Κινητή μονάδα αρνητικής πίεσης δώρισε η EXALCO στο Πανεπιστημιακό - Βίντεο από τις δηλώσεις Γιάννη Καντώνια και Κώστα Αγοραστού

ΤΡΕΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΔΥΟ ΚΛΙΝΩΝ ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΘ *Γ. ΚΑΝΤΩΝΙΑΣ: Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ ΤΟΥ... * Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Δημοσίευση: 22 Απρ 2020 6:20 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Απρ 2020 9:55

Μια κινητή μονάδα αρνητικής πίεσης, η δεύτερη σε ολόκληρη την Ελλάδα, προστέθηκε από χθες στα σημαντικά εργαλεία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας για την αντιμετώπιση της νόσου covid-19 στην περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας.

Πρόκειται για τη νέα μεγάλη δωρεά του Ομίλου "EXALCO" τρεις εβδομάδες μετά την προσωπική δωρεά του προέδρου του Ομίλου Γιάννη Καντώνια και της αδελφής του δύο κρεβατιών πλήρως εξοπλισμένα με τον απαραίτητο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για τις ανάγκες της Κλινικής Εντατικής Θεραπείας.

Η κινητή μονάδα αρνητικής πίεσης, που αποτελεί κόσμημα για το νοσοκομείο, βρίσκεται από χθες το απόγευμα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και σήμερα συγκαλείται η Επιστημονική Επιτροπή με τη συμμετοχή του προέδρου της Ιατρικής Υπηρεσίας καθηγητή Γιώργου Βασιλόπουλου και των καθηγητών Γιώργου Συρογιαννόπουλου και Επαμεινώντα Ζακυνθινού, προκειμένου να συντάξουν το πρωτόκολλο χρήσης της κινητής μονάδας, που θα απαντά στα ερωτήματα πού, πώς και υπό ποιες προϋποθέσεις θα χρησιμοποιείται η μονάδα για την οποία δεν υπάρχει εμπειρία.

EXALCO PANEPISTHMIAKO1 Large

Σε μια λιτή τελετή στις εγκαταστάσεις της «ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ» χθες το μεσημέρι, παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, του αντιπροέδρου της ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ Γιώργου Καντώνια και του αντιπροέδρου της EXALCO Θάνου Τσιάρα, ο πρόεδρος του Ομίλου "EXALCO" Γιάννης Καντώνιας παρέδωσε στη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου την κινητή μονάδα αρνητικής πίεσης αλλά και χρήσιμο υλικό ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ιδιαίτερα 200 εδικές στολές για τα πληρώματα του ΕΚΑΒ, καλώντας τον επιχειρηματικό κόσμο της Λάρισας να βοηθήσει όσο μπορεί από το περίσσευμά του.

 

«Είναι μια δωρεά του Ομίλου "EXALCO" στο υγειονομικό σύστημα της περιοχής που δίνει τη δική του μάχη μετά από παρότρυνση του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, ο οποίος μας έδωσε οδηγίες για τους τομείς στους οποίους μπορούμε να προσφέρουμε...» είπε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο κ. Γιάννης Καντώνιας για να συμπληρώσει: «Εμείς κάνουμε το ελάχιστο, αυτό που έπρεπε να κάνει ο καθένας. Με τη σημερινή μας προσφορά θέλουμε να ωθήσουμε ακόμα περισσότερο κόσμο που έχει περίσσευμα να βοηθήσει σε αυτές τις δύσκολες ώρες, που περνά το υγειονομικό σύστημα της χώρας μας».

Τις οικογένειες Καντώνια και Τσιάρα ευχαρίστησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, που εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την αλυσίδα προσφοράς στον άνθρωπο που έχει δημιουργηθεί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με τη βοήθεια του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής.

«Ευχαριστώ την οικογένεια Καντώνια και την οικογένεια Τσιάρα για τη μεγάλη αυτή προσφορά της κινητής μονάδας αρνητικής πίεσης στον άνθρωπο. Είναι ιδιαίτερα σημαντική και τη χρειαζόταν το δημόσιο σύστημα υγείας στη Θεσσαλία» ανάφερε ο Κώστας Αγοραστός και συνέχισε: «Είναι η δεύτερη κινητή μονάδα πανελλαδικά και μπορεί πραγματικά να σώσει ζωές. Μπορούμε να προλάβουμε ανθρώπους κατά τη μεταφορά τους».

EXALCO PANEPISTHMIAKO Large

Και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κατέληξε: «Θέλω να τους ευχαριστήσω για τη συνολική προσφορά τους και τη θετική ανταπόκριση στην πρόσκληση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την κοινωνική εταιρική ευθύνη. Για μια φορά ακόμα η «EXALCO», η «ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ», οι οικογένειες Καντώνια και Τσιάρα έδειξαν τη μεγάλη τους ευαισθησία και τους ευχαριστούμε γι΄ αυτό».

 Λίγη ώρα αργότερα η κινητή μονάδα αρνητικής πίεσης με το υπόλοιπο υλικό μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, όπου ο διοικητής Δημήτρης Κατσικονούρης παρέλαβε τη μονάδα και το υλικό και σε δήλωσή του τόνισε: «Η διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου ευχαριστεί θερμά τον Όμιλο "EXALCO" και τον πρόεδρό του κ. Γιάννη Καντώνια για τη δωρεά της κινητής μονάδας αρνητικής πίεσης για τις ανάγκες της ΜΕΘ του Π.Γ.Ν. Λάρισας.

EXALCO PANEPISTHMIAKO3 Large

Η κίνησή του αυτή μας συγκινεί και αισθανόμαστε μεγάλη ανάγκη να τον ευχαριστήσουμε θερμά που στέκεται αρωγός στον αγώνα των υγειονομικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Κάθε τέτοια κίνηση αποτελεί σημαντική βοήθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης, για την οποία κανένα σύστημα υγείας στον κόσμο δεν μπορεί να είναι απόλυτα προετοιμασμένο».

Σημειώνεται ότι στα τέλη του προηγούμενου μήνα ο πρόεδρος του Ομίλου "EXALCO" κ. Γιάννης Καντώνιας και η αδερφή του, διευθύντρια μάρκετινγκ της «EXALCO» κ. Εύη Καντώνια, δώρισαν στη μνήμη των γονέων τους Αστερίου και Ευαγγελίας δύο κρεβάτια πλήρως εξοπλισμένα με τον απαραίτητο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για τις ανάγκες της Κλινικής Εντατικής Θεραπείας. Εξοπλισμό που ο κ. Καντώνιας προμηθεύτηκε μέσω του δικού του δικτύου και πρόσφερε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο μέσα από μια λίστα ιεραρχημένων αναγκών σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και άλλα μέσα για τη στήριξη της προσπάθειας αντιμετώπισης του προβλήματος.

 

ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Φωτ.: Αλέξανδρος Παπαγεωργίου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass