Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ANIMUS A.E. ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΤΑΒΕΛΗΣ ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ «Ε» ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΛΙΝΙΚΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Στοχευμένες υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών»

Δημοσίευση: 10 Αυγ 2014 9:50 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:26

 

«Η Γενική Κλινική «Animus Κυανούς – Σταυρός», αποτελεί κομμάτι του Ομίλου ANIMUS A.E., με στοχευμένες υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών κυρίως χειρουργικού τομέα» τονίζει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ANIMUS Αχιλλέας Νταβέλης, μιλώντας σήμερα στην «Ε» για τη νέα κλινική.

Μια επένδυση αρκετών εκατ. ευρώ στο κέντρο της Λάρισας (στο κτίριο που κάποτε στέγαζε την ορθοπαιδική κλινική Κυργιάκη και μέχρι πρότινος τον «Κυανού Σταυρό») που δημιουργεί νέα δεδομένα στην παροχή υπηρεσιών υγείας στον ιδιωτικό τομέα.

Μια κλινική δυναμικότητας 45 κλινών η οποία μέχρι το τέλος Αυγούστου θα τεθεί σε λειτουργία καθώς ολοκληρώνεται η εκπαίδευση του προσωπικού. «Η επένδυση είναι μεγάλη για τα τοπικά δεδομένα» σημειώνει ο κ. Νταβέλης «λαμβάνοντας υπόψη και την οικονομική συγκυρία, όπου μόνο το κόστος του ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού αγγίζει το ήμισυ του συνολικού προϋπολογισμού».

Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, Μαγνητικός και Αξονικός Τομογράφος, ψηφιακό ακτινολογικό, μικροβιολογικό εργαστήριο, σύγχρονος γενικότερα τεχνολογικός εξοπλισμός με έμφαση επίσης στον ξενοδοχειακό εξοπλισμό που δημιουργεί ένα εντελώς διαφορετικό, από τα συνηθισμένα, περιβάλλον.

«Η φιλοσοφία της νέας δομής είναι η ταχύτατη εξυπηρέτηση των ασθενών στις καλύτερες δυνατές συνθήκες» διευκρινίζει ο κ. Νταβέλης κάνοντας αναλυτική αναφορά στα Τμήματα της νέας κλινικής. Για να καταλήξει υπογραμμίζοντας ότι «τα χειρουργεία ημερήσιας νοσηλείας ή μικρής χρονικά νοσηλείας καθώς και τα ποιοτικά standards των νέων Κλινικών θα αποτελέσουν το μέλλον στον χώρο της ιδιωτικής υγείας».

Αναλυτικά η συζήτησή μας με τον κ. Νταβέλη έχει ως εξής:

* Κύριε Νταβέλη από την αποκατάσταση περνάτε και στις υπηρεσίες υγείας, με μία μεγάλη, για τα τοπικά δεδομένα, επένδυση στο κέντρο της Λάρισας.

- «Η επένδυση που έγινε στο Κέντρο της πόλης μας για τη λειτουργία της Γενικής Κλινικής «Animus Κυανούς – Σταυρός», αποτελεί κομμάτι του Ομίλου ANIMUS A.E., με στοχευμένες υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών κυρίως χειρουργικού τομέα. Η επένδυση είναι μεγάλη για τα τοπικά δεδομένα, λαμβάνοντας υπόψη και την οικονομική συγκυρία, όπου μόνο το κόστος του ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού αγγίζει το ήμισυ του συνολικού προϋπολογισμού».

* Η εποχή «επιτρέπει» επενδύσεις στον ιδιωτικό τομέα της υγείας;

- «Η εποχή που διανύουμε διέπεται από την αναγκαία συνθήκη ενός «νοικοκυρέματος» στο χώρο της υγείας συνολικά. Σχετικά με τη βιωσιμότητα της ιδιωτικής υγείας και των μονάδων αυτής, ο εξορθολογισμός και η επένδυση στην ποιότητα των υπηρεσιών είναι μονόδρομος.

Η κατηγοριοποίηση, για την ποιότητα των συμβεβλημένων παρόχων που επιβάλλει επιτέλους ο ΕΟΠΥΥ, αποτελεί το σημαντικότερο βήμα για τον εξορθολογισμό των δαπανών διότι πολύ απλά δεν είμαστε όλοι οι πάροχοι ποιοτικά το ίδιο.

Συνεπώς, είναι απολύτως παράλογο αυτό που μέχρι σήμερα συνέβαινε στη χώρα μας, δηλαδή οι άρτιες και πολυτελείς Κλινικές να πληρώνονται το ίδιο ΚΕΝ μ’ εκείνες τις δομές που κανονικά δεν θα έπρεπε να έχουν ούτε άδεια, ούτε βεβαίωση καλής λειτουργίας.

Εφόσον όλα τα παραπάνω πραγματοποιηθούν, οι επενδύσεις στο χώρο της ιδιωτικής υγείας για τις επιχειρήσεις που διακρίνονται για την ποιότητα και τη συνέπειά τους, θ’ ανθήσουν και πάλι. Η αίσθησή μας είναι ότι δεν υπάρχει πλέον περιθώριο για άλλο χαμένο χρόνο και η μόνη συνθήκη είναι η πολυπόθητη εξυγίανση στο χώρο της υγείας».

* Με βάση και την εμπειρία του ΕΟΠΥΥ, όπου το Δημόσιο περικόπτει διαρκώς τις δαπάνες για ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων, αλλά κυρίως με βάση τη γενικότερη οικονομική κατάσταση, θα «επιβιώσουν» ιδιωτικές επενδύσεις;

- «Οι περικοπές που επιβάλλει το Δημόσιο στο πλαίσιο των νόμων περί Rebate και Claw-back αποτελούν, κατά ομολογία και των ίδιων των Υπουργών Υγείας, ένα άδικο αλλά αναγκαίο μέτρο. Είναι άδικο διότι πλήττει τους πάντες, σοβαρούς και μη παρόχους και είναι αναγκαίο κακό διότι το κράτος δεν μπορεί να διαθέσει άλλους πόρους για την υγεία, σε μία χώρα που ακόμη αναδιαρθρώνει την οικονομία της και πορεύεται με δανεικά.

Η απάντηση λοιπόν στο ερώτημά σας είναι απλή: όχι μόνο θα επιβιώσουν οι ιδιωτικές επενδύσεις αλλά θα αναπτυχθούν και άλλες, διότι την επόμενη ημέρα της υπογραφής της νέας σύμβασης μεταξύ παρόχων υπηρεσιών υγείας και ΕΟΠΥΥ, μεγάλη μερίδα εκείνων των Κλινικών που δεν θα πληρούν τα κριτήρια ή θα τους εξαναγκάσει να επενδύσουν τροποποιώντας ποιοτικότερα τη λειτουργία των δομών τους ή αν αυτό είναι ανέφικτο, κάποιοι ίσως και πολλοί θ’ αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τον χάρτη της υγείας. Και φυσικά μιλάμε πάντα για τις Επιχειρήσεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Γνωρίζετε ότι οι αγορές δεν πεθαίνουν ποτέ και νομίζουμε ότι ζούμε ήδη χρονικά το στάδιο της αυτορρύθμισης».

* Τι ακριβώς ετοιμάζετε;

- «Ετοιμάσαμε ένα μοντέλο λειτουργίας που περιλαμβάνει τη μέγιστη δυνατή καθετοποίηση των υπηρεσιών μας σε συγκεκριμένες δυνατότητες κτιριοδομικά, επιτυγχάνοντας συνολικά ένα αποτέλεσμα πέραν και των αρχικών προσδοκιών μας.

Για πρώτη φορά στην καρδιά της Λάρισας θα λειτουργεί Γενική Χειρουργική και Παθολογική Κλινική υψηλών προδιαγραφών ποιότητας και τεχνολογίας, υποστηριζόμενες εντός των δομών από πλήρες ακτινοδιαγνωστικό μοντέλο με όλα τα απαραίτητα μεγάλα μηχανήματα (Μαγνητικός και Αξονικός Τομογράφος, Ψηφιακό Ακτινολογικό, Υπέρηχοι και άλλα) καθώς και πλήρες Μικροβιολογικό Εργαστήριο με μεγάλες δυνατότητες εξυπηρέτησης πελατών.

Εκτός των δομών η δευτεροβάθμια Γενική Κλινική θα υποστηρίζεται από ένα υπερσύγχρονο Πρωτοβάθμιο Πολυϊατρείο με ξεχωριστή δική του άδεια λειτουργίας, το οποίο θα συνεργάζεται άμεσα με 30-35 ιατρούς – συναδέλφους 8 τουλάχιστον ειδικοτήτων και οι οποίοι θα παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες όλο το 24ωρο. Αυτή θα είναι άλλη μία μεγάλη για την πόλη μας καινοτομία».

* Θα είναι μία Χειρουργική ή μία ακόμη Γενική Κλινική;

- «Θα είναι προφανώς μία προηγμένη Χειρουργική Κλινική όπου η ποιότητα και η υψηλή τεχνολογία που διαθέτει θα αποτελέσουν τα ισχυρά της όπλα και θα είναι σημείο αναφοράς όχι μόνο για τον τοπικό αλλά και το γενικότερο ανταγωνισμό.

Δεν είναι διόλου τυχαίο ότι η επιχείρηση έχει ήδη συνάψει συνεργασίες και με Ιατρούς εκτός πεδιάς. Το ενδιαφέρον των χειρουργών ανά την επικράτεια, πέραν των τοπικών διακεκριμένων επιστημόνων μας, είναι σημαντικό.

Η ANIMUS A.E. αύξησε την παλιά άδεια λειτουργίας του «Κυανού Σταυρού» από τις 36 στις 45 κλίνες κάνοντας μία άριστη λειτουργική κατανομή αυτών των κλινών, γεγονός που άλλωστε αναγράφεται και στη βεβαίωση καλής λειτουργίας.

Από το σύνολο των 45 κλινών η Κλινική περιλαμβάνει τα κάτωθι Τμήματα: Παθολογικό Τμήμα δύναμης 10 κλινών. Χειρουργικό Τμήμα δύναμης 10 κλινών. Νευροχειρουργικό Τμήμα δύναμης 5 κλινών. Ουρολογικό Τμήμα δύναμης 5 κλινών. Ορθοπαιδικό Τμήμα δύναμης 8 κλινών. Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δύναμης 5 κλινών. Δύο κλίνες Μονώσεων. Εξωτερικά Ιατρεία: Παθολογικό, Χειρουργικό, Νευροχειρουργικό, Ουρολογικό, Ορθοπαιδικό.

Ο τεχνολογικός εξοπλισμός στα τμήματα είναι πραγματικά πρωτόγνωρος. Όλες οι Χειρουργικές Αίθουσες διαθέτουν πρωτοποριακή αντιμικροβιακή θωράκιση με υπερπλήρη ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό, ενώ στην αίθουσα των Νευροχειρουργών, για τα χειρουργεία της σπονδυλικής στήλης, μηχανήματα όπως ο τομογράφος χειρουργείου (O-Arm 1000), το μικροσκόπιο του οίκου CARL ZEISS (ΟΡΜΙ Pendero) και το σύστημα πλοήγησης StealthStation S7 για πολύ λεπτές επεμβάσεις, παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη Θεσσαλία και βρίσκονται σε άλλες δύο Κλινικές πανελλαδικά.

Τέλος η ΜΕΘ της Κλινικής διαθέτει πέντε ρομποτικές κλίνες (Hill-rom progresa) πολύ υψηλής θεραπευτικής αξίας στο επίπεδο της πρόληψης και θεραπείας ελκών και κατακλίσεων. Επίσης διαθέτει αναλυτές αερίων, monitors, αναπνευστήρες και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που οφείλει να διαθέτει μία Μονάδα Εντατικής Θεραπείας».

-Ποια είναι η φιλοσοφία της νέας δομής;

«Η φιλοσοφία της νέας δομής είναι η ταχύτατη εξυπηρέτηση των ασθενών στις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Οι πελάτες μας θέλουμε να νοσηλεύονται ποιοτικά στον ελάχιστο δυνατό χρόνο, έχοντας πάντα ανάμνηση διαμονής υψηλού ξενοδοχειακού και κλινικού επιπέδου.

Εξάλλου με βάση και τη στρατηγική του αγοραστή των υπηρεσιών που λέγεται ΕΟΠΥΥ, τα χειρουργεία ημερήσιας νοσηλείας ή μικρής χρονικά νοσηλείας καθώς και τα ποιοτικά standards των νέων Κλινικών θα αποτελέσουν το μέλλον στον χώρο της ιδιωτικής υγείας».

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

 

Λεζάντες

Δυναμικότητας 5 ρομποτικών κλινών θα είναι η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ η κλινική διαθέτει και κλίνες ΜΑΦ

 

Ο κ. Αχ. Νταβέλης με προσωπικό η εκπαίδευση του οποίου ολοκληρώνεται. Η κλινική αναμένεται να λειτουργήσει έως το τέλος του μήνα

 

Μαγνητικός, αξονικός τομογράφος και ο σύγχρονος γενικότερα τεχνολογικός εξοπλισμός

 

Πρωτοποριακή αντιμικροβιακή θωράκιση διαθέτουν όλες οι χειρουργικές αίθουσες

 

Εμφαση δόθηκε στον ξενοδοχειακό εξοπλισμό που με τις φωτογραφίες του Τάκη Τλούπα στους θαλάμους νοσηλείας δημιουργούν ένα διαφορετικό περιβάλλον

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass