Πρόσβαση πολιτών στις υπηρεσίες υγείας

ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 11,7 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 12 ΤΟΜΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 05 Δεκ 2018 15:48

Την πρόσκληση υποβολής προτάσεων για τη «Λειτουργία Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) στην Περιφέρεια Θεσσαλίας» ανακοίνωσε χθες η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας αποσκοπώντας στην «καθολική, προσιτή πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες του συνόλου του πληθυσμού χωρίς διακρίσεις, και στοχεύει στη μείωση των ανισοτήτων στην υγεία».

Η Πρόσκληση είναι προϋπολογισμού 11,7 εκατ. ευρώ και «αναφέρεται στον Άξονα 2α «Ανάπτυξη και Αξιοποίηση Ικανοτήτων Ανθρώπινου Δυναμικού - Ενεργός Κοινωνική Ενσωμάτωση» / Θεματικό Στόχο 9 « Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και των διακρίσεων» / Επενδυτική Προτεραιότητα 9iv «Βελτίωση της πρόσβασης σε οικονομικά προσιτές, βιώσιμες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων της υγειονομικής περίθαλψης και των κοινωνικών υπηρεσιών γενικού συμφέροντος» του Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020.

Η Πρόσκληση αφορά στη Δράση «Λειτουργία Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) στην Περιφέρεια Θεσσαλίας», αποσκοπεί στην καθολική προσιτή πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες του συνόλου του πληθυσμού χωρίς διακρίσεις, και στοχεύει στη μείωση των ανισοτήτων στην υγεία (Reducing Health Inequalities ).

Το νέο μοντέλο υπηρεσιών στοχεύει στην ορθολογική πλοήγηση των ατόμων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) μέσω της ανακατεύθυνσης της ζήτησης από τη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια φροντίδα, όπως είναι τα Νοσοκομεία, παρέχοντας ποιοτικές, ολιστικές και κοινοτικά προσανατολισμένες υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Αποτελεί τη συνέχιση της Δράσης που ξεκίνησε το 2017 με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα» του ΕΣΠΑ 2014-2020 και αναφέρεται στις 12 ΤΟΜΥ που προβλέπονται στη Θεσσαλία, με Φορέα Λειτουργίας την 5η Υ.Π.Ε. Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας.

Οι Τοπικές Ομάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), σύμφωνα με το άρθρο 106 του Ν. 4461/2017 (ΦΕΚ 38/Α/28-3-2017), συγκροτούνται με απόφαση του διοικητή της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας, αποτελούνται από προσωπικό έως δώδεκα ατόμων και ενισχύουν και αναβαθμίζουν, ως αποκεντρωμένες μονάδες τους, το έργο που παρέχεται από τις δημόσιες δομές παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) του ΕΣΥ.

Οι ΤΟΜΥ λειτουργούν με ανθρώπινο δυναμικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Στελεχώνονται από επαγγελματίες υγείας και λοιπό προσωπικό, με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή με μετακίνηση προσωπικού σύμφωνα με την σχετική Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό τρόπου λειτουργίας τους».

Να διευκρινισθεί πως η υποβολή προτάσεων γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του Ο.Π.Σ. έως και την 31η Δεκεμβρίου 2018, με άμεση αξιολόγηση των προτάσεων. Η Πρόσκληση με α/α 062 εκδίδεται σύμφωνα με τον Κανονισμό 1303/2013 και είναι αναρτημένη με τα συνημμένα της στο δικτυακό τόπο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας, www.thessalia-espa.gr

Σημειώνεται τέλος η Πρόσκληση με α/α 062 έχει προϋπολογισμό 11.7000.000 ευρώ εκ των οποίων 6.478.875 ευρώ χρηματοδοτούνται από αμιγώς εθνικούς πόρους και 5.221.125 ευρώ συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.) και από εθνικούς πόρους, προς τον Δυνητικό Δικαιούχο που είναι η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ Υπουργείου Υγείας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass