Ανοιχτή γραμμή υποστήριξης των φροντιστών για άτομα με Alzheimer ή άνοια

Δημοσίευση: 13 Απρ 2020 18:09

Ανοιχτή γραμμή στήριξης στους φροντιστές ασθενών με νόσο Alzheimer και άλλα ανοϊκά σύνδρομα έθεσε σε λειτουργία το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης Ατόμων με διαταραχές μνήμης του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Η γραμμή τηλεφωνικής υποστήριξης των φροντιστών λειτουργεί από Δευτέρα ως Παρασκευή 9πμ-2μμ στον τηλεφωνικό αριθμό 2313 310750

Το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης Ατόμων με διαταραχές μνήμης λειτουργεί από το 2002 παρέχοντας υπηρεσίες σε ανθρώπους που βρίσκονται στα πρώτα στάδια ή σε ενδιάμεσο στάδιο της νόσου Alzheimer και υποστήριξη στα κοντινά τους πρόσωπα (συγγενείς και φροντιστές). Πρόκειται για ένα Κέντρο που σχεδιάστηκε ειδικά για αυτό το σκοπό από άποψη λειτουργικότητας και είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που λειτουργεί στο πλαίσιο δημόσιου νοσοκομείου (Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης).

Στα πρώτα στάδια της διάγνωσης (στάδιο Ήπιας Γνωστικής Διαταραχής) παρατηρείται διαταραχή μνήμης, θέματα συμπεριφοράς, λειτουργικές δυσκολίες σε δραστηριότητες της καθημερινής ζωής που οδηγούν σε σταδιακή απώλεια της αυτονομίας. Η εξέλιξη των συμπτωμάτων μπορεί να επιβραδυνθεί μέσα από τη διαδικασία συνειδητοποίησης και αποδοχής σε κοινωνικό επίπεδο και μέσα από δραστηριότητες που διατηρούν το επίπεδο της ποιότητας ζωής του ασθενή.Αυτό το διάστημα λόγω της πανδημίας και των μέτρων για τον περιορισμό διασποράς του COVID 19 το Κέντρο έχει περιορίσει τη λειτουργία στην υποστήριξη μέσω της ανοιχτής γραμμής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass