ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ:

Ελλείψεις στο ΕΣΥ, δώρα στους κλινικάρχες

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2022 15:50

«Την πρόθεση της Κυβέρνησης να εισάγει τους ιδιώτες στο δημόσιο Σύστημα Υγείας, προωθώντας παραπέρα την εμπορευματοποίησή του, επανέλαβε ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης», αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ Θεσσαλίας σχετικά με την απάντηση του Υπουργού στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Λάρισας του κόμματος Γ. Λαμπρούλη σχετικά με την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας του Ν. Μαγνησίας.


Και συνεχίζει πως ο υπουργός Υγείας «σημείωσε ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι -μακριά από ιδεοληψίες- να αντιμετωπίσει τα κενά που υπάρχουν στο Σύστημα Υγείας, με τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Όπως είπε, τις επόμενες μέρες θα δοθεί προς διαβούλευση το σχετικό νομοσχέδιο του Υπ. Υγείας, ξεκαθαρίζοντας έτσι ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει στην ενίσχυση του δημόσιου Συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά σκοπεύει να «μπουκώσει» με κέρδη τον ιδιωτικό τομέα, με πρόσχημα τις ελλείψεις που δημιούργησε η πολιτική όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα.
Την πολιτική της Κυβέρνησης που αντιμετωπίζει την υγεία του λαού ως κόστος συμπιέζοντας τις δαπάνες σε όλες τις βαθμίδες και κυρίως στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας κατήγγειλε ο Γιώργος Λαμπρούλης αναπτύσσοντας την επίκαιρη ερώτησή του.
Τόνισε πως με την πανδημία αναδείχθηκαν τα προβλήματα που προϋπήρχαν στις δημόσιες δομές εξαιτίας της ασκούμενης πολιτικής της απαξίωσης και της εμπορευματοποίησης της Δημόσιας Υγείας.
Μετέφερε την εικόνα διάλυσης που επικρατεί στα Κέντρα Υγείας, αναφέρθηκε στις ελλείψεις σε παιδίατρο και καρδιολόγο στο ΚΥ Αλμυρού, στην έλλειψη παιδιάτρου στο ΚΥ Ζαγοράς, στην έλλειψη οδοντιάτρου στο ΚΥ Σκιάθου και στις κενές οργανικές θέσεις που υπάρχουν στο ΚΥ Αλόννησου και συγκεκριμένα ενός γενικού γιατρού, ενός παιδιάτρου, ενός οδοντιάτρου, ενός νοσηλευτή και ενός οδηγού ασθενοφόρου.
Καταλήγοντας, ο Γ. Λαμπρούλης τόνισε ότι με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα, ουδέποτε υπήρξε και λειτούργησε οργανωμένο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για την πρόληψη και αντιμετώπιση της υγείας του λαού και προειδοποιώντας ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί το επόμενο διάστημα, κάλεσε τους εργαζόμενους να αγωνιστούν για την ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου τομέα Υγείας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass