ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ …ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ

Αναζητώντας την ψυχική γαλήνη σε σεμινάρια!

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2014 13:10 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:14

 

Της Λένας Κισσάβου

Ίσως περισσότερο από ποτέ άλλοτε, η ψυχική ηρεμία έγινε στην εποχή μας το μεγάλο ζητούμενο.

Ο τρόπος κατάκτησής της, αναζητάται από τον καθένα ξεχωριστά, ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του χαρακτήρα του, μέσα στους αγχωτικούς ρυθμούς ζωής, όταν οι υποχρεώσεις «πνίγουν» και οδηγούν στα …πρόθυρα νευρικής κρίσης.

Η εσωτερική ειρήνη «δεν πρόκειται να έρθει μέσα σε κάποιο πακέτο ή κάποιο κουτί», αναφέρει ο Πρεσβευτής της Ειρήνης, Πρεμ Ραβάτ, ο οποίος έχει τιμηθεί μεταξύ άλλων και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και συνεχίζει: «Μπορούμε να την ανακαλύψουμε και έπειτα να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον όπου οι άνθρωποι θα μπορούν ελεύθερα να αισθάνονται αυτήν την ειρήνη στη ζωή τους. Αρχίζει από τον καθένα μας».

Στη Λάρισα δίνεται η ευκαιρία μιας τέτοιας αρχής, με δωρεάν μαθήματα που διοργανώνει το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας Θεσσαλίας, στο ΤΕΙ Λάρισας και τα οποία στηρίζονται σε πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Ειρήνη, με πρακτικές που διδάσκει ο Ραβάτ.

Μιλήσαμε γι’ αυτά με τον διευθυντή του Κ.Τ.Ε. Θεσσαλίας, καθηγητή και συντονιστή του προγράμματος, κ. Γιώργο Μπλάνα, ο οποίος μας είπε ότι

μπορεί να τα παρακολουθήσει δωρεάν κάθε ενδιαφερόμενος και θα ξεκινήσουν σύντομα σε χώρο του ΤΕΙ. Ειδικότερα ανέφερε: «Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στην Ειρήνη (PEP) είναι ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα στηριζόμενο στη χρήση πολυμέσων, το οποίο δημιουργήθηκε από το Ίδρυμα Πρεμ Ράβατ(TPRF). Σκοπός του είναι να βοηθά τους συμμετέχοντες σε αυτό να διερευνήσουν τη δυνατότητα για προσωπική ειρήνη και να ανακαλύψουν τα εσωτερικά τους εφόδια – εργαλεία ζωής, όπως η εσωτερική δύναμη, η επιλογή, η εκτίμηση και η ελπίδα. Η διδακτέα ύλη του προγράμματος αποτελείται από υλικό διάρκειας δέκα ωρών σε μορφή εργαστηρίων, επικεντρωμένων σε καθένα από τα βασικά θέματα : Ειρήνη, Εκτίμηση, Εσωτερική Δύναμη, Αυτό-Επίγνωση, Διαύγεια, Κατανόηση, Αξιοπρέπεια, Επιλογή, Ελπίδα και Πληρότητα. Κάθε εργαστήριο περιλαμβάνει βίντεοσκοπημένα αποσπάσματα από ομιλίες του Πρεμ Ράβατ ανά τον κόσμο, καθώς και ταινίες μικρού μήκους ή κινουμένων σχεδίων. Προβλέπεται χρόνος για στοχασμό και έκφραση των συμμετεχόντων πάνω σε όσα ακούνε και βλέπουν κάθε φορά.

Το πρόγραμμα ασχολείται με την ανακάλυψη του εαυτού σε ατομικό επίπεδο– κάτι που είναι μοναδικό για κάθε άνθρωπο. Το PEP εστιάζεται στην ανάπτυξη των ικανοτήτων μας ως προς τη θετική αντιμετώπιση της ζωής. Παρέχεται επίσης έντυπο υλικό που υποστηρίζει αυτή τη θεματολογία. Εστιάζεται επίσης στην αξιοποίηση των ψυχικών αποθεμάτων του ατόμου, τα οποία ενώ είναι έμφυτα σε κάθε άνθρωπο, ενδεχομένως να μην τα έχει ανακαλύψει ή να μην έχει συνειδητοποιήσει την ύπαρξή τους.

Η διδακτέα ύλη αποτελείται από δέκα θεματικές ενότητες, οι οποίες αντιστοιχούν στα ψυχικά αποθέματα που διερευνώνται στα εργαστήρια. Ολοκληρώνοντας το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στην Ειρήνη οι συμμετέχοντες θα μπορούν: Να συνειδητοποιήσουν τη δυνατότητα για προσωπική ειρήνη.

Να ανακαλύψουν εσωτερικά αποθέματα, όπως η ελπίδα ,η επιλογή και η διαύγεια. Να αντιληφθούν την έμφυτη αξία τους ως άνθρωποι».

Για πληροφορίες απευθύνεστε στο ΚΤΕ Θεσσαλίας, τηλ. 2410 -684500, τις ώρες 8 π.μ.-3 μ.μ. και στο email kte@teilar.gr

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass