«Επανιδρύουμε τη Γαστρεντερολογική Κλινική του Γ.Ν.Λ.»

ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ *ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ

Δημοσίευση: 07 Νοε 2019 15:19

Άρχισε χθες στις Διαρκείς Επιτροπές Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση επί του νομοσχεδίου της Κύρωσης Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, στις οποίες συμπεριλήφθηκε διάταξη που ανοίγει τον δρόμο για την επανίδρυση της Γαστρεντερολογικής Κλινικής στο Γ.Ν.Λ. Την ίδια ώρα η 5η ΥΠΕ ξεκίνησε τις προετοιμασίες για τη στέγαση της Κλινικής με στόχο να τεθεί σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία την 1η Ιανουαρίου 2020.

Ο αναπληρωτής γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας παρεμβαίνοντας στην κοινή συνεδρίαση των δύο Επιτροπών αναφέρθηκε στους λόγους κατάθεσης της νομοθετικής ρύθμισης από το Υπουργείο Υγείας επισημαίνοντας: «Προχωρούμε στην επίλυση ενός χρονίζοντος προβλήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και επανιδρύουμε τη Γαστρεντερολογική Κλινική, προκειμένου να καλύπτονται πληρέστερα οι υγειονομικές ανάγκες των Λαρισαίων τις μέρες που εφημερεύει το Γ.Ν.Λ. Ταυτόχρονα, με τη νέα ρύθμιση, μπορούν να ενταχθούν στον Οργανισμό του Νοσοκομείου η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και άλλες κλινικές».

Με τον κ. Κέλλα να προσθέτει: «Θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό και τον υφυπουργό Υγείας και να σημειώσω ότι τα νοσοκομεία είναι μονάδες υγείας, που έχουν ως σκοπό τους την προαγωγή της δημόσιας υγείας και τη διαρκή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε περισσότερη ευελιξία στην κατάρτιση των οργανισμών τους, η οποία εξασφαλίζεται με τη συγκεκριμένη διάταξη του άρθρου 12, κατά τους ορισμούς του άρθρου 6 παρ. 1 του ν. 2889/2001».

Περαιτέρω, ο Λαρισαίος πολιτικός αναφέρθηκε στις ρυθμίσεις του Υπουργείου Οικονομικών για τη βελτίωση προστασίας της κύριας κατοικίας, επισημαίνοντας: «Δεικνύεται μέριμνα για τους οφειλέτες, καθότι μπορούν να ενταχθούν στις προστατευτικές ρυθμίσεις του νόμου περισσότεροι δικαιούχοι. Είτε πρόκειται για νέες αιτήσεις, είτε για αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί, οι δικαιούχοι θα προστατεύουν την κύρια κατοικία τους, ανεξάρτητα εάν διαμένουν σε μισθωμένο ή παραχωρημένο ακίνητο εκτός της Περιφερειακής Ενότητας στην οποία βρίσκεται η κύρια κατοικία τους».

 «Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο, το οποίο στηρίζει το κοινωνικό κράτος, αντιμετωπίζει δυσλειτουργίες και υποστηρίζει τη στρατηγική μας για την ανάπτυξη, καλύπτοντας τα κενά που δημιουργούνται μεταξύ της νομοθέτησης των πολιτικών και της υλοποίησής τους» κατέληξε ο Λαρισαίος βουλευτής, δίνοντας το στίγμα της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας στην επικείμενη ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο Φ. ΣΕΡΕΤΗΣ ΣΤΟ ΓΝΛ

Στο μεταξύ τις εγκαταστάσεις του Γενικού Νοσοκομείου επισκέφθηκε προχθές το μεσημέρι ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης προκειμένου να ενημερωθεί από τη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος για τη χωροθέτηση της Γαστρεντερολογικής Κλινικής μετά την ψήφιση της νομοθετικής ρύθμισης και την επανίδρυσή της με Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Ο κ. Σερέτης στη διάρκεια της παραμονής του, που διήρκησε μισή περίπου ώρα, επισκέφθηκε την Παθολογική Κλινική, στους χώρους της οποίας θα στεγαστεί η Γαστρεντερολογική, καθώς και τον χώρο στα εξωτερικά ιατρεία που δέχεται τους ασθενείς με τα ραντεβού.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως στις προθέσεις του διοικητή της 5ης ΥΠΕ είναι η διάθεση κονδυλίου για τη βελτίωση των χώρων με διαδικασίες εξπρές και μέχρι να ολοκληρωθούν οι διοικητικές διαδικασίες για την επανίδρυση της Κλινικής. Οι ίδιες πληροφορίες μιλούν για έναρξη λειτουργίας της Κλινικής εντός του επόμενου μήνα, με στόχο να τεθεί σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα την 1η Ιανουαρίου 2020 για την υποστήριξη των γαστρεντερολογικών περιστατικών κατά τις ημέρες εφημερίας του Γενικού Νοσοκομείου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass