Υπερβολή η χρήση μάσκας στον δρόμο

ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΙΠΗ

Δημοσίευση: 07 Φεβ 2020 15:36

Έντονη ανησυχία, με αποδέκτες της τους φαρμακοποιούς, έχει προκληθεί στους Λαρισαίους, τόσο με την έξαρση των κρουσμάτων γρίπης όσο και με τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί γύρω από την απειλή του κορονοϊού!

Ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών στρέφεται στους γνωστούς φαρμακοποιούς του, για να ρωτήσει σχετικά με τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λάβει, ώστε να μην «κολλήσει» τον ιό της γρίπης και σύνηθες είναι, μεταξύ άλλων, το ερώτημά τους για το κατά πόσο είναι χρήσιμο να φορέσουν ιατρική –χειρουργική μάσκα, όταν κυκλοφορούν στον δρόμο!

Οι περισσότεροι φαρμακοποιοί συνιστούν ψυχραιμία στους πελάτες τους και αποφεύγουν να εντείνουν την ανησυχία τους, πουλώντας τους ιατρική μάσκα, ενώ υποστηρίζουν ότι για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού η μόνη ουσιαστική πρόληψη είναι το εμβόλιο της γρίπης, το οποίο βέβαια πρέπει να το κάνουν κάθε χρόνο, άσχετα αν υπάρχει έξαρση ή όχι.

Εκτιμούν, ότι το να κυκλοφορεί κάποιος στον δρόμο με ιατρική μάσκα, όταν δεν συντρέχει μεγάλο πρόβλημα υγείας, είναι ακραίο φαινόμενο και μάλιστα κάποιοι φαρμακοποιοί υποστηρίζουν ότι «πίσω από τον πανικό που προκαλούν ορισμένοι, να φορέσει ο κόσμος ιατρικές μάσκες, κρύβονται συμφέροντα εταιρειών εισαγωγής αυτού του προϊόντος».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις φαρμακοποιών, οι Λαρισαίοι τελικά παραμένουν ψύχραιμοι και δεν κυκλοφορούν στους δρόμους με μάσκες!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass