«Δοντάκια πλυμένα» από την 1η ΤΟΜΥ

ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2019 15:32

 Στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του μαθητικού πληθυσμού, και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας την 20ή Μαρτίου, η Διεπιστημονική Ομάδα της 1ης TOMY Αγίου Γεωργίου Λάρισας σε συνεργασία με Σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία) του πληθυσμού ευθύνης της, πραγματοποίησε διαδραστική - βιωματική ενημέρωση του μαθητικού πληθυσμού σχετική με θέματα στοματικής υγείας, με τίτλο «Δοντάκια Πλυμένα Ποτέ Σφραγισμένα».

Συγκεκριμένα, η δράση υλοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 στο 23ο και στο 52ο Νηπιαγωγείο Λάρισας, και την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 στο 42ο Νηπιαγωγείο Λάρισας.

Σκοπός του δράσης ήταν η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η κινητοποίηση των μαθητών, μέσω διαδραστικού και βιωματικού τρόπου προσέγγισης για την κατανόηση και την εμπέδωση γνώσεων σχετικών με τη σημασία και τη συμβολή της στοματικής υγείας, και την αλλαγή ή τροποποίηση συμπεριφορών, όπως η στοματική υγιεινή, η χρήση προληπτικών μέτρων και μέσων για την προαγωγή της στοματικής υγείας.

Ως εκ τούτου, στο πλαίσιο της φιλαναγνωσίας πραγματοποιήθηκε αφήγηση σχετικού παραμυθιού με τίτλο «Ιππόλυτος Ιπποπόταμος» της συγγραφέως Ζαραμπούκα (εκδόσεις Πατάκη). Στο τέλος της αφήγησης, οι υπεύθυνοι προέτρεψαν τα παιδιά να συμμετέχουν ζωγραφίζοντας με ερέθισμα το συγκεκριμένο παραμύθι, και να χαρίσουν τη ζωγραφιά τους σε ένα αγαπημένο τους πρόσωπο εξηγώντας του τι απεικονίζει.

Η δράση υλοποιήθηκε από τη νοσηλεύτρια Ανθή Μπανά και την επισκέπτρια υγείας Μαρίνα-Ελευθερία Καραρρήγα. Τα υπόλοιπα μέλη της Διεπιστημονικής Ομάδας Υγείας υποστήριξαν την οργάνωση της δράσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass