ΑΠΟ ΤΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΝΛ

Σεμινάριο για τη λαπαροσκοπική αποκατάσταση κηλών

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2014 12:10 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:32

 

 

Διεθνές σεμινάριο με θέμα τη λαπαροσκοπική αποκατάσταση κηλών (Laparoscopic hernia repair course) διοργανώνει η Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Το σεμινάριο θα γίνει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο «Διβάνη» και, όπως σημειώνεται από τον συντονιστή του σεμιναρίου αναπληρωτή καθηγητή Χειρουργικής Γεώργιο Τζοβάρα, «απευθύνεται σε παλαιούς ειδικευόμενους και νέους ειδικευμένους χειρουργούς με εμπειρία στη βασική λαπαροσκοπική χειρουργική και ενδιαφέρον για τη λαπαροσκοπική αποκατάσταση των κηλών.

Την πρώτη ημέρα, το πρόγραμμα του σεμιναρίου περιλαμβάνει διαλέξεις, βιντεοπροβολές και συζήτηση επί τεχνικών θεμάτων που αφορούν στις μεθόδους λαπαροσκοπικής αποκατάστασης των κηλών του κοιλιακού τοιχώματος, ενώ τη δεύτερη ημέρα θα λάβει χώρα απευθείας μετάδοση αντίστοιχων λαπαροσκοπικών επεμβάσεων από το χειρουργείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, καθώς και εκπαίδευση των συμμετεχόντων σε εξομοιωτές τελευταίας γενιάς.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν τις τεχνικές από εκλεκτούς και πρωτοπόρους χειρουργούς της ημεδαπής και αλλοδαπής με πλούσια εμπειρία στη λαπαροσκοπική αποκατάσταση των κηλών του κοιλιακού τοιχώματος, αλλά και τη δυνατότητα να δούνε τις τεχνικές αυτές στην πράξη και να πειραματιστούν στους εξομοιωτές.

Η διοργάνωση του σεμιναρίου έρχεται ως συνέχεια της συνεχιζόμενης και στοχευμένης εκπαιδευτικής δραστηριότητας που αναπτύσσει η Χειρουργική Κλινική, τα επιμέρους πεδία που απαρτίζουν το φάσμα της λαπαροσκοπικής χειρουργικής, η οποία ξεκίνησε πριν από έναν περίπου χρόνο με ιδιαίτερη επιτυχία, με τη θεματική ενότητα της λαπαροσκοπικής χειρουργικής των παθήσεων του παχέος εντέρου.

Με τις εκπαιδευτικές αυτές πρωτοβουλίες, η Χειρουργική Κλινική του Τμήματος Ιατρικής Λάρισας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (με διευθυντή τον καθηγητή Ε. Αθανασίου) αποσκοπεί στην κατά το δυνατόν κάλυψη του τεράστιου ελλείμματος που υπάρχει στον ελλαδικό χώρο σε ό,τι αφορά στην οργανωμένη εκπαίδευση των χειρουργών στην προχωρημένη, ιδίως, λαπαροσκοπική χειρουργική, και, παράλληλα στην ανάδειξη του πρωτοποριακού σε πολλές περιπτώσεις κλινικού έργου που επιτελείται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στον τομέα της λαπαροσκοπικής χειρουργικής.

Με την κάλυψη των υπολοίπων πεδίων της λαπαροσκοπικής χειρουργικής με ανάλογες μελλοντικές εκπαιδευτικές εκδηλώσεις, η Χειρουργική Κλινική φιλοδοξεί στην καθιέρωση της πανελληνίως ως πρότυπου κέντρου εκπαίδευσης στην λαπαροσκοπική χειρουργική, όπως οραματίζονται οι διοργανωτές».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass