ΠΑΡΑΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΕΩΣ TO ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ 5.500 ΓΙΑΤΡΩΝ

Πρόγραμμα παράδοσης φαρμάκων κατ οίκον

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2014 11:05 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:28

 

 

ΑΘΗΝΑ

Μέχρι το τέλος του χρόνου παρατείνονται οι συμβάσεις των 5.500 συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών, σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη στη χθεσινή σύσκεψη του Οργανισμού, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον Βήμα 99,5.

«Θα δώσουμε μια μικρή παράταση μέχρι το τέλος του χρόνου για να οργανώσουμε το πράγμα καλύτερα και να δούμε τι θα γίνει. Θα έχουμε προχωρήσει στο άνοιγμα των συμβάσεων αυτών σε όλους τους γιατρούς, με βάση τον αριθμό των επισκέψεων που έχει ανάγκη ο ΕΟΠΥΥ ανά περιοχή και επομένως θα καλέσουμε τους γιατρούς να εκδηλώσουν ενδιαφέρον όλοι όσοι ενδιαφέρονται για τον αριθμό των επισκέψεων που καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ» είπε ο κ. Βορίδης.

Αναφερόμενος στις ελλείψεις φαρμάκων από τα φαρμακεία των νοσοκομείων, ανακοίνωσε ότι το υπουργείο μελετά πρόγραμμα προσωπικής παράδοσης των φαρμάκων, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι ασθενείς αναζητώντας τα φάρμακά τους.

«Θα είμαστε σε συνεννόηση με ασθενείς που το έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που τα νοσοκομεία δεν έχουν φάρμακα και παραπέμπουν είτε σε άλλο νοσοκομείο είτε στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ», είπε ο υπουργός Υγείας.

Για τον Πρόεδρο 

Ο κ. Βορίδης πρότεινε να ανοίξει άμεσα η διαδικασία για συμφωνία γύρω από το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας και η εκλογή να γίνει όταν προβλέπεται από το Σύνταγμα, τον Ιανουάριο του 2015.

«Η διαδικασία της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας είναι μία διαδικασία, την οποία ο συνταγματικός νομοθέτης θέλει συνθετική... Αν λοιπόν τα βάλει κάποιος κάτω, θα δει ότι απομένει ένας συγκεκριμένος αριθμός βουλευτών της ΔΗΜΑΡ και ανεξάρτητοι βουλευτές, με τους οποίους μπορεί να συγκροτηθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

» Έτσι όπως είναι ο συσχετισμός -παρ' ότι θα ξαναπώ ότι θα μου άρεσε ένας κεντροδεξιός υποψήφιος- μάλλον δείχνει ότι για να επιτευχθεί ένας τέτοιος σχηματισμός, χρειάζεται ένας Πρόεδρος της κεντροαριστεράς».

Ο κ. Βορίδης πρότεινε συνεχεία το εξής: «Η κυβέρνηση, η οποία έχει την πρωτοβουλία, να ανοίξει τον διάλογο για το πρόσωπο που απαιτείται για να διαμορφωθεί αυτή η πλειοψηφία, η σύνθεση που χρειάζεται. Οι εκλογές για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρέπει να πάνε, προφανώς, εκεί όπου πρέπει να πάνε, στις προθεσμίες που πρέπει, οι οποίες είναι κανονικές. Και αυτές είναι, ως προς το απώτατο όριο για να ξεκινήσει η διαδικασία εκλογής, η 20ή, 21η ή 22η Ιανουαρίου. Κάπου εκεί. Θεωρώ λοιπόν ότι η διαδικασία θα πρέπει μεν να είναι εκεί, αλλά πολιτικά το ζήτημα πρέπει να κλείσει νωρίτερα, γιατί θα κλείσει και όλη την πολιτική σπέκουλα και απόπειρα που επιχειρεί η αξιωματική αντιπολίτευση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass