ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ

Έκλεισε η ΩΡΛ Κλινική στο «παλιό νοσοκομείο»

* Ανεστάλη η λειτουργία της, καθώς είχε απομείνει μόνο με δύο γιατρούς

Δημοσίευση: 19 Ιουλ 2014 21:06 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 15:55

Εκτός λειτουργίας έχει τεθεί η ΩΡΛ Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού. Έτσι όλα τα περιστατικά με ωτορινολαρυγγικά προβλήματα αντιμετωπίζονται μόνο στο Πανεπιστημιακό, ασχέτως το ποιο νοσοκομείο εφημερεύει τη συγκεκριμένη ημέρα.

Τις τελευταίες ημέρες έπαψαν να λειτουργούν τα εξωτερικά ιατρεία της ΩΡΛ Κλινικής στο «Κουτλιμπάνειο» η οποία σταμάτησε να δέχεται νέους ασθενείς. Και με το που πήραν εξιτήριο όσοι νοσηλεύονταν η κλινική «κατέβασε ρολά». Από τις 16 Ιουλίου με έγγραφο του διοικητή έχει ανασταλεί προσωρινά η λειτουργία της.

Η ΩΡΛ Κλινική του ΓΝΛ φυλλορροούσε από γιατρούς (συνταξιοδοτήσεις κλπ) χωρίς να ληφθεί εγκαίρως κάποιο μέτρο αντικατάστασης. Είχε απομείνει με μόνο τρεις ειδικούς που πρακτικά δεν επαρκούσαν για την πλήρη λειτουργία της. Προσφάτως παραιτήθηκε ο ένας απ΄ αυτούς και βρέθηκαν να εργάζονται στην Κλινική μόνο η διευθύντρια Ελευθερία Γκλέτσου και ο ειδικός γιατρός Γιάννης Τσιτιρίδης, μαζί με κάποιους ειδικευόμενους. Κατέστη προφανές ότι δεν θα μπορούσε πλέον να συνεχίσει να λειτουργεί η κλινική με τον γιατρό να εφημερεύει σερί επί δεκαπενθήμερο, μέρα-νύχτα.

Για να επαναλειτουργήσει η ΩΡΛ στο «παλιό νοσοκομείο» θα χρειαστεί να ενισχυθεί τουλάχιστον με δύο ειδικούς γιατρούς, είτε με πρόσληψη επικουρικών, είτε με προκήρυξη θέσεων. Πράγμα που θα χρειαστεί μήνες, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα κινηθούν με ταχύτητα οι διαδικασίες. Μέχρι τότε, ο κόσμος με προβλήματα υγείας που εμπίπτουν στη συγκεκριμένη ειδικότητα θα πρέπει να απευθύνεται στην Πανεπιστημιακή ΩΡΛ Κλινική, ασχέτως το ποιο νοσοκομείο εφημερεύει. Προφανώς η διαρκής εφημερία θα επιβαρύνει και τη δική της λειτουργία.

Σωτ. Ζαχαριάς

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass