Διεθνής ημερίδα «Επεκτείνοντας τα όρια της Πυρηνικής Ιατρικής» στη Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση: 24 Σεπ 2014 23:25 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:38

 

Το Εργαστήριο Πυρηνικής Ιατρικής του Ιπποκρατείου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με  το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο διοργανώνει το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου διεθνή ημερίδα με τίτλο «Επεκτείνοντας τα όρια της Πυρηνικής Ιατρικής».

Η Πυρηνική Ιατρική είναι μια μοντέρνα ειδικότητα που χρησιμοποιεί τα ραδιοϊσότοπα για την διάγνωση και θεραπεία παθήσεων. Λειτουργεί αλληλένδετα με πολλές κλινικές ειδικότητες, όπως για παράδειγμα χειρουργική, μεταμοσχεύσεις, ενδοκρινολογία, παθολογία, καρδιολογία, νεφρολογία, κ.ά. Το κύριο πλεονέκτημα της είναι ότι προσφέρει λειτουργικές πληροφορίες για κάθε εξεταζόμενο όργανο, π.χ. αιμάτωση, σωληναριακή και σπειραματική λειτουργία των νεφρών, άρδευση του μυοκαρδίου και του εγκεφάλου, κλπ. Μάλιστα με το PET–CT μας παρέχονται ανεκτίμητες πληροφορίες σχετικά με τον μεταβολισμό των κυττάρων και με υπο-κυτταρικές μοριακές διεργασίες. Συνεχώς εξελισσόμενο είναι και το θεραπευτικό οπλοστάσιο της ειδικότητας, με την δυνατότητα στοχευμένων ραδιοϊσοτοπικών θεραπειών, ραδιοεμβολισμού, κ.ά.

Η ημερίδα αποσκοπεί στο να παρουσιάσει τους νέους ορίζοντες που ανοίγονται από τις παραπάνω εφαρμογές στην καθημερινή κλινική πρακτική. Η συμμετοχή στην Ημερίδα είναι δωρεάν. Το αναλυτικό Πρόγραμμα εμφανίζεται στην ιστοσελίδα www.enmf.eu

Την ημερίδα τιμούν με τη παρουσία τους ως ομιλητές διακεκριμένοι ιατροί κλινικών ειδικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με μακρόχρονη εμπειρία. Με τον τρόπο αυτό θα αποτιμηθεί με ακρίβεια η συνεισφορά της Πυρηνικής ιατρικής στο καθημερινό τους έργο και διευκολύνεται η βέλτιστη αλληλεπίδραση και διάχυση γνώσης μεταξύ των ειδικοτήτων.

Πέρα από τις πολύπλευρες ιατρικές εφαρμογές, ο τομέας της Πυρηνικής Ιατρικής έχει την ευθύνη ενημέρωσης και για ζητήματα της δημόσιας Υγείας σε περίπτωση πυρηνικών ατυχημάτων ή επιθέσεων. Το θέμα αυτό θα συζητηθεί εκτενώς σε στρογγυλή τράπεζα, όπου θα αναλυθούν οι τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πυρηνικής ενέργειας στην καθημερινή υγεία των πολιτών. Παράλληλα θα παρουσιαστούν προσομοιώσεις τέτοιων συμβάντων, ακόμη και η περίπτωση πυρηνικής τρομοκρατικής απειλής ή επίθεσης. Στα πλαίσια αυτά έχει προγραμματιστεί και οργανωμένη ξενάγηση στο πυρηνικό καταφύγιο του Νοσοκομείου, που θα αποτελέσει μια πρωτόγνωρη εμπειρία.

Στην ημερίδα θα παραβρεθούν και θα απευθύνουν χαιρετισμό η Αν. Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Φώφη Γεννηματά, η οποία θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας, ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας-Θράκης κ. Βεντούρης Θρασύβουλος, ο διοικητής του Ιπποκρατείου ΓΝΘ κ. Καλτσίδης Γεώργιος και ο διευθυντής του 424 ΓΣΝ Ταξίαρχος Τσελεντάκης Μιχαήλ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass