Οι «μνηστήρες» των διοικήσεων στα θεσσαλικά νοσοκομεία

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 150 ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ 5ης ΥΠΕ – ΠΟΙΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2019 22:03

Ιδιαίτερα ελκυστικές αποδεικνύονται οι θέσεις διοικητών και υποδιοικητών στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, συνεπώς και της 5ης ΥΠΕ, καθώς έχουν κατατεθεί πάνω από 150 αιτήσεις ενδιαφερομένων για τις θέσεις των νοσοκομείων της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας.

Ο αριθμός αυτός θεωρείται βέβαιο ότι θα αυξηθεί τις επόμενες ημέρες οπότε θα συνυπολογιστούν και οι αιτήσεις μαζί με τους αντίστοιχους φακέλους, που θα φθάσουν στις εγκαταστάσεις της 5ης ΥΠΕ ταχυδρομικά.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών από τους ενδιαφερόμενους για την κάλυψη θέσεων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών Νοσοκομείων Ε.Σ.Υ. στο πλαίσιο της σχετικής προκήρυξης μετά και την παράταση ολοκληρώθηκε προχθές το βράδυ, με το ενδιαφέρον να στρέφεται πλέον στο Υπουργείο Υγείας για την αξιολόγηση των ενδιαφερομένων και την επιλογή των νέων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, μέχρι τη λήξη της προθεσμίας στη γραμματεία του διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη είχαν κατατεθεί πάνω από 150 αιτήσεις με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είτε από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους είτε από αντιπροσώπους τους την ώρα που εντείνεται η ονοματολογία για τους επικρατέστερους να αναλάβουν τις διοικήσεις, έστω και αν σε πολλές περιπτώσεις οι επικρατέστεροι δεν έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τις συγκεκριμένες θέσεις!

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν εκδήλωσαν ενδιαφέρον οι νυν διοικητές των νοσοκομείων Βόλου Μάνθος Δραμιτινός και Καρδίτσας Βάιος Βαρελάς, όπως και ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Τρικάλων Δημήτρης Παρθένης, ο οποίος έχει παραιτηθεί από τον προηγούμενο Μάιο. Αίτηση δεν έχει υποβάλει ούτε και ο Λαρισαίος υποδιοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Χάρης Αποστολίδης, του οποίου η θητεία λήγει την άνοιξη του 2020 και έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επαναδιεκδικήσει τη θέση όταν προκηρυχθεί.

Αντίθετα ενδιαφέρον να επανακριθούν και να επαναξιολογηθούν εκδήλωσαν με την κατάθεση αιτήσεων οι διοικητές των δύο Νοσοκομείων της Λάρισας, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ανθή Χαλιβέρα και του Γενικού Νοσοκομείου Δημήτρης Λιόλιος, οι οποίοι εκτελούν χρέη διοικητών καθώς τοποθετήθηκαν ως αναπληρωτές διοικητές του Παναγιώτη Νάνου.

Ενδιαφέρον για τα Νοσοκομεία της Λάρισας έχουν εκδηλώσει η πρώην αντινομάρχης και πρώην αντιπεριφερειάρχης Ρένα Καραλαριώτου, που κατέθεσε την αίτησή της λίγο πριν την εκπνοή της προθεσμίας και ο βιολόγος υποψήφιος βουλευτής στις πρόσφατες εκλογές Γιώργος Καραβάνας, ενώ συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες για το ενδιαφέρον του πρώην βουλευτή Γιώργου Κατσιαντώνη, το όνομα του οποίου ακουγόταν έντονα σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Αιτήσεις κατέθεσαν επίσης ο καθηγητής Πληροφορικής Χαράλαμπος Μπαλής από την Κρανιά Ελασσόνας με θητεία στη θέση του υποδιοικητή στο Νοσοκομείο του Βόλου, ο ψυχίατρος Χρήστος Λιάπης, ο δικηγόρος Γρηγόρης Δασταυρίδης με εμπειρία στη διοίκηση της 5ης ΥΠΕ και ο διοικητικός διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Γιάννης Ντόκος.

Για το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας φαίνεται να ενδιαφέρεται και ο προϊστάμενος της νοσηλευτικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου Τρικάλων Απ. Γιοντζής, ενώ αίτηση κατέθεσε και ο νευροχειρουργός Βασίλης Αναγνωστόπουλος χωρίς να γίνουν γνωστές οι προτιμήσεις του –στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου υπηρετεί δεν μπορεί να επιλεγεί.

Ένας ακόμα Λαρισαίος, με μεγάλη διοικητική εμπειρία στη διοίκηση των μονάδων υγείας, ο μαθηματικός Κώστας Καραμπάτσας εκδήλωσε ενδιαφέρον και μαζί με την πρώην υποψήφια Ελένη Αντωνοπούλου φέρεται να «παίζουν» για τη διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου.

Σημειώνεται ότι τον χορό των αιτήσεων άνοιξε ο πρώην καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κώστας Πατέρας, που κατέθεσε την αίτησή του με προτίμηση στις διοικήσεις των Νοσοκομείων Τρικάλων και Καρδίτσας την ώρα που ο νέος διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης αναλάμβανε τα καθήκοντά του.

Από χθες άρχισαν να μετρούν οι προθεσμίες για την παραλαβή αιτήσεων και φακέλων, που έχουν αποσταλεί ταχυδρομικά, ενώ όλο το υλικό θα αποσταλεί πιθανότατα στα τέλη της επόμενης εβδομάδας στο Υπουργείο Υγείας και στην αρμόδια Επιτροπή της οποίας προΐσταται ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος

Υπενθυμίζεται ότι χαρακτηριστικό της προκήρυξης ήταν ότι δεν μπορεί να υποβάλει αίτηση για τις αναφερόμενες θέσεις διοικητή ή αναπληρωτή διοικητή όποιος εργάζεται ή υπηρετεί στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο για το οποίο προκηρύσσεται η θέση –περιορισμός που δεν ισχύει για τους υπηρετούντες διοικητές και αναπληρωτές διοικητές των Νοσοκομείων Ε.Σ.Υ., των οποίων η θητεία λήγει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Νέο στοιχείο συγκριτικά με προηγούμενες προκηρύξεις είναι ότι κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλει μια αίτηση σε μία μόνο Υγειονομική Περιφέρεια, για μέχρι δύο νοσοκομεία και έως δύο θέσεις (Διοικητή ή/και Αναπληρωτή Διοικητή) σε κάθε νοσοκομείο από τις αναφερόμενες κενές ή κενούμενες θέσεις στην παρούσα.

Του Δημ. Κατσανάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass