«Ζοφερή η εικόνα και της Γυναικολογικής του ΓΝΛ»

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΣΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Δημοσίευση: 09 Νοε 2019 16:17

Απάντηση από το βήμα της Βουλής ζητά η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη από τον υπουργό Υγείας, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε, μετά το χθεσινό δημοσίευμα της «Ε» σχετικά με ένα ακόμη φλέγον ζήτημα που έχει να κάνει με τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας (Γ.Ν.Λ.) και αφορά στη ζοφερή εικόνα της Μαιευτικής - Γυναικολογικής Κλινικής.

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση «Η εν λόγω κλινική του ΓΝΛ παρουσιάζει τεράστια κενά σε ιατρικό προσωπικό, λόγω της λήξης των συμβάσεων των επικουρικών ιατρών, αλλά και της αναρρωτικής άδειας του Διευθυντή εξαιτίας προβλημάτων υγείας. Τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα να μη «βγαίνει» το μηνιαίο πρόγραμμα εφημεριών, ούτε βέβαια και τα περισσότερα χειρουργεία, πλην των καισαρικών.

Πέραν τούτων, σημαντική είναι και η συνολική εικόνα υποβάθμισης της Μαιευτικής - Γυναικολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Λ.. Παμπάλαιος και ελλιπής ιατρικός εξοπλισμός, ασυντήρητοι θάλαμοι και εγκαταστάσεις, κατεστραμμένα και φθαρμένα έπιπλα, συνθέτουν το σκηνικό της υποβάθμισης μιας ακόμη κλινικής του ΓΝΛ ενός Νοσοκομείου που φαίνεται να έχει εγκαταλειφθεί στη μοίρα του από πλευράς Πολιτείας και σε τίποτα δεν θυμίζει τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά».

Δεδομένου ότι η έλλειψη γιατρών στην Γυναικολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας δημιουργεί τεράστια προβλήματα, καθώς καθυστερούν σοβαρά χειρουργεία ασθενών, των οποίων οι ζωές βρίσκονται σε κίνδυνο, η κα Λιακούλη ρωτά τον υπουργό Υγείας πώς τοποθετείται στο θέμα της τριτοκοσμικής εικόνας που παρουσιάζει η Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του ΓΝΛ και τι προτίθεται να κάνει σε σχέση με την κάλυψη των αναγκών της ανωτέρω κλινικής, ειδικά σε ό,τι αφορά στις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού;

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass