Δωρεάν οδοντιατρικές εξετάσεις σε μαθητές

* ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Δημοσίευση: 15 Δεκ 2018 16:57

Η κινητή οδοντιατρική/παιδιατρική μονάδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Λάρισας, επισκέφθηκαν δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία στην επαρχία Ελασσόνας, υλοποιώντας δωρεάν 564 προληπτικούς οδοντιατρικούς ελέγχους στους μαθητές και στις μαθήτριες.

Οι εθελοντές οδοντίατροι του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας, οι οποίοι στελέχωναν την κινητή μονάδα του Οργανισμού, εξέταζαν καθημερινά δεκάδες μαθητές και μαθήτριες με στόχο τη δωρεάν παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης, την ευαισθητοποίηση αλλά και την ενημέρωση των παιδιών για τη στοματική τους υγιεινή.

Η δράση Προληπτικής Ιατρικής υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Ελασσόνας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Λάρισας και την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας (5η Υ.Πε.) και επισκέφθηκε και εξέτασε δωρεάν μαθητές των τριών Δημοτικών Σχολείων της Ελασσόνας, τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Ευαγγελισμού, Βλαχογιαννίου, Καλλιθέας, Σαρανταπόρου, Λουτρού, Κρανιάς, Τσαριτσάνης, καθώς και τους μαθητές των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων Καρυάς, Γαλανόβρυσης και Λυκουδίου.

Η πρωτοβουλία Προληπτικής Ιατρικής εντάσσεται στο νέο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά», που σαν στόχο έχει να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, όπως η προαγωγή και η διασφάλιση της υγείας ενηλίκων ατόμων και παιδιών μέσω προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2002 έως και σήμερα τον «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ» και τις δύο κινητές μονάδες Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», έχουν επισκεφθεί περισσότερα από 100.000 παιδιά από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί για τη συνεργασία, τη στήριξη και τη φιλοξενία: τον Δήμο Ελασσόνας, τους Οδοντιάτρους Ελασσόνας και Λάρισας για τη στελέχωση των μονάδων, την 5η Υ.Πε., τη Διεύθυνση Α’/βάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας, τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων για τη συνεργασία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass