Διακομματική στήριξη στο Γενικό Νοσοκομείο

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΤΟ ΓΝΛ ΚΑΙ Ο Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ * ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ * ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2019 22:14

Υπέρ της επαναλειτουργίας της Γαστρεντερολογικής κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο τάχθηκε χθες και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος, καταθέτοντας ερώτηση στη Βουλή στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, με αποτέλεσμα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να καλείται να απαντήσει για τα προβλήματα του νομαρχιακού νοσοκομείου σε τρεις ερωτήσεις Λαρισαίων βουλευτών, εκ των οποίων η μία επίκαιρη, αυτή της Ευαγγελίας Λιακούλη, και μία των 9 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και οι δύο Λαρισαίοι, για την υποχρηματοδότηση και των νοσοκομείων της Λάρισας.

Την ίδια ώρα, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σχεδιάζει ολοκληρωμένη παρέμβαση στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για το σύνολο των προβλημάτων του νομαρχιακού νοσοκομείου, ενώ υπηρεσιακοί και πολιτικοί παράγοντες του υπουργείου, οι οποίοι είναι ενήμεροι για την υπόθεση της Γαστρεντερολογικής κλινικής, εξετάζουν λεπτομέρειες για τη διαδικασία εφόσον ληφθεί πολιτικά απόφαση για τη μεταφορά από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και την επανίδρυσή της στον φυσικό της χώρο, το νομαρχιακό νοσοκομείο.

Μιλώντας χθες το απόγευμα στην «Ε» ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε ότι ανέθεσε στον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου και περιφερειακό σύμβουλο της παράταξής του μια αναλυτική περιγραφή των υπαρχόντων προβλημάτων και ένα σχέδιο για την αντιμετώπισή τους, ώστε το νοσηλευτικό ίδρυμα να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες παροχής υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες. Με τον σχεδιασμό αυτό προγραμματίζει ολοκληρωμένη παρέμβαση στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας πιθανότατα τις προσεχείς ημέρες.   

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Τα προβλήματα της λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας με πρώτο την επαναλειτουργία της Γαστρεντερολογικής Κλινικής θέτει με ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια -τον οποίο ενημέρωσε και τηλεφωνικά- ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος. Ο Θεσσαλός πολιτικός μετά από ενημέρωση που είχε από τον διευθυντή ΜΕΘ του ΓΝΛ και διευθυντή Ιατρικών υπηρεσιών κ. Απόστολο Κομνό και με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο προχώρησε στην άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου με στόχο την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν το νοσοκομείο της πόλης.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στην ερώτησή του σημειώνει τα εξής: «Προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης, όπως έχει αποδείξει ήδη από τους πρώτους μήνες που βρίσκεται στην εξουσία, είναι η επίλυση των ζητημάτων της καθημερινότητας και πρωτίστως αυτών που αφορούν στις παρεχόμενες υπηρεσίες ασφάλειας και υγείας.

Δυστυχώς, ιδιαίτερα ο τομέας της δημόσιας υγείας ταλανίζεται από πολλά προβλήματα, τα οποία συχνά βλέπουν το φως της δημοσιότητας, όπως αυτά του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, με κύρια σημεία τη σοβαρή υποστελέχωση και την υποχρηματοδότησή του (εφημερίδα Ελευθερία, 22 και 23.10.2019).

Το υπάρχον προσωπικό με δυσκολία ανταποκρίνεται στον όγκο και στη σοβαρότητα ορισμένων περιστατικών που προκύπτουν, ειδικά στις ημέρες εφημερίας, ενώ ενσκήπτουν και ζητήματα που αφορούν κλινικές που δεν λειτουργούν εντός των εγκαταστάσεων του ΓΝΛ. Με σκοπό την αρτιότερη λειτουργία, το ιατρικό προσωπικό ζητά την επαναλειτουργία τους εντός του νοσοκομείου, με προεξέχουσα τη Γαστρεντερολογική Κλινική, για την οποία σημειώνουν ότι είχε δρομολογηθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση, που όμως “κόλλησε” στο Υπουργείο Οικονομίας λόγω εκλογών».

Κατόπιν τούτων ο κυβερνητικός βουλευτής ρωτά τον αρμόδιο υπουργό αν προτίθεται να αντιμετωπίσει τα ζητήματα υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης του ΓΝΛ και να προβεί στις δέουσες ενέργειες για την αποκατάσταση των προβλημάτων που εγείρονται για τα θέματα της λειτουργίας των κλινικών με άμεση προτεραιότητα στη Γαστρεντερολογική Κλινική.

 

Δ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass