετά την έκδοση προσκλήσεων που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Οι συγκεκριμένες προσκλήσεις αποτελούν «ανάσα» για τις υπηρεσίες και τις δομές σε ολόκληρη την Περιφέρεια, που αντιμετωπίζει, όπως όλη η χώρα, τις αυξημένες ανάγκες πολιτών που χρειάζονται στήριξη. Η πρώτη πρόσκληση «Παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας στην Κοινότητα» αφορά στην παροχή υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και στοχεύει στην εισαγωγή καινοτόμων υπηρεσιών στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, με προϋπολογισμό 1.320.000 ευρώ. Η δεύτερη «Δράσεις καταπολέμησης των εξαρτήσεων στην κοινότητα» και με προϋπολογισμό 2.145.000 ευρώ, αφορά στην παροχή υπηρεσιών για την καταπολέμηση των εξαρτήσεων και για τη φροντίδα του πληθυσμού σε κίνδυνο.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε τα εξής:

«Με άξονα και πυξίδα τον άνθρωπο προκηρύσσουμε δράσεις για υπηρεσίες της Ψυχικής Υγείας και Καταπολέμησης των Εξαρτήσεων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Δράσεις συνολικού προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ οι οποίες χρηματοδοτούνται μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.

Είναι δράσεις για τη βελτίωση των παροχών υγείας σε ομάδες που πλήττονται από τη φτώχεια και λοιπές ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Με αναμενόμενα αποτελέσματα τη δημιουργία συνθηκών κοινωνικής και εργασιακής ένταξης, την προαγωγή της υγείας μέσω πρόληψης και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ευπαθών αυτών κοινωνικών ομάδων. Εργαζόμαστε καθημερινά με στρατηγική και προσανατολισμό, προκειμένου να μειώσουμε τις ανισότητες, δίνοντας μάχη κατά της φτώχειας και των κινδύνων που αντιμετωπίζουν πολλοί συνάνθρωποί μας».

Σε όλες τις δράσεις δίνεται έμφαση στη μείωση της βλάβης και στην κάλυψη των ελλείψεων που παρατηρούνται στο υπάρχον σύστημα. Όλες οι νέες δομές θα λειτουργούν σε δίκτυο με τις ήδη υφιστάμενες κατά των εξαρτήσεων σε περιφερειακό επίπεδο, καθώς και με τις υπόλοιπες δομές υγείας/ κοινωνικής φροντίδας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ, Μονάδες Ψυχικής Υγείας, Κοινωνικές Υπηρεσίες Δήμων, Κοινωνικά Ιατρεία κ.ά.).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass