Ενημέρωση για τον ίλιγγο

ΣΤΟ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ «ΑNIMUS»

Δημοσίευση: 30 Ιαν 2020 15:30

Ο Όμιλος ANIMUS (Γενική Ιδιωτική Κλινική και Πολυιατρείο) διοργανώνει διημερίδα ενημέρωσης, στην οποία θα παρέχεται εξατομικευμένη ενημέρωση από τους συνεργάτες Ιατρούς Ωτορινολαρυγγολόγους του ΩΡΛ Ιατρείου του Πολυιατρείου «Animus».

Η ενημερωτική διημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 και την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου, 10:00 π.μ. – 13:00 και 18:00 – 21:00.

Στόχος της ενημερωτικής δράσης είναι η πλήρης ενημέρωση των ενδιαφερομένων για τα αίτια, τα συμπτώματα και τη θεραπεία του ιλίγγου. Στο πλαίσιο της εξατομικευμένης ενημέρωσης, όσοι επιδείξουν ενδιαφέρον θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν με τους Ιατρούς Ωτορινολαρυγγολόγους για τα συνήθη αίτια του ιλίγγου και της βαρηκοΐας, τα διάφορα σύνδρομα του ιλίγγου, τις μεθόδους με τις οποίες ο ασθενής μπορεί να αντιμετωπίσει τα συμπτώματα, καθώς και τις δυνατές θεραπείες. Επιπρόσθετα, όσοι από τους ενδιαφερομένους το επιθυμούν, θα έχουν τη δυνατότητα πέραν της ενημέρωσης, να υποβληθούν και σε εξέταση των ώτων.

Τονίζεται ότι το σύνδρομο του ιλίγγου οφείλεται σε βλάβες του Περιφερικού και του Κεντρικού νευρικού συστήματος και χρήζει αναλυτικής ΩΡΛ και νευρολογικής εξέτασης. Είναι ένδειξη νόσου του λαβύρινθου στο 80% των περιπτώσεων ή των κεντρικών συνδέσεών του. Συνήθως διακρίνεται από την απώλεια του αισθήματος ισορροπίας, τη ζάλη, τη λιποθυμική τάση, την απώλεια συνείδησης ή τις διαταραχές της οράσεως. Ο ίλιγγος μπορεί να εμφανιστεί σε όλες τις ηλικίες, αλλά συνήθως εμφανίζεται σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Η ενημέρωση από τους Ιατρούς Ωτορινολαρυγγολόγους θα πραγματοποιείται κατόπιν ραντεβού. Η ομάδα των Ιατρών ΩΡΛ του Πολυιατρείου «Animus», αποτελείται από τους κ. Δημήτριο Κοτούμπα (Επιστημονικά Υπεύθυνο), κ. Κωνσταντίνο Ευαγγελόπουλο και τον κ. Ευάγγελο Μπέη. Για το ραντεβού και για οποιαδήποτε άλλη σχετική πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στη Γραμματεία του Πολυιατρείου ANIMUS, στο 2411-803.300, καθημερινά, 9:00 π.μ. – 21:00 (εκτός Σαββατοκύριακου).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass