Παρέλαβε την 5η ΥΠΕ ο Φώτης Σερέτης

ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΣΤΟΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ - ΣΥΓΚΑΛΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΩΝ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΩΝ

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2019 22:10

Τα καθήκοντά του στην 5ης ΥΠΕ ανέλαβε και τυπικά χθες το πρωί ο νέος διοικητής Φώτης Σερέτης. Το «πράσινο φως» για την παραλαβή της Υγειονομικής Περιφέρειας άναψε προχθές το βράδυ η δημοσίευση της υπουργικής απόφασης για την τοποθέτησή του στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης – ο κ. Σερέτης είναι ο πρώτος από τους τοποθετηθέντες διοικητές των ΥΠΕ που πήρε ΦΕΚ μετά την παρουσίασή τους στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο νέος διοικητής έφθασε στις 8 χθες το πρωί στις εγκαταστάσεις της 5ης ΥΠΕ, όπου τον υποδέχθηκε ο απερχόμενος διοικητής Νέστορας Αντωνίου. Μετά από μια ολιγόλεπτη συνάντηση των δύο ανδρών, ο κ. Αντωνίου ξενάγησε τον αντικαταστάτη του στις εγκαταστάσεις της ΥΠΕ παρουσιάζοντας τόσο τους υποδιοικητές όσο και το προσωπικό της Περιφέρειας για να ακολουθήσει πολύωρη ενημέρωση του νέου διοικητή από τις οικονομικές υπηρεσίες για την κατάσταση που επικρατεί στην Περιφέρεια και τις υπάρχουσες εκκρεμότητες, που θα κληθεί να αντιμετωπίσει άμεσα.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Σερέτης, από σήμερα ξεκινά ένας κύκλος αναλυτικής και σε βάθος ενημέρωσης για την Περιφέρεια που αναλαμβάνει συγκαλώντας στις 12 το μεσημέρι σύσκεψη με την παρουσία των διοικητών και των διευθυντών των Οικονομικών υπηρεσιών των νοσοκομείων της Θεσσαλίας στις εγκαταστάσεις της 5ης ΥΠΕ.

Αντίστοιχη σύσκεψη έχει προγραμματίσει την ερχόμενη Δευτέρα με τους διοικητές και τους οικονομικούς διευθυντές των νοσοκομείων της Στερεάς Ελλάδας, ενώ την ερχόμενη Πέμπτη έχει κληθεί από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να συμμετάσχει στην πρώτη σύσκεψη των νέων διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών, όπου αναμένεται να συζητηθεί η κατάσταση που παρέλαβαν και να τους δοθούν οδηγίες για την πολιτική που θα ακολουθήσουν.

Σημειώνεται ότι ο κ. Σερέτης ξεκινά παράλληλα τις επαφές του με τους φορείς της Λάρισας καθώς έχει προγραμματιστεί λίγο πριν τη σύσκεψη με τους διοικητές συνάντηση με την πρόεδρο του Συλλόγου Καρκινοπαθών κα Ιωάννα Καραβάνα για το πρόβλημα της διακοπής των θεραπειών ογκολογικών ασθενών εξαιτίας της αδυναμίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου να προμηθευτεί φάρμακα υψηλού κόστους.

ΟΙ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΕΣ

Στο μεταξύ σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των νέων υποδιοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και αναμένεται να ανακοινωθούν εντός των προσεχών ημερών. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι δύο υποδιοικητές της 5ης ΥΠΕ προέρχονται πολιτικά από τον κομματικό χώρο του κυβερνώντος κόμματος και γεωγραφικά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, σύμφωνα με τις επιθυμίες της ΔΑΚΕ υγειονομικών.

Την ίδια ώρα ξεκίνησε στην 5η ΥΠΕ η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος με την υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων για τις θέσεις των διοικητών των νοσοκομείων της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, με την πρώτη αίτηση να καταθέτει ο πρώην καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κώστας Πατέρας για μία θέση διοικητή στα νοσοκομεία Τρικάλων ή Καρδίτσας.

ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass