Φρένο στις εκδρομές στην Ιταλία λόγω κορονοϊού

ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΨΑΝ * ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΦΑΛΑΝΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΥ

Δημοσίευση: 25 Φεβ 2020 22:25

Την αναστολή όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών προς την Ιταλία ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, λόγω της δραματικής αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊου στη γειτονική χώρα. Από τον ν. Λάρισας αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται κανένα σχολείο στην Ιταλία σύμφωνα με τα στοιχεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η υπεύθυνη των εκπαιδευτικών θεμάτων της Δευτεροβάθμιας κ. Χριστίνα Ηλιάδη σημείωσε χαρακτηριστικά: «Αυτή τη στιγμή κανένα σχολείο δεν βρίσκεται στην Ιταλία. Υπάρχουν προγραμματισμένες εκπαιδευτικές εκδρομές για τον Μάρτιο αλλά αναμένουμε οδηγίες από το Υπουργείο. Προς το παρόν καμία εκδρομή δεν μπορεί να γίνει».

Βέβαια τις προηγούμενες ημέρες υπήρχαν περιπτώσεις σχολείων της Θεσσαλίας που βρέθηκαν στην Ιταλία. Μόλις όμως το περασμένο Σαββατοκύριακο επέστρεψαν από τη γειτονική χώρα το Γυμνάσιο Φαλάνης και το Γυμνάσιο Πλατυκάμπου.

Ο διευθυντής του Γυμνασίου Φαλάνης κ. Αλέξης Καλέσης σε σχόλιό του στην «Ε», σημείωσε ότι πράγματι το περασμένο Σάββατο επέστρεψε από το Βιτέρμπο της Ιταλίας μια αποστολή 7 παιδιών και 2 συνοδών καθηγητών, χωρίς προβλήματα. «Ήμασταν στην Ιταλία από την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου και επιστρέψαμε το περασμένο Σάββατο 22 Φεβρουαρίου. Κατά την είσοδό μας στη χώρα μας έγινε ένας τυπικός έλεγχος-θερμομέτρηση και καθόλη τη διάρκεια της παραμονής δεν αντιμετωπίσαμε κάποιο ζήτημα. Βέβαια ήμασταν στην Κεντρική Ιταλία. Στη Ρώμη σπάνια έβλεπες κάποιον να κυκλοφορεί με μάσκα. Στο αεροπλάνο ταξιδέψαμε με μάσκα και με την επιστροφή μας ενημερώσαμε και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και είμαστε σε επαφή. Μέχρι στιγμής όλοι είμαστε καλά» αναφέρει ο κ. Καλέσης.

Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου γύρισε από το Μπάρι της Ιταλίας τμήμα του Γυμνασίου Πλατυκάμπου. Και τα δύο σχολεία ήταν μακριά από τις περιοχές που υπήρξαν τα κρούσματα. Ο διευθυντής του Γυμνασίου Πλατυκάμπου κ. Θεόδωρος Νταφούλης μιλώντας στην «Ε» αναφέρει ότι η αποστολή των 5 μαθητών και των 2 καθηγητών επέστρεψε όπως ήταν προγραμματισμένο την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου και όλοι είναι καλά στην υγεία τους. «Η αποστολή βρισκόταν στο Μπάρι από τις 15 Φεβρουαρίου και κατά την είσοδο και έξοδό τους, έγινε έλεγχος-θερμομέτρηση και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Φυσικά είμαστε σε εγρήγορση και παρακολουθούμε στενά το θέμα και βρισκόμαστε σε επαφή με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και το Υπουργείο Παιδείας και ευχόμαστε όλα να εξελιχθούν καλά» σημείωσε χαρακτηριστικά. Να σημειωθεί ότι χθες οι μαθητές του Γυμνασίου Πλατυκάμπου δεν παρακολούθησαν μαθήματα, έμειναν σπίτι να ξεκουραστούν λόγω του ταξιδιού, ενώ οι καθηγήτριες ήταν κανονικά στα καθήκοντά τους. Έτσι και αλλιώς, δεν τέθηκε εξαρχής θέμα καραντίνας αφού οι πόλεις που επισκέφθηκαν οι μαθητές απέχουν πολύ από τις περιοχές εμφάνισης των κρουσμάτων.

ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Μετά από εισήγηση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), σύμφωνα με την οποία συνιστάται η αναστολή των προγραμματισμένων μετακινήσεων σπουδαστών, εκπαιδευτικών, εκπαιδευομένων για υλοποίηση προγραμμάτων Erasmus+ και εκπαιδευτικές επισκέψεις στις πληττόμενες περιοχές της Ιταλίας, και με βάση τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα για τη διάδοση του κορονοϊού στη γείτονα χώρα και των αυστηρών μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί, από την Ιταλική Κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης και της οδηγίας του Υπουργείου Παιδείας της Ιταλίας για αναστολή των εκπαιδευτικών εκδρομών των σχολικών μονάδων εντός και εκτός Ιταλίας, το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην προσωρινή αναστολή των μετακινήσεων-εκπαιδευτικών επισκέψεων σε όλη την Ιταλία. Επίσης συστήνεται να ενημερωθούν για το θέμα της διάδοσης του κορονοϊού στην Ιταλία όλοι οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, διδακτικό και λοιπό προσωπικό που αναμένεται να ταξιδέψει μεμονωμένα στην Ιταλία για οποιαδήποτε εκπαιδευτική ή ερευνητική ή άλλη δραστηριότητα στο πλαίσιο των δράσεων των Α.Ε.Ι.

Της Νατάσας Πολυγένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass