ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΓΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2020 21:20
Στάση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας έκανε χθες κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ και πήρε 15 δείγματα μόνο από τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης. Προληπτικά, εξαιτίας αυξημένων κινδύνων στις συναλλαγές… Στάση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας έκανε χθες κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ και πήρε 15 δείγματα μόνο από τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης. Προληπτικά, εξαιτίας αυξημένων κινδύνων στις συναλλαγές…

Από τον Δ.  Κατσανάκη      (katsanakis@eleftheria.gr)

 

Εξώδικο κατά ΓΝΛ και 5ης ΥΠΕ
Με εξώδικο 17 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, ένας τραυματιοφορές και δύο καθαρίστριες διαμαρτύρονται για την απόφαση της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου να τους αποκλείσει από τη λίστα των δικαιούχων του επιδόματος του Κοινωφελούς

Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου προς τους υγειονομικούς της χώρας που ασχολήθηκαν με τον Covid-19.
Οι εξωδίκως δηλούντες με την εξώδικη διαμαρτυρία προς τις διοικήσεις του Γενικού Νοσοκομείου και της 5ης ΥΠΕ, καθώς και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ζητούν την ανάκληση της κατάστασης των δικαιούχων ώστε να συμπεριληφθούν τα ονόματά τους.
Σε διαφορετική περίπτωση αναφέρουν «...και εφόσον τα ονόματά μας δεν περιληφθούν συμπληρωματικά στη σχετική αναλυτική κατάσταση των δικαιούχων της έκτακτης αυτής ενίσχυσης, αν και απασχοληθήκαμε σε μονάδες όπου εισήχθησαν και νοσηλεύτηκαν ασθενείς νοσούντες από κορονοϊό COVID – 19, και δεν κατατεθεί στον τραπεζικό λογαριασμό το ποσό που αναλογεί σε καθέναν από εμάς από τη δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ, θα ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμά μας κατά του Νοσοκομείου και της ΔΥΠΕ αλλά και ατομικώς κατά κάθε άλλου υπευθύνου για τη σύνταξη των σχετικών καταστάσεων, προς αποκατάσταση της υλικής και ηθικής βλάβης που θα υποστούμε από την ενέργειά σας αυτή...».

Η κα Μπούκη προϊστάμενη
Προμηθειών της 5ης ΥΠΕ
Με απόφασή του ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης τοποθετεί και αναθέτει προσωρινά καθήκοντα αναπληρώτριας προϊστάμενης του Τμήματος Προμηθειών της Διεύθυνσης Οικονομικής Οργάνωσης και Υποστήριξης της Διοίκησης της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, στην κα Ευαγγελία Μπούκη. Η ισχύς της απόφασης αρχίζει από την 1η Ιουλίου μέχρι και την πλήρωση της συγκεκριμένης θέσης βάσει των κείμενων διατάξεων.

Παρατείνεται η θητεία του
Επιστημονικού Συμβουλίου ΠΓΝΛ
Παρατείνεται με απόφαση του διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας η θητεία των μελών του Επιστημονικού Συμβουλίου του νοσοκομείου για χρονικό διάστημα τεσσάρων επιπλέον μηνών, λόγω της αδυναμίας διεξαγωγής εκλογών του συλλογικού οργάνου κατά τη διάρκεια της θητείας του, εξαιτίας των εκτάκτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19. Η παράταση κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου οι εκλογές να προγραμματιστούν σε εύλογο και ασφαλή χρόνο και πάντως όχι πέραν της παρατάσεως αυτής των τεσσάρων μηνών και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.


Βράβευση από την Παγκόσμια
Οδοντιατρική Ομοσπονδία
Το βραβείο στην κατηγορία «Καλύτερη Επικοινωνιακή Καμπάνια» για την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας 2020 κέρδισε η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, για τις δράσεις της, που στόχο είχαν την ευαισθητοποίηση του ελληνικού πληθυσμού και την προαγωγή της Στοματικής Υγείας των πολιτών.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας κ. Αθανάσιος Δεβλιώτης, η ΕOO ενθάρρυνε φέτος τους πολίτες να δώσουν μία υπόσχεση: Την υπόσχεση ότι θα ενδιαφερθούν για τη στοματική τους υγεία, ξεκινώντας από μία απλή επίσκεψη στον οδοντίατρο! «Θέλουμε όλοι οι πολίτες να βρουν χρόνο για τον οδοντίατρό τους και να διατηρούν υγιές το στόμα τους όπως και το σώμα τους» τονίζει ο πρόεδρος της ΕΟΟ.
 Από την πλευρά της η γενική γραμματέας της ΕΟΟ και Μαρία Μενενάκου, σημειώνει ότι, λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού, αναβλήθηκαν κάποιες δράσεις της Ομοσπονδίας, ωστόσο, εισακούστηκαν στο κοινό τα τρία μηνύματα της ΕΟΟ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας:
* Υπάρχει άρρηκτη σχέση της στοματικής υγείας με τη γενική υγεία και την ευζωία του ατόμου.
* Το σημαντικότερο μέτρο πρόληψης είναι η καλή στοματική υγιεινή.
* Η ετήσια επίσκεψη στον οδοντίατρο περιλαμβάνει την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και τη θεραπεία των οστών του στόματος αλλά και γενικών νόσων με στοματικές εκδηλώσεις. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ετήσιου ιατρικού προληπτικού ελέγχου όλων μας!
Σημειώνεται πως η ΕΟΟ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας (ΠΗΣΥ), διοργάνωσε συνέντευξη Τύπου, πρόβαλε τα μηνύματα της ΠΗΣΥ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχεδίασε αφίσες, δημιούργησε video, διοργάνωσε διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα «Στην Ελλάδα έχουμε χίλιους λόγους να χαμογελάμε. Ας φροντίσουμε μαζί το χαμόγελό σου», καθώς και την προβολή 3D projection mapping του λογότυπου της Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας στο κτίριο της Βουλής.

 

ΕΟΠΥΥ: Δωρεάν
ακτινοθεραπείες και το απόγευμα στα δημόσια νοσοκομεία
Απόφαση του υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη που δημοσιεύτηκε ήδη σε ΦΕΚ, δίνει τη δυνατότητα σε ογκολογικούς ασθενείς να πραγματοποιούν τις ακτινοθεραπείες τους και τα απογεύματα στα δημόσια νοσοκομεία χωρίς επιβάρυνση. Η απόφαση προβλέπει την παροχή δωρεάν ακτινοθεραπειών κατά τη διάρκεια ολοήμερης λειτουργίας των νοσοκομείων ακόμα και για τους ανασφάλιστους ασθενείς.

Σύμφωνα με την απόφαση:
«Παραπομπές από πρωινά ιατρεία για διενέργεια διαγνωστικών, θεραπευτικών και επεμβατικών πράξεων, κατά την πέραν του τακτικού ιατρείου λειτουργία του νοσοκομείου, πραγματοποιούνται χωρίς διάκριση και για ανασφάλιστους ασθενείς. Η κάλυψη της σχετικής δαπάνης γίνεται από τον ΕΟΠΥΥ».
Να σημειωθεί ότι περισσότεροι από 30.000 ασθενείς στη χώρα μας χρειάζεται να υποβληθούν κάθε χρόνο σε ακτινοθεραπείες. Μέχρι σήμερα οι ακτινοθεραπείες στο ΕΣΥ προϋπέθεταν ραντεβού και λίστες αναμονής μηνών, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση στη διενέργειά τους με τραγικές επιπτώσεις στην υγεία των ασθενών. Πλέον, οι ακτινοθεραπείες εντάσσονται στη λεγόμενη “ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων”, καθώς θα διεξάγονται και πέραν της λήξης του κανονικού ωραρίου.
Σε δηλώσεις του, ο Γιώργος Πισσάκας, ακτινοθεραπευτής ογκολόγος και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, αναφέρει ότι η κοινή υπουργική απόφαση για την ολοήμερη λειτουργία των ακτινοθεραπευτικών τμημάτων είναι ένα σημαντικό βήμα για το μεγάλο όραμα της Ακτινοθεραπείας στην Ελλάδα.
“Στόχος μας είναι να μπορεί κάθε ασθενής να κάνει την ακτινοθεραπεία του σε μηχανήματα εξαιρετικής τεχνολογίας και στον σωστό χρόνο χωρίς καθυστερήσεις. Να σημειώσω ότι ολοήμερη λειτουργία σημαίνει μηδενική οικονομική συμμετοχή του ασθενούς. Είναι ακριβώς οι ίδιες συνθήκες με την πρωινή λειτουργία των ακτινοθεραπευτικών, απλώς το νοσοκομείο αποζημιώνει την υπερωριακή εργασία του προσωπικού”.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass