Νέα ύποπτα κρούσματα στην Αθήνα

Φίλη της 40χρονης στο «Αττικόν» -Συναγερμός & για 2 υπαλλήλους της Βουλής

Δημοσίευση: 28 Φεβ 2020 15:05

ΑΘΗΝΑ

Νέα ύποπτα κρούσματα κορονοϊού στην Αθήνα. Φίλη της 40χρονης που βρέθηκε θετική στον ιό, είχε ταξιδέψει μαζί της Μιλάνο της Ιταλία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Αττικόν» για περισσότερες εξετάσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πρώτη εξέταση βγήκε αρνητική, ωστόσο γίνεται και επανέλεγχος. Αρνητικά βγήκαν και τα πρώτα αποτελέσματα εξέταση του άνδρα της 40χρονης.

Συναγερμός σήμανε και στη Βουλή των Ελλήνων καθώς κυκλοφόρησαν πληροφορίες για δύο κρούσματα υπαλλήλων της.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο γ.γ. της Βουλής Γιώργος Μυλωνάκης οι εν λόγω υπάλληλοι, οι οποίοι εργάζονται σε διοικητική υπηρεσία εκτός του κεντρικού κτιρίου της Βουλής είχαν μεταβεί στο Μιλάνο μεταξύ 15-17 Φεβρουαρίου. Προχθες, Τετάρτη, ενημέρωσαν και οι δύο το ιατρείο της Βουλής για το ταξίδι τους και πως είναι αμφότεροι χωρίς συμπτώματα. Ωστόσο, ο ένας από τους δύο ενημέρωσε χθες την Βουλή ότι έχει ένα ελαφρύ συνάχι. Ως εκ τούτου του δόθηκε άδεια 14 ημερών.

Σε επικοινωνία που είχαν οι δημοσιογράφοι με τον πρόεδρο της βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένας άρρωστος με κορονοϊό στο κοινοβούλιο.

ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ

Εν τω μεταξύ, δύο ώρες στην... ουρά του νοσοκομείου «Σωτηρία» περίμενε η 40χρονη από την Αθήνα που διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό.

Η 40χρονη γυναίκα που διαμένει στο Μαρούσι και είναι υπάλληλος της τράπεζας Πειραιώς, είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη βόρεια Ιταλία.

Επιστρέφοντας στην Αθήνα, η 40χρονη διαπίστωσε συμπτώματα και επέλεξε να μεταβεί στο νοσοκομείο «Σωτηρία» αντί να ακολουθήσει την οδηγία του ΕΟΔΥ που προβλέπει επικοινωνία με τον Οργανισμό (στο τηλέφωνο 210-5212054) για να λάβει οδηγίες προκειμένου να μεταβεί σε νοσοκομείο αναφοράς της νόσου.

Ωστόσο, όταν πήγε στα εξωτερικά ιατρεία του «Σωτηρία» υπήρχε συνωστισμός και έτσι αναγκάστηκε να κάτσει στην ουρά σχεδόν επί δίωρο καθώς πήρε χαρτί με αριθμό προτεραιότητας… 160!

Οταν απηύδησε από την αναμονή, η 40χρονη τραπεζικός υπάλληλος έφυγε από το δημόσιο νοσοκομείο «Σωτηρία» και μετέβη στο ιδιωτικό θεραπευτήριο «Μετροπόλιταν» στο Νέο Φάληρο, το οποίο και είχε λάβει αυστηρά μέτρα προκειμένου να αποφύγει τα λάθη που διαπράχθηκαν στο νοσοκομείο της βορείου Ιταλίας όπου ο «ασθενής μηδέν» περιφερόταν επί 36 ώρες χωρίς να του έχει γίνει διάγνωση.

Συγκεκριμένα το θεραπευτήριο Metropolitan έχει κλείσει όλες τις πόρτες εισόδου εκτός από μία για την είσοδο των ασθενών. Οποιοσδήποτε θέλει να μπει στο νοσοκομείο, πριν την είσοδό του, πλένει τα χέρια του στον εξωτερικό χώρο, φορά γάντια και μάσκα. Το Metropolitan έχει δημιουργήσει στον χώρο του πάρκινγκ, εκτός νοσοκομείου, έναν ειδικό θάλαμο προκειμένου τα ύποπτα περιστατικά κορονοϊού να μην εισέρχονται στο νοσοκομείο και να εξετάζονται εκεί. Η 40χρονη που είχε εμφανίσει ύποπτα συμπτώματα παρουσιάστηκε σήμερα (είχε έρθει στην Ελλάδα από το Μιλάνο το περασμένο Σάββατο) φορώντας γάντια και προστατευτική μάσκα και μεταφέρθηκε αμέσως στον ειδικό θάλαμο εκτός νοσοκομείου. Της πήραν δείγμα, διεγνώσθη με τον κορονοϊό και παρέμεινε απομονωμένη στον ειδικό εκτός νοσοκομείου θάλαμο, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο «Αττικόν».

ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Τις ανακοινώσεις για τα δύο νέα κρούσματα, για το παιδί στη Θεσσαλονίκη και την 40χρονη γυναίκα τις έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας, επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, σε έκτακτη ενημέρωση. Για την 40χρονη ο κ. Τσιόδρας είπε πως πρόκειται για νεαρή γυναίκα, η οποία είχε ταξιδέψει σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας. Η γυναίκα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες πληροφορίες, επικαλούμενος προσωπικά δεδομένα. «Είναι καλά στην υγεία της, είναι νεαρή συμπατριώτισσα δεν χρειάζεται να ξέρετε περισσότερα», είπε απλώς ο κ. Τσιόδρας.

Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος πρόσθεσε «Είμαστε στη διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών και της λήψης επιπλέον μέτρων που αφορούν την τρίτη αυτή περίπτωση της νόσου στην πατρίδα μας».

Μάλιστα εκτός από το συγγενικό και φιλικό της περιβάλλον, αναμένεται να αναζητηθούν και οι συνεπιβάτες της στην πτήση επιστροφής από την Ιταλία στην Ελλάδα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass