Απάντηση του ΣοΦΛΑ σε αιτιάσεις Νταβέλη

Δημοσίευση: 01 Φεβ 2020 15:52

Έκπληκτοι διαβάσαμε το δημοσίευμα στην εφημερίδα "Ελευθερία", στα «Ψιθυριστά και… άλλα» με τίτλο «Καταγγέλλει επίθεση», στις 29/1/2020.

Θεωρούμε ότι υπάρχει αυθαίρετη εκτίμηση από τη μεριά του κ. Νταβέλη, η οποία είναι προσβλητική για τον κλάδο μας και αφήνει υπονοούμενα για την ηθική και επαγγελματική μας υπόσταση. Απόλυτη διαβεβαίωση ότι από κανέναν από τους παρευρισκόμενους συναδέλφους δεν υπήρξε ύβρις. Εξάλλου, όλοι οι παρευρισκόμενοι φημίζονται για το ήθος τους, ως άνθρωποι και ως επιστήμονες και ένα τέτοιο γεγονός είναι καταδικαστέα πράξη. Η διαφορετική γνώμη δεν μπορεί να θεωρείται “bulling”. Στα θέματα υγείας δεν έχει άποψη μόνο ο κ. Νταβέλης, αλλά όλοι οι εμπλεκόμενοι (γιατροί, φαρμακοποιοί, οδοντίατροι, λογοθεραπευτές, φυσιοθεραπευτές κ.α.). και αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό γιατί αποτελεί και τη βάση της δημοκρατίας. Τις απόψεις μας εξάλλου τις δημοσιοποιήσαμε ακόμη και σε άρθρο, στις 27/01/20, στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», όπου συντασσόμαστε με τον κλάδο (βλ. συλλογικά όργανα) και τον οποίο υπηρετούμε. Αν αυτό δεν είναι αρεστό και ξυπνά καθυστερημένη αντίδραση, 3 ημέρες μετά, δεν είναι δικό μας θέμα. Πολιτική στο χώρο της υγείας κάνει η συντεταγμένη πολιτεία με τη συνδρομή των συντεταγμένων οργάνων του κάθε κλάδου, όχι ο κάθε επιχειρηματίας όπως αυτοπροσδιορίζεται. Και αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό και να μη γίνεται προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων. Τέτοια δημοσιεύματα δεν πρόκειται να κάμψουν κανέναν μας, αντίθετα, διαβεβαιώνουμε ότι από τις θέσεις που εκλεγήκαμε θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το καλό της κοινωνίας. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τους συναδέλφους μας και τη Δημόσια Υγεία, ακόμη κι αν αυτή η στάση και προσπάθειά μας δεν έχει την έγκριση και δεν είναι αρεστή από τον Πρόεδρο του ΣΘΕΒ και του Ομίλου Animus, κ. Νταβέλη. Δεν επιθυμούμε περαιτέρω ενασχόληση με τις απόψεις του.

Για το ΔΣ του Σ.ο.Φ.ΛΑ. ΣΥΝ ΠΕ

Ο Πρόεδρος Δ.Σ.

Πέτρος Καφανέλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass