«The Medical Project»

Σημείο αναφοράς στον υγειονομικό χάρτη της Λάρισας

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2019 15:20

Εμφανίστηκε ως νέα τάση στον χώρο της υγείας στη Λάρισα και από τους πρώτους μήνες λειτουργίας του αποτελεί σημείο αναφοράς στον υγειονομικό χάρτη του νομού δικαιώνοντας τις προσδοκίες των εμπνευστών του.

Το Κέντρο Πρόληψης, Αξιολόγησης και Αποθεραπείας «The Medical Project», μοναδικό στο είδος του για τα δεδομένα της χώρας, στη διασταύρωση Λεωφόρου Κ. Καραμανλή με Σαμουηλίδου, κερδίζει καθημερινά τις καρδιές και την εμπιστοσύνη των Θεσσαλών παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Η μοναδικότητα του project συνίσταται στο γεγονός ότι σε έναν υπερσύγχρονο χώρο έχει συγκεντρωμένο σε μια δομή εξοπλισμό και μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, που σε συνδυασμό με την παρουσία αυστηρά επιλεγμένου επιστημονικού προσωπικού, επιτρέπει οι υπηρεσίες του κέντρου να απευθύνονται κυριολεκτικά προς το σύνολο του πληθυσμού.

«Ο χώρος σχεδιάστηκε με τέτοιον τρόπο ώστε να καλύπτει τις ανάγκες του σύγχρονου Θεσσαλού από 6 μέχρι... 106 ετών» τονίζει ο εκ των τριών εμπνευστών του Κέντρου, φαρμακοποιός Δημήτρης Καραγιάννης, διευκρινίζοντας πως απευθύνεται σε υγιείς και ασθενείς, παιδιά και ηλικιωμένους, ενεργούς και τραυματίες, αθλούμενους και μη καθώς και σε Λαρισαίους που εργάζονται εντατικά και πολλές ώρες την ημέρα και επιθυμούν χαλάρωση και ευεξία..

Ο σύγχρονος Θεσσαλός απολαμβάνει τις υπηρεσίες του Κέντρου μέσα από σειρά προγραμμάτων που καλύπτουν όλες τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής.

Από τις βασικότερες -και επίκαιρες λόγω εποχής- υπηρεσίες του Κέντρου είναι η ενεργοποίηση του ανθρώπινου μεταβολισμού. Ο υπέρβαρος αφού περάσει εργομετρικούς και σωματομετρικούς ελέγχους, παρακολουθείται σε συνεργασία με διατροφολόγο ενώ συμμετέχει σε κάποιες ασκήσεις και χρησιμοποιεί τον κρυοθάλαμο αλλά και τις αντλίες συμπίεσης για την επίτευξη του στόχου της ενεργοποίησης του μεταβολισμού.

Στόχος του προγράμματος είναι η μείωση της μεταβολικής ηλικίας του υπέρβαρου, που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των καύσεων, αναφέρει ο κ. Καραγιάννης επισημαίνοντας πως το πρόγραμμα δεν είναι απλώς μια προσπάθεια απώλειας βάρους, γιατί το ζητούμενο για έναν υπέρβαρο είναι πώς θα αδυνατίσει, τι θα χάσει και κυρίως αν θα το κάνει σωστά χωρίς καμία ζημιά στον οργανισμό του.

Το πρόγραμμα «The Young Project» έχει εκπονηθεί για να λύσει με επιστημονική πιστότητα πολλές απορίες και πολλά προβλήματα σχετικά με την πορεία ανάπτυξης των παιδιών και των εφήβων, αθλητών και μη. Πρόκειται για ετήσιο πρόγραμμα με τρεις δέσμες μετρήσεων, μέσα από τις οποίες εκτιμάται η εξελικτική πορεία των παιδιών και των εφήβων. Με τον τρόπο αυτό παρέχονται οδηγίες δράσης για την αποφυγή μελλοντικών τραυματισμών, ενώ εντοπίζονται παθήσεις που δεν φαίνονται με γυμνό μάτι μέσα από την τρισδιάστατη κάμερα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πρόγραμμα αντιγήρανσης με τους συμμετέχοντες να παρακολουθούνται διατροφικά και να χρησιμοποιούν την κρυοθεραπεία ολόκληρου του σώματος σε κρυοδωμάτιο, που σε παγκόσμιο επίπεδο αναδεικνύεται ως η κορυφαία μέθοδος αντιγηραντικής, αισθητικής κι αποκαταστατικής δράσης.

Απευθυνόμενο σε αθλητές, αθλούμενους αλλά και σε Θεσσαλούς με εντατικούς ρυθμούς, το Κέντρο προσφέρει συνδιαστική χαλάρωση και αποθεραπεία - σ’ ένα χώρο με πληθώρα σχετικών επιλογών, όπως το Recovery Lounge. Στη διάθεση των αθλητών και των αθλούμενων βρίσκονται οι εργομετρικές και εμβιομηχανικές αναλύσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν εντός κι εκτός του κέντρου και εξασφαλίζουν βελτίωση της απόδοσης και βελτίωση του τρόπου κίνησης των αθλητών μέσα στο άθλημά τους μετά από την τρισδιάστατη ανάλυση της κίνησής τους.

Η ολιστική προσέγγιση των αθλητών συμπληρώνεται με τις μυοσκελετικές αξιολογήσεις που μπορούν να διενεργηθούν εκεί κατ’ αποκλειστικότητα και τη σύνδεση όλων αυτών των δυνατοτήτων με τομείς, όπως η αθλητική διατροφή και η διαιτολογία (Sports Nutrition), ακόμη και η υγιής ομορφιά.

Σκοπός της διεύθυνσής μας είναι να απευθύνονται στο Κέντρο Πρόληψης, Αξιολόγησης και Αποθεραπείας όλοι οι επαγγελματίες υγείας αλλά και άθλησης, αφού τους παρέχει τη δυνατότητα των πλέον αξιόπιστων μετρήσεων, για να τεκμηριώνουν τις επιλογές τους κατά τη διαδικασία βελτίωσης της κατάστασης ασθενών ή αθλητών και της επανένταξής τους.

Ο κ. Καραγιάννης δηλώνει υπερήφανος για τη λειτουργία του Κέντρου στη Λάρισα, ώστε, όπως επισημαίνει, «να δώσουμε κατ’ αρχήν πίσω στον κόσμο της πόλης μας όσα εκείνος μας πρόοσέφερε τόσα χρόνια που δραστηριοποιούμαστε επιστημονικά κι επαγγελματικά» και καταλήγει: «Γι’ αυτό και φροντίσαμε όλες μας οι υπηρεσίες να είναι οικονομικά προσβάσιμες για όλο τον κόσμο, ο οποίος δεν έχει παρά να μας επισκεφθεί, να μας γνωρίσει, να μιλήσει μαζί μας για τις ανάγκες του και να το διαπιστώσει».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass