Αποτελεσματικό το χάπι της Merck για την Oμικρον

Μειώνει κατά περίπου 30% τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου για άτομα υψηλού ρίσκου

Δημοσίευση: 31 Ιαν 2022 19:00

Το χάπι της MSD (Merck στις ΗΠΑ) για την αντιμετώπιση της Covid-19 διατηρεί την αποτελεσματικότητά του έναντι της παραλλαγής Όμικρον, ανακοίνωσε την Παρασκευή η εταιρεία, επικαλούμενη έξι εργαστηριακές μελέτες.


Σύμφωνα με τις κλινικές δοκιμές, η μολνουπιραβίρη (molnupiravir) μειώνει κατά περίπου 30% τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου για άτομα υψηλού ρίσκου. Το χάπι έχει εγκριθεί σε δέκα χώρες, ανάμεσά τους οι ΗΠΑ και η Βρετανία, ωστόσο η αξιολόγησή του από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων παραμένει σε εκκρεμότητα.
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Στο μεταξύ χρησιμοποιείται στην Ελλάδα με ευθύνη των ασθενών. Ο ΕΜΑ ενέκρινε πάντως την Πέμπτη το αντίστοιχο χάπι της Pfizer, το οποίο μειώνει κατά σχεδόν 90% τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου σε άτομα με Covid-19 που κινδυνεύουν με επιδείνωση.
Οι τελευταίες εργαστηριακές μελέτες αποτίμησαν την αντιιική δραστηριότητα της μολνουπιραβίρης και άλλων αντιιικών παραγόντων κατά διαφόρων παραλλαγών του κορονοϊού. Η αποτελεσματικότητα της μολνουπιραβίρης έναντι της Όμικρον δεν έχει ακόμη δοκιμαστεί σε ανθρώπους, διευκρίνισε η MSD και η εταιρεία Ridgeback Biotherapeutics με την οποία συνεργάζεται. Η μολνουπαβίρη είναι σχεδιασμένη να εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό του ιού εισάγοντας τυχαία λάθη στα γονίδιά του. Η χρήση του δεν ενδείκνυται σε εγκύους λόγω δυνητικού κινδύνου για το έμβρυο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass