Συντονίζονται για να μπει… τάξη στα Νοσοκομεία

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΟΙ ΔΑΚΙΤΕΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ- ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 30 Αυγ 2019 22:20
ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ

Λαρισινό χαρακτήρα είχε η προχθεσινή κομματική σύσκεψη στα γραφεία της ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας, με θέμα τα οξυμένα προβλήματα στον χώρο της υγείας, αλλά και τις αξιοκρατικές επιλογές στις θέσεις των διοικητών στα Νοσοκομεία.

Για διάφορους λόγους στη συνεδρίαση δεν παρέστησαν εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ Υγειονομικών από τα υπόλοιπα θεσσαλικά διαμερίσματα, αλλά αποφασίστηκε τηλεφωνικά να υπάρξει συντονισμός κινήσεων το επόμενο διάστημα, ενώ στο παιχνίδι μπήκε και το κεντρικό όργανο της ΔΑΚΕ στην Αθήνα.

Μετά τη χθεσινή συζήτηση των Λαρισαίων υγειονομικών, ακολούθησε ενημέρωση της ΝΟΔΕ χθες βράδυ –η οποία συνεδρίαζε ενόψει της ΔΕΘ-, ενώ το χρονοδιάγραμμα προβλέπει συνάντηση όλων των γαλάζιων συνδικαλιστών στον χώρο της υγείας στη Θεσσαλονίκη, στο περιθώριο της Έκθεσης, ενώ ζητήθηκε συνάντηση και με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Στην προχθεσινή σύσκεψη της ΔΑΚΕ αποφασίστηκε στις επικείμενες κομματικές επαφές να προταχθούν τα προβλήματα με τις ελλείψεις προσωπικού και εξοπλισμού στα Νοσοκομεία και εν συνεχεία η ανάγκη αξιοκρατικής, τεχνοκρατικής στελέχωσης των διοικήσεων των Νοσοκομείων.

Η προκήρυξη για τους διοικητές

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να δημοσιοποιηθεί η προκήρυξη για τους Διοικητές των Νοσοκομείων, καθώς η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έχει συντάξει το σχετικό κείμενο με τα κριτήρια τα οποία θα διαφοροποιούνται σε σχέση με το παρελθόν.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, μεταξύ των βασικών κριτηρίων για τους Διοικητές Νοσοκομείων θα είναι η ηλικία, αφού αναμένεται να τεθούν όρια, αν και οι πιέσεις που θα ασκηθούν από κομματικά στελέχη ίσως ανατρέψουν τα προβλεπόμενα. Επίσης θα ζητείται πτυχίο ΑΕΙ, καθώς στο παρελθόν η τακτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που απαιτούσε ένα απλό πτυχίο ακόμη και ΤΕΙ για τον διορισμό των νέων Διοικητών των Νοσοκομείων, επικρίθηκε σφόδρα από τη ΝΔ.

Η νέα προκήρυξη ωστόσο αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες δεδομένου ότι η κυβέρνηση θέλει να έχει νέους Διοικητές στα Νοσοκομεία έως το τέλος του Σεπτεμβρίου.

 

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass