Επαναφέρει Ογκολογικό Κέντρο με τεχνολογία CERN

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ 404 ΓΣΝΛ * ΕΞΙ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Δημοσίευση: 16 Νοε 2019 22:15

Αποφασισμένος να προωθήσει δυναμικά την κατασκευή και λειτουργία Ογκολογικού Κέντρου στη Θεσσαλία σε συνεργασία με το CERN, εμφανίστηκε χθες ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στη διάρκεια νοσηλευτικής ημερίδας για την τεκμηριωμένη πρακτική, στη νοσηλευτική φροντίδα, που οργάνωσε στο συνεδριακό κέντρο της Περιφέρειας η Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του 404 ΓΣΝ Λάρισας.

Μιλώντας για την πολιτική του στον τομέα της υγείας, ο κ. Αγοραστός ανέδειξε τις προσπάθειες της Περιφέρειας για τη στήριξη των υγειονομικών υποδομών, καθώς όπως είπε, έχει διαθέσει πάνω από 70 εκατ. ευρώ για 300 και πλέον έργα για παρεμβάσεις σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και άλλες δομές μεταξύ των οποίων και το 404 ΓΣΝΛ, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου. Για να αναφερθεί στη συνέχεια στο μεγάλο του στόχο, αυτό της ίδρυσης και λειτουργίας Ογκολογικού Κέντρου, δομή που δεν υπάρχει στον χώρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, για την αντιμετώπιση του καρκίνου με τις τελευταίες επαναστατικές μεθόδους.

«Η Ελλάδα έπαιρνε μέχρι σήμερα παλαιωμένο τεχνολογικό εξοπλισμό. Είναι καιρός πλέον να προμηθευτεί εξοπλισμό με τεχνολογία αντίστοιχη με αυτή που προμηθεύονται όλες οι προηγμένες χώρες…» είπε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, για να προσθέσει ότι η Θεσσαλία μπορεί να διεκδικήσει και να υλοποιήσει το Ογκολογικό Κέντρο «εφόσον το επιτρέψει το υπουργείο». Δήλωση που αποκάλυψε τις προθέσεις του να επαναφέρει στο προσκήνιο την πρότασή του για το Ογκολογικό Κέντρο, την οποία θα παρουσιάσει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, έχοντας στη «φαρέτρα» του την αποδοχή από τον νυν υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη την εποχή που ασκούσε τα καθήκοντα του υπουργού Υγείας.

«Αναμετρόμαστε με τον εαυτό μας για να κάνουμε πράξη ένα όνειρο ζωής και να πάμε τη δημόσια υγεία σε ένα άλλο επίπεδο» κατέληξε ο κ. Αγοραστός συγχαίροντας τους οργανωτές της ημερίδας για την ποιότητα της θεματολογίας και των ομιλητών, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην εκπαίδευση των υγειονομικών στελεχών.

Προηγουμένως ο διοικητής της 1ης Στρατιάς, αντιστράτηγος Κων. Φλώρος στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη μέριμνα του στρατιωτικού σχηματισμού για την προαγωγή της υγείας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή και ευχαρίστησε τη διεύθυνση του 404 ΓΣΝΛ και της Νοσηλευτικής του Υπηρεσίας για τις υπηρεσίες που παρείχαν για τη στήριξη της λειτουργίας του θερινού κολυμβητηρίου της 1ης Στρατιάς, αλλά και της διεξαγωγής της ετήσιας άσκησης του Ευρωπαϊκού Στρατηγείου Λάρισας με την κωδική ονομασία «MILEX 19».

Από την πλευρά τους ο διευθυντής του 404 ΓΣΝ Λάρισας, γενικός αρχίατρος Δημήτρης Καραθανάσης, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους σημειώνοντας πως η θεματολογία της ημερίδας άπτεται των σύγχρονων εξελίξεων και προβληματισμών μέσα από την τεκμηριωμένη πρακτική στο κλινικό περιβάλλον, ενώ η διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, συνταγματάρχης Μαρία Νταλιάνη ανέδειξε τις προσπάθειες της οργανωτικής επιτροπής για ενημέρωση όλων για τις τρέχουσες επιστημονικές εξελίξεις και την ανταλλαγή απόψεων με επιστημονικό τρόπο, πάνω σε όλα τα ζητήματα νοσηλευτικής, ώστε να κοινοποιηθούν προτάσεις και λύσεις στην κατεύθυνση της βέλτιστης απόδοσης του νοσηλευτικού έργου.

Η ημερίδα εξελίχθηκε σε 6 συνεδρίες με αντίστοιχες θεματολογίες που αφορούν στην Ποιότητα-Φροντίδα-Συμπόνια, σε ενδιαφέροντα θέματα στην Πνευμονολογία, σε εκπαίδευση στην ΚΑΡΠΑ, στην υπογονιμότητα με έμφαση στη λειτουργία διακλαδικής μονάδας ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφάλειας, στις ορθές πρακτικές κατά τη διακίνηση και διάθεση του αίματος καθώς και τη σύγχρονη νεφρολογική φροντίδα.

Καταξιωμένοι επιστήμονες, γιατροί και νοσηλευτές προσέγγισαν σύγχρονα θέματα των θεματικών ενοτήτων, αναπτύσσοντας τις απόψεις τους και καταθέτοντας προτάσεις σε συζητήσεις και παρουσιάσεις που συντόνιζαν καθηγητές διαφόρων τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ στη διάρκεια της ημερίδας ο διευθυντής του 404 ΓΣΝΛ παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον περιφερειάρχη κ. Κων. Αγοραστό.

Ρεπορτάζ: Δημ. Κατσανάκης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass