ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Επίτιμος διδάκτορας ο καθηγητής Louis Pisters

*Ξεκινά σήμερα το συνέδριο για τον γυναικολογικό και ουρολογικό καρκίνο

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2014 2:54 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 15:24
 
Ο διάσημος ουρολόγος και ανθρωπιστής, καθηγητής Louis Pisters αναγορεύθηκε χθες σε επίτιμο διδάκτορα του Ιατρικού Τμήματος Λάρισας, σε επίσημη τελετή που έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής στο Μεζούρλο.
Ο Louis Pisters είναι καθηγητής Ουρολογίας στο ‘‘Anderson Cancer Center’’ του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Χιούστον των ΗΠΑ και έχει λάβει πολλά βραβεία και τιμές από πολλές χώρες και επιστημονικές εταιρείες ενώ έχει συγγράψει πλήθος εργασιών σε περιοδικά παγκόσμιας εμβέλειας.
Τις προσφωνήσεις στην αναγόρευση του επίτιμου διδάκτορα έκαναν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθηγητής Ιωάννης Μεσσήνης, ο κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας καθηγητής Χαράλαμπος Μπιλλίνης και ο πρόεδρος του Ιατρικού Τμήματος καθηγητής Ιωάννης Στεφανίδης, ενώ οι κύριοι εισηγητές της εκδήλωσης ήταν ο καθηγητής Ουρολογίας Μιχαήλ Μελέκος και ο καθηγητής της Παθολογίας-Ογκολογίας Χρήστος Παπανδρέου. Παρόντες μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Κ. Τζανακούλης και ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Γρ. Παπαχαραλάμπους.
Όπως επισημάνθηκε στη διάρκεια της εκδήλωσης, «ο Louis Pisters είναι ουρολόγος παγκόσμια γνωστός για την τεράστια εμπειρία του στην αντιμετώπιση βαρέων ογκολογικών περιστατικών, όπως προστατεκτομές και κυστεκτομές σωτηρίας και κυρίως οπισθοπεριτοναϊκές λεμφαδενεκτομές. Είναι, επίσης, γνωστός για τη σημαντική κοινωνική και φιλανθρωπική του δραστηριότητα, με συνεχή ταξίδια σε χώρες εκτός των ΗΠΑ, ειδικά στην Αφρική, με σκοπό την εκπαίδευση ιατρών και την προσφορά σε ογκολογικούς ασθενείς, ενώ οι περισσότεροι από τους μαθητές του έχουν καταλάβει διευθυντικές θέσεις σε σημαντικά νοσοκομεία της Αφρικής.
Είναι ένας πολύ ευγενής άνθρωπος, εξαιρετικός εκπαιδευτής, πολύ αγαπητός από τους μαθητές του, βαθιά θρησκευόμενος και ταπεινόφρων. Σε σχετική ερώτηση έχει πει το εξής: ‘’Η πραγματική ανθρωπιστική ιστορία δεν αφορά εμένα, αλλά τους ανθρώπους που βοήθησα για να εκπαιδεύουν‘’. Έχει επιδείξει μεγάλη αγάπη προς την Ελλάδα και τη Λάρισα, την οποία επισκέπτεται σε τακτική βάση τα τελευταία χρόνια, πραγματοποιώντας οπισθοπεριτοναϊκούς λεμφαδενικούς καθαρισμούς σε ασθενείς με καρκίνο όρχεως μετά από χημειοθεραπεία, που προέρχονται από όλη την ελληνική επικράτεια και τις γειτονικές χώρες. Παράλληλα, έχει εκπαιδεύσει τους ιατρούς της Ουρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η προσφορά του γίνεται σε αλτρουϊστική βάση και με μεγάλο ενθουσιασμό, συμβάλλοντας στην προσφορά υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς και στην αναγνώριση του έργου της Ουρολογικής Κλινικής και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πανελληνίως και πέραν των συνόρων της χώρας μας».
Το συνέδριο
Εξάλλου, με τη συμμετοχή του Louis Pisters ξεκινούν σήμερα Παρασκευή στις 4. 30 μ.μ. οι εργασίες του συνεδρίου Ογκολογίας Κεντρικής Ελλάδας με τίτλο «Γυναικολογικός και Ουρολογικός Καρκίνος», το οποίο φιλοξενείται στο ξενοδοχείο ‘‘ Imperial ’’ και θα διαρκέσει μέχρι μεθαύριο Κυριακή. Το συνέδριο διοργανώνεται από την Ερευνητική Εταιρεία Ουρογεννητικής Ογκολογίας (ΕΕΟΟ) σε συνεργασία με την Πανεπιστημιακή Ογκολογική, την Πανεπιστημιακή Ουρολογική και την Πανεπιστημιακή Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τελεί υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, καθηγητής Ογκολογίας Χρήστος Παπανδρέου «αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μας και για την Ελλάδα το γεγονός ότι για έβδομη συνεχή χρονιά μετέχει στο συνέδριό μας ο Dr. Louis Pisters, ο οποίος θα πραγματοποιήσει αφιλοκερδώς κάποια δύσκολα ογκολογικά χειρουργεία ιάσεως, όπως πλήρεις οπισθοπεριτοναϊκές λεμφαδενεκτομές σε νεαρούς ασθενείς με καρκίνο όρχεως και υπολειπόμενη οπισθοπεριτοναϊκή νόσο μετά χημειοθεραπεία. Η ιατρική και κοινωνική αυτή προσφορά είναι ανεκτίμητη καθώς συνδυάζεται και με εκπαίδευση ουρολόγων του Πανεπιστημίου μας στις τεχνικές αυτών των δύσκολων επεμβάσεων».
Φέτος, οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου στον μεν γυναικολογικό καλύπτουν σύγχρονα θέματα και ερωτήματα στην αντιμετώπιση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, των ωοθηκών, του ενδομητρίου και θέτει προβληματισμούς αναφορικά με τη γονιμότητα και τον καρκίνο, στον δε ουρολογικό τα νέα δεδομένα στον καρκίνο του προστάτη, του νεφρού και της ουροδόχου κύστης.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass