Φακοί επαφής που διορθώνουν την πρεσβυωπία

Δημοσίευση: 07 Αυγ 2014 14:44 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:23

 

Λίγους μήνες μετά την παρουσίαση των σχεδίων της για φακούς επαφής που ενσωματώνουν ηλεκτρονικούς αισθητήρες, η Google ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με ελβετική φαρμακοβιομηχανία για τη δημιουργία φακών επαφής που θα διορθώνουν την πρεσβυωπία και θα επιτρέπουν στους διαβητικούς να παρακολουθούν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, το πρώτο προϊόν που θα προκύψει από τη συνεργασία θα μπορούσε να φτάσει στην αγορά σε μόλις πέντε χρόνια.

Η πρόβλεψη μπορεί να φαίνεται υπεραισιόδοξη, ωστόσο το πρωτότυπο του έξυπνου φακού, εξοπλισμένο με μικροεπεξεργαστή, αισθητήρες και κεραία, είχε παρουσιαστεί από τη Google ήδη από τον Ιανουάριο. Τον Απρίλιο, μάλιστα, η εταιρεία κατέθεσε αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για φακούς επαφής που ενσωματώνουν κάμερα.

Πιο ασαφή είναι τα σχέδια για ανάπτυξη φακών επαφής κατά της πρεσβυωπίας, οι οποίοι σύμφωνα με το Reuters θα θυμίζουν τη λειτουργία αυτόματης εστίασης στις φωτογραφικές μηχανές, ενώ o φακός για διαβητικούς θα παρακολουθεί τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα και θα μεταδίδει ασύρματα τις μετρήσεις σε φορητές συσκευές.

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών GlobalData, η αγορά συσκευών μέτρησης της γλυκόζης του αίματος αναμένεται να έχει φτάσει τα 12 δισ. δολάρια το χρόνο το 2017.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass