ΣΥΝΟΛΙΚΑ 93 ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ 5η ΥΠΕ-ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 2011

Προσλαμβάνονται 10 γιατροί στα νοσοκομεία της Λάρισας

* Λάζ. Μακρής: «Βγαίνουμε από το τούνελ»

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2014 11:30 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:26

 

Προσλήψεις 93 μόνιμων ιατρών στα νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας ξεμπλοκάρονται με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου. Οι 43 θέσεις αντιστοιχούν στα θεσσαλικά νοσοκομεία, οι 10 εκ των οποίων σε εκείνα της Λάρισας.

Με την απόφαση αίρεται η αναστολή λειτουργίας του εκλεκτορικών σωμάτων στην αρμοδιότητα των οποίων εμπίπτει η διαδικασία κρίσης για πλήρωση μονίμων θέσεων ιατρών του ΕΣΥ. Η απόφαση αυτή θεωρείται ότι αποτελεί και το «εναρκτήριο λάκτισμα» για την πρόσληψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού στα Νοσοκομεία που εκκρεμούν από το 2011. Παράλληλα, από το υπουργείο Υγείας αναζητείται η απλοποίηση της όλης διαδικασίας, προκειμένου οι απαραίτητοι μόνιμοι ιατροί να προσλαμβάνονται σε αισθητά συντομότερο χρόνο και όχι με τις χρονοβόρες διαδικασίες που ισχύουν σήμερα.

Οι θέσεις των μόνιμων ιατρών που εκκρεμούν για πρόσληψη ανά Νοσοκομείο, έχει ως εξής:

-Πανεπιστημιακό Λάρισας-4, ορθοπαιδική, αγγειοχειρουργική, καρδιολογική.

-ΓΝΛ-6, παιδιατρική, παιδιατρική διευθυντής, ορθοπαιδική, χειρουργική διευθυντής, παθολογική.

-Καρδίτσας-7, βιοπαθολογίας-2, παθολογίας-5, αναισθησιολογίας, ουρολογίας, καρδιολογίας.

-Βόλου 26, ενδοκρινολογίας, αιματολογίας-3, παιδιατρικής-4, αιματολογίας διευθυντής, αιμοδοσίας, παθολογίας, παθολογοανατομίας, ακτινολογίας, χειρουργικής, ουρολογίας, μαιευτικής, παθολογίας διευθυντής, μικροβιολογίας, γαστρεντερολογίας, οφθαλμολογίας, πνευμονολογίας.

Επίσης, στα νοσοκομεία Κύμης-7, Άμφισσας-3, Καρπενησίου-2, Καρύστου-8, Λιβαδειάς-2, Χαλκίδας -8 και Λαμίας-11 θέσεις γιατρών.

Ο ΛΑΖ. ΜΑΚΡΗΣ

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Λάζαρος Μακρής έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με τεράστια προσπάθεια τα τελευταία χρόνια διατηρήσαμε και κρατάμε όρθιες όλες τις δομές του δημόσιου τομέα. Με την επιμονή των διοικούντων, αλλά κυρίως με την κατάθεση ψυχικών και σωματικών αποθεμάτων του ιατρικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού, διοικητικού και τεχνικού προσωπικού καθώς και όλων ανεξαιρέτων των εργαζομένων μας. Το τίμημα είναι βαρύ, το θετικό αποτέλεσμα ανυπολόγιστο: Αντέξαμε. Δεν έκλεισε κανένα Νοσοκομείο και καμία άλλη δομή στην 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Εις πείσμα μιας αχαλίνωτης σπερμολογίας φημών των προηγουμένων χρόνων η οποία επίμονα ισχυρίζονταν ότι δήθεν νομοτελειακά θα έκλειναν Νοσοκομεία στην περιοχή ευθύνης μας και εις πείσμα ακόμη και της ευρωπαϊκής πραγματικότητας που στη δεκαετία του΄90-χωρίς οικονομική κρίση- επέβαλε το κλείσιμο ή συγχωνεύσεις Νοσοκομειακών μονάδων, εμείς διατηρήσαμε ακέραιες όλες τις Νοσοκομειακές μας δομές και υποδομές.

Αντέξαμε και τώρα βασίμως αισιόδοξοι γυρίζουμε σελίδα. ‘’Ξεπαγώνουμε’’ τις προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού. Έτσι, εκτός από τις τακτικές προσλήψεις επικουρικού προσωπικού, τα Νοσοκομεία μας ενισχύονται και με μόνιμους γιατρούς. Επίσης, για τις δομές μας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, διεκδικούμε και πρόκειται να προκηρυχθούν τις επόμενες ημέρες 91 θέσεις επικουρικού ιατρικού προσωπικού, που έρχονται να προστεθούν στο υπάρχον ιατρικό δυναμικό, και στους συμβεβλημένους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ.

Τέλος, η ρύθμιση που επιβάλλει ως υποχρεωτική τη θητεία υπηρεσίας υπαίθρου (το αγροτικό), σημαίνει ότι στην πράξη θα καλυφθούν όλα τα σημερινά κενά και ότι οι πολίτες κυρίως της υπαίθρου θα δέχονται μεγαλύτερη φροντίδα και ποιοτικότερες υπηρεσίες. Βλέπουμε πλέον φως στο τούνελ».

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass