Κορωνοϊός: Ποιες μάσκες πρέπει να φοράμε -Γιατί είναι επικίνδυνες όσες έχουν φιλτράκι

Δημοσίευση: 01 Απρ 2020 9:57

Στους σωστούς τρόπους χρήσης των μασκών για την προφύλαξη από τον κορωνοϊό αναφέρθηκε ο κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, μιλώντας στο MEGA.

Η μάσκα για κάποιον που είναι υγιής και τηρεί τις αποστάσεις δεν είναι απαραίτητη, ενώ για κάποιον ο οποίος είναι ή μπορεί να είναι ασθενής, είναι απαραίτητη προκειμένου να προστατεύει όσους είναι κοντά του, δήλωσε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Για όσους εκτίθεται σε πολύ κόσμο- για παράδειγμα εκείνους που εργάζονται στα σούπερ μάρκετ- είναι καλό να φορούν μάσκα για να προστατεύονται οι ίδιοι, τόνισε.

Κορωνοϊός: Όχι στη χρήσημασκών  με φιλτράκι

Ο κ. Εξαδάκτυλος αναφέρθηκε και στον τύπο μασκών που πρέπει να χρησιμοποιούν οι πολίτες. «Οι μάσκες που πρέπει να φορούν οι πολίτες είναι οι απλές χειρουργικές, και όχι εκείνες με το φιλτράκι», είπε και εξήγησε ότι οι απλές χειρουργικές μάσκες μπορούν να γίνουν ακόμα και πολλαπλών χρήσεων. «Απλώς καλό είναι να τις αφήνουμε μία δύο μέρες στον ήλιο να λιάζονται ή να τις σιδερώνουμε στο ενδιάμεσο», τόνισε.

Όσον αφορά τις υφασμάτινες μάσκες είπε ότι «είναι καλύτερες από το τίποτα» γιατί «σας προστατεύουν για τη χρήση που κάνουμε την ευρεία, δηλαδή να βγω από το σπίτι μου και με την προϋπόθεση να είμαι στα δύο μέτρα με όποιον συναντήσω».

Αναφερόμενος στις μάσκες με το φιλτράκι επισήμανε ότι «δεν είναι για κοινή χρήση, είναι επικίνδυνες διότι αν κάποιος είναι ασθενής ή είναι ασθενής χωρίς να το ξέρει μέσα από το φιλτράκι ψεκάζει τον ιό στους γύρω του».

Για τον συνωστισμό που παρατηρήθηκε της τελευταίες μέρες έξω από τις τράπεζες ο κ. Εξαδάκτυλος δήλωσε προβληματισμένος και κάλεσε τον κόσμο να τηρεί τα μέτρα.
Πηγή: iefimerida.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass