Τρεις Λαρισαίοι διεκδικούν θέση στη νέα διοίκηση του ΠΦΣ

ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ - ΕΝΤΕΚΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΜΕ 62 ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ - ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Δημοσίευση: 19 Ιουλ 2020 21:05 | Τελευταία ενημέρωση: 19 Ιουλ 2020 21:43

Επιμέλεια Δημ. Κατσανάκης

Το νέο δεκαπενταμελές διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου

καθώς και 4 τακτικά και 4 αναπληρωματικά μέλη του Ανώτατου Φαρμακευτικού Πειθαρχικού Συμβουλίου καλούνται να εκλέξουν την επόμενη Κυριακή 26 Ιουλίου οι εκπρόσωποι των φαρμακευτικών συλλόγων της χώρας. Οι πέντε εκπρόσωποι του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας, εκ των οποίων οι τρεις διεκδικούν την ψήφο των συναδέλφων τους, θα συμμετέχουν στην εκλογική αναμέτρηση στη σκιά της παραίτησης του αντιπροέδρου Θεόδωρου Κόκκαλη, ο οποίος διαφώνησε με την παράταξή του για τη στάση που πρέπει να τηρήσει την επόμενη Κυριακή.
Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης την προηγούμενη Δευτέρα διαφωνώντας με την παράταξη του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας Θανάση Κουτσούκη υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου καθώς και από τη διοίκηση του συλλόγου.
Την κενή θέση στη διοίκηση κατέλαβε η πρώτη επιλαχούσα Θεοδώρα Κατοτικίδου, με τη θέση του αντιπροέδρου να παραμένει κενή.
Την ψήφο των εκλεκτόρων για μία θέση στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου διεκδικούν 62 υποψήφιοι σε...11 συνολικά ψηφοδέλτια, δείγμα του έντονου ενδιαφέροντος και της σκληρής μάχης που θα δοθεί μέσα σε κλίμα έντονων παρασκηνιακών διεργασιών.
Μεταξύ των 62 υποψηφίων βρίσκονται και τρεις Λαρισαίοι:
• Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θανάσης Κουτσούκης ως επικεφαλής αυτόνομου ψηφοδελτίου, ο οποίος εάν εκλεγεί φαίνεται ότι θα στηρίξει για τη θέση του προέδρου τον απερχόμενο πρόεδρο Απόστολο Βαλτά.
• Ο πρόεδρος της ΠΡΟΣΥΦΛΑ Δημήτρης Μιχαήλ ως υποψήφιος της Πανελλήνιας Κίνησης Φαρμακοποιών.
• Και ο φαρμακοποιός Μιχαήλ Τσιμπιρίδης ως υποψήφιος της Αδέσμευτης Ενωτικής Συνδικαλιστικής Παράταξης.


ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ
Αναλυτικά οι συνδυασμοί και οι υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο στις εκλογές της επόμενης Κυριακής είναι:
* ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ: ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ, ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΚΙΟΣΕΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΚΟΥΒΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΥΡΥΔΙΚΗ (ΕΥΗ), ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ, ΠΑΠΑΠΟΥΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΤΣΑΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ, ΦΟΥΤΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.
* ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ: ΓΕΡΟΚΩΣΤΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΔΙΜΗΖΑ ΦΙΛΙΤΣΑ, ΔΟΥΛΟΥΦΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΖΟΡΜΠΑ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ, ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ.
* ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: ΚΑΛΦΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΜΠΟΥΡΟΥΤΖΟΓΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΤΣΑΠΕΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.
* ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ: ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΛΟΥΚΑΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΛΟΥΣΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΛΥΚΟΥΡΓΙΑ ΝΙΚΗ - ΚΑΛΛΙΟΠΗ, ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ.
* ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ: ΑΓΙΟΥΜΠ ΜΙΛΤΟΣ, ΛΙΑΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΜΑΤΣΙΟΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΜΠΟΥΜΠΑΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ, ΡΑΡΑΚΟΣ ΠΕΤΡΟΣ - ΣΠΥΡΟΣ, ΤΣΙΚΑΝΔΙΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.
* ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ: ΝΤΩΝΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΖΑΡΟΓΟΥΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.
* ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ: ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΑΓΑΠΗΤΟΣ, ΚΟΥΤΣΟΥΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΧΑΡΑΜΗ ΜΑΡΙΑ - ΘΗΡΕΣΙΑ (ΤΕΡΕΖΑ).
* ΝΕΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ: ΒΑΡΔΙΑΜΠΑΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΔΑΓΡΕΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ (ΤΖΕΝΗ).
* ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ: ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΛΕΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, ΜΙΧΑΗΛ ΔΗΜΗΤΡΗΣ.
* ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΣΑΡΔΕΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ, ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ - ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ.
* ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ: ΒΑΛΤΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΒΑΡΟΥΞΗ ΛΟΥΚΙΑ, ΓΚΟΥΝΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΔΑΜΑΛΑ ΕΛΕΝΗ, ΖΗΚΑΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ, ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ, ΚΑΤΣΑΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, ΚΛΟΚΩΝΗ ΣΟΦΙΑ, ΚΟΖΩΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, ΜΕΝΤΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΡΑΚΙΤΖΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΣΙΣΣΥ), ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ (ΠΟΛΥΣ), ΦΡΑΓΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Φ.Σ. ΑΤΤΙΚΗΣ).Η «Ε» μίλησε με τους τρεις υποψήφιους και με δήλωσή τους δίνουν το στίγμα τόσο της δικής τους υποψηφιότητας όσο και του συνδυασμού τους:

 

KOYTSOYKHS AUANASIOS PROEDROS

Θανάσης Κουτσούκης
«Επίκεντρο το μικρομεσαίο φαρμακείο»

Οι θέσεις μας είναι πεντακάθαρες και ριζοσπαστικές με κύριο στόχο την προστασία του μικρομεσαίου φαρμακείου, των ασθενών και της Δημόσιας Υγείας γενικότερα. Πλήρης απαγόρευση εξαγωγών των φαρμάκων που δεν παράγονται εντός της χώρας μας. Οι ελλείψεις δεν αντιμετωπίζονται με ευχολόγια. Απόλυτος έλεγχος στη διακίνηση των φαρμάκων με τα ηλεκτρονικά μέσα που είναι διαθέσιμα. Όλα τα φάρμακα μόνο με συνταγή υποχρεωτικά. Όλα τα φάρμακα αποκλειστικά και μόνο στα φαρμακεία (φυσικά σημεία). Όλα τα φαρμακεία αποκλειστικά και μόνο ιδιοκτησίας πτυχιούχων φαρμακοποιών. Πρόσβαση στον φάκελο υγείας του ασθενούς. Στροφή προς τον επιστημονικό μας ρόλο. Αναγνώριση και αποζημίωση υπηρεσιών. Αποκατάσταση δίκαιου ποσοστού κέρδους για όλα τα φάρμακα και αποκαθήλωση του ληστρικού, μνημονιακού rebate και του 0,8%. Τα φαρμακεία δεν είναι και δεν πρέπει να γίνουν καλλυντικάδικα. Αυτός είναι δευτερεύων ρόλος. Διεκδίκηση της αποκλειστικής χορήγησης όλων των σχετικών με την υγεία προϊόντων. Γνώση- Επάρκεια. Σύμπραξη ΠΦΣ - ΟΣΦΕ στα θεσμικά ζητήματα που έχουν κοινό πεδίο δράσης π.χ. συνενώσεις φαρμακείων. Ανεξαρτητοποίηση του ΠΦΣ από τα πολιτικά κόμματα. Ενιαίο ωράριο με αποκλειστικούς υπεύθυνους τους κατά τόπους Συλλόγους. Προστασία της Μητέρας-Φαρμακοποιού. Επικαιροποίηση του Κώδικα Φαρμακευτικής Δεοντολογίας. Προστασία από διαφημίσεις και e-shop. Κρατική αποζημίωση εφημεριών-διανυκτερεύσεων και ετοιμότητας μονοεδρικών. Σύμπραξη ΠΦΣ με τους τοπικούς Συλλόγους για την κτιριακή και λειτουργική τους αναβάθμιση. Περαιτέρω εξυγίανση των οικονομικών του ΠΦΣ με στόχους την ενίσχυση της συνδικαλιστικής δράσης, την αναβάθμιση του ΙΔΕΕΑΦ και την αύξηση του ΚΑΕΦ για τους συνταξιούχους. Νέοι (σε ιδέες και διάθεση), ανένταχτοι, σε άμεση επαφή με τη βάση που μας έφερε ως εδώ, με δυναμισμό και διάθεση για δουλειά. Μαζί για το Φαρμακείο συνεχίζουμε τον αγώνα!

 

MIXAHL DHMHTRHS

Δημήτρης Μιχαήλ
«Ασυμβίβαστη ηγεσία, ανυποχώρητη μαχητικότητα»
“Χωρίς την ιερή φλόγα του ενθουσιασμού και τη διάθεση για προσφορά τίποτα το σπουδαίο δεν μπορεί να γίνει στη ζωή”, σύμφωνα με τον Γκαίτε. Και η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ “οπλισμένη” με ενθουσιασμό, διάθεση, εμπειρία, επίγνωση της πραγματικής κατάστασης που επικρατεί στον πολύπαθο χώρο του φαρμακείου και εφικτούς στόχους, έχει ρεαλιστικά όλες τις δυνατότητες να συμμετάσχει στη διοίκηση, αποτελεσματικά και άρτια επαγγελματικά, του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, σε μια κρίσιμη εποχή για τον Έλληνα φαρμακοποιό. Μείζον κριτήριό μας οφείλει να είναι η ασυμβίβαστη ηγεσία και η ανυποχώρητη μαχητικότητα απέναντι στα μέτρα που βάλλουν το φαρμακείο. Ας κοιτάξουμε, επιτέλους, κατάματα την ωμή πραγματικότητα. Η κοινωνικοοικονομική κατάσταση που επικρατεί και το περιβάλλον της έντονης κρίσης τα τελευταία χρόνια έχουν καταφέρει σημαντικές επιπτώσεις στη λειτουργία και εν γένει στη βιωσιμότητα, του ελληνικού φαρμακείου. Καλούμαστε με δραστικές αποφάσεις να επιλέξουμε, σε μία ιστορική στιγμή για το μέλλον του κλάδου μας, το νέο όργανο που θα καταφέρει να διοικήσει αποτελεσματικά και άρτια επαγγελματικά τον ΠΦΣ. Είναι επιτακτική ανάγκη η εκλογή εκείνων των συνδικαλιστικών στελεχών στις αρμόδιες θέσεις του καθοδηγητικού μας οργάνου, οι οποίοι θα είναι μακριά από κάθε κομματική και πολιτική επιδίωξη. Επιδίωξη και στόχος της παράταξής μας είναι ο καθορισμός ενός σύγχρονου και διεκδικητικού πλαισίου θέσεων σε όλα εκείνα τα ζητήματα που μας αφορούν σε καθημερινή βάση. Τα μέλη του νέου ΔΣ που θα συγκροτηθεί έπειτα από τις εκλογές θα είναι στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων, με ένα πλαίσιο μεταρρυθμίσεων και προτάσεων συναίνεσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Αγαπητοί συνάδελφοι, η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ σας κοιτάζει στα μάτια... χωρίς “μάσκες”. Άλλωστε, όσες “μάσκες” και να φορέσει κανείς, το βλέμμα του μένει ακάλυπτο...

 

TSIMPIRIDHS MIXAHL

Τσιμπιρίδης Μιχαήλ
«Στόχος μας η προσέγγιση των ασθενών»
Κατεβαίνω στις εκλογές του ΠΦΣ έχοντας κατά νου ότι εκπροσωπώ 320 συναδέλφους του φαρμακευτικού συλλόγου Λάρισας. Σκοπός μου είναι να μεταφέρω στο δευτεροβάθμιο όργανό μας τους προβληματισμούς, τους φόβους των συναδέλφων αλλά και τις προσδοκίες τους για την εξέλιξη του επαγγέλματός μας. Οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την εικόνα του φαρμακοποιού, του επιστήμονα που κράτησε το φαρμακείο ανοιχτό κατά τη διάρκεια της πανδημίας και στάθηκε δίπλα στον ασθενή. Ας μην ξεχάσουμε τη συνάδελφο που έμεινε ανοιχτή στη Νέα Σμύρνη, όταν άλλες υγειονομικές μονάδες της περιοχής έκλεισαν. Πέρα από μια σειρά κλαδικών αιτημάτων που διατυπώνονται συνεχώς, στόχευση του ΠΦΣ θα πρέπει να είναι η προσέγγιση ασθενών, να ακούσουμε τα προβλήματά τους, έτσι ώστε να κατανοήσουν οτι ο φαρμακοποιός στέκεται αρωγός στη διαχείριση της ασθένειάς τους και ότι το φαρμακείο αποτελεί τον πιστοποιημένο χώρο παροχής όλων των φαρμάκων αλλά και υπηρεσιών υγείας. Τέλος, θα πρέπει συμβάλλουμε ώστε η καθημερινότητα του φαρμακοποιού να γίνει πιο εύκολη μειώνοντας γραφειοκρατικές διαδικασίες, τη δυσκολία εύρεσης φαρμάκων, ώστε να εξοικονομήσει ωφέλιμο χρόνο για να τον επενδύσει στον ασθενή. Είμαι σίγουρος ότι ο φαρμακοποιός μπορεί να αποτελέσει σημαντικό όπλο στη φαρέτρα της κυβέρνησης στην προσπάθεια αναβάθμισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, διεκδικώντας δυναμικά τη συμμετοχή σε όλες τις διαδικασίες που θα χαράξουν τις αυριανές πολιτικές υγείας.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass