Υγειονομικό υλικό στα 21 Κέντρα Υγείας της Θεσσαλίας

* ΑΘ. ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ Κ.Υ. ΦΑΡΣΑΛΩΝ: Η ΠΕΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Δημοσίευση: 16 Απρ 2020 18:02

Σε δωρεά υγειονομικού υλικού προχώρησε η ΠΕΔ Θεσσαλίας για τις ανάγκες προστασίας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης, στα 21 Κέντρα Υγείας της Θεσσαλίας.

Τη συμβολική παράδοση του υγειονομικού υλικού πραγματοποίησε ο ίδιος ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και δήμαρχος Κιλελέρ κ. Θανάσης Νασιακόπουλος, μαζί με το μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΔ και δήμαρχο Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου, καθώς και με την αντιδήμαρχο Φαρσάλων κ. Σοφία Χατζηπλή, επισκεπτόμενοι χθες το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων, για να παραδώσουν υγειονομικό υλικό για την προστασία του προσωπικού του νοσηλευτικού ιδρύματος. Τη δωρεά εκ μέρους του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων παρέλαβαν ο διευθυντής κ. Γιώργος Νεχωρίτης και η προϊσταμένη του νοσηλευτικού προσωπικού κ. Ζέφη Γιαννάκη. Αξίζει να αναφερθεί ότι το υγειονομικό υλικό στα υπόλοιπα Κέντρα Υγείας θα αποσταλεί ταχυδρομικά.

O πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Θανάσης Νασιακόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι: “Το συγκεκριμένο υλικό διανέμεται σε όλα τα Κ.Υ. Της Θεσσαλίας, σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι: “Είμαστε η μοναδική ΠΕΔ στην Ελλάδα που κάνουμε αυτή την παρέμβαση στα Κέντρα Υγείας, πιστεύοντας ότι πρέπει συμβάλουμε βοηθώντας τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής που είναι οι γιατροί στα Κέντρα Υγείας. Το κράτος συμβάλλει, αλλά αυτή η βοήθεια μπορεί να μην φθάνει πάντα σε όλους τους εργαζόμενους των Κέντρων Υγείας”. Ο πρόεδρος ενημέρωσε επίσης ότι με απόφαση του Δ.Σ. έχει δεσμευτεί ένα επιπλέον ποσό, προκειμένου να γίνει μια επιπλέον προμήθεια υγειονομικού υλικού για την περαιτέρω ενίσχυση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου δήλωσε μεταξύ άλλων: «Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Θεσσαλίας κ. Νασιακόπουλο, αλλά και όλους τους συναδέλφους στο Διοικητικό Συμβούλιο, γι’ αυτήν τη σημαντική πρωτοβουλία. Μία πρωτοβουλία που έχει συμβολικό, ηθικό χαρακτήρα, αφού θυμίζει σε όλους εκείνους που μάχονται καθημερινά την πανδημία, ότι δεν είναι μόνοι, ότι η αυτοδιοίκηση είναι στο πλευρό τους, όπως και δίπλα σε κάθε πολίτη. Από την άλλη βέβαια, έχει και ουσιαστική διάσταση, καθώς θωρακίζουμε ακόμα περισσότερο το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων, αυξάνοντας τον βαθμό προστασίας απέναντι στον κορονοϊό”.

Τέλος, το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου των εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας του νομού Λάρισας κ. Γιώργος Μπρισίμης ευχαρίστησε τα στελέχη της ΠΕΔ Θεσσαλίας για τη δωρεά, λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως «και τα Κέντρα Υγείας με τους εργαζόμενους σε αυτά, είναι από την πρώτη στιγμή μπροστά στη μάχη για τον κορονοϊό. Ζητάμε την επιπρόσθετη στήριξη της πολιτείας γιατί πιστεύουμε πως ύψιστη προτεραιότητα της 5ης ΥΠΕ πρέπει να είναι τα μέτρα ατομικής προστασίας. Πρέπει να προστατέψουμε αυτούς που μας φροντίζουν».

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γ. Γκαντέλου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass