Ενεργοποιείται το κληροδότημα Βαΐτση στο ΓΝΛ

ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ * ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΠΕΝΤΑΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΡΙΩΡΟΦΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΘΑ ΣΤΕΓΑΣΕΙ

Δημοσίευση: 30 Ιαν 2019 22:10
Ο χώρος του φαρμακείου όπου πιθανότατα να ανεγερθεί το νέο τριώροφο κτίριο με χρηματοδότηση από το κληροδότημα Βαΐτση Ο χώρος του φαρμακείου όπου πιθανότατα να ανεγερθεί το νέο τριώροφο κτίριο με χρηματοδότηση από το κληροδότημα Βαΐτση

«Πράσινο φως» για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ανέγερσης νέου κτιρίου στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας αξιοποιώντας τα χρήματα του κληροδοτήματος Βαΐτση άναψε η διοίκηση των δύο νοσοκομείων. Ωστόσο παραμένει άγνωστο εάν και σε ποιον χρόνο μπορεί να ξεκινήσει η ανέγερση νέου κτιρίου, καθώς απαιτούνται προηγουμένως δικαστικές διαδικασίες για την αλλαγή της χρήσης συγκριτικά με τις απαιτήσεις της κληρονομιάς.

Σε πρόσφατη συνεδρίασή της η διοίκηση των δύο νοσοκομείων αποφάσισε να ενεργοποιήσει το κληροδότημα και πόρους 2,2 εκατ. ευρώ αποδεχόμενη την εισήγηση του διοικητή Παν. Νάνου για την τροποποίηση της διαθήκης διά της δικαστικής οδού ώστε να αρθεί ο όρος για δημιουργία Ψυχιατρικής Κλινικής. Συγκρότησε παράλληλα πενταμελή επιτροπή προκειμένου να ελέγξουν και να προτείνουν τον ερχόμενο μήνα, τον τρόποι με τον οποίο πρέπει να χωροθετηθεί το νέο κτίριο και τι ακριβώς θα στεγάσει.

Σε συναντήσεις, που έχουν οργανωθεί στο παρελθόν, εγκαταλείφθηκε καταρχήν η προοπτική στέγασης Ψυχιατρικής Κλινικής, που προβλέπουν οι όροι του κληροδοτήματος καθώς λειτουργεί Πανεπιστημιακή Κλινική με αποτέλεσμα να εκλείψουν οι λόγοι για μια νέα Ψυχιατρική στο Γενικό Νοσοκομείο –όρος δεσμευτικός για την εκταμίευση των χρημάτων.

Προκειμένου να ξεπεραστεί το εμπόδιο του συγκεκριμένου όρου η διοίκηση έδωσε εντολή στους νομικούς συμβούλους να ξεκινήσουν τις νομικές διαδικασίες για την αλλαγή της χρήσης, ενώ στις σκέψεις της είναι το νέο κτίριο να χωροθετηθεί εκεί όπου βρίσκεται σήμερα το φαρμακείο και παλιότερα προβλεπόταν η ανέγερση της συνδετήριας πτέρυγας, που ως γνωστό εγκαταλείφθηκε.

Στην πρόσφατη συνεδρίασή της η διοίκηση αποφάσισε να συστήσει 5μελή Επιτροπή για να αποφασίσει τη χωροθέτηση του τριώροφου, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, νέου κτιρίου. Στην επιτροπή συμμετέχουν οι:

1. Λιόλιος Δημήτριος, αναπληρωτής διοικητής ΓΝΛ.

2. Κομνός Απόστολος, διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας και διευθυντής ΜΕΘ.

3. Παληογιάννη Αικατερίνη, διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας ΓΝΛ.

4. Ντόκος Ιωάννης, διοικητικός διευθυντής ΓΝΛ.

5. Κοκάρα Βασιλική, υποδιευθύντρια Τεχνικής Υπηρεσίας ΓΝΛ.

Παράλληλα στις αρμοδιότητες της Επιτροπής είναι και η επιλογή των δραστηριοτήτων που θα στεγαστούν. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως από τις διαδοχικές συσκέψεις προέκυψε η ανάγκη στέγασης, εκτός του φαρμακείου, τόσο μιας σύγχρονης μονάδας χημειοθεραπείας για τη στήριξη των ογκολογικών ασθενών όσο και της μονάδας τεχνητού νεφρού, που ασφυκτιούν στους σημερινούς χώρους.

«Κρατάμε τη φιλοσοφία της δωρεάς αλλά δεν θα λειτουργήσουμε μια νέα Ψυχιατρική…» σημειώνει ο διοικητής των δύο νοσοκομείων Παν. Νάνος δηλώνοντας αισιόδοξος για την έκβαση της δικαστικής διαδικασίας και την αλλαγή της χρήσης που θα δρομολογήσει την ανέγερση του νέου κτιρίου.

ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass