Οι νέες προκλήσεις για την αποκατάσταση

ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ 18ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 29 Νοε 2022 15:04

Οι νέες προκλήσεις στην κλινική πράξη της Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης

αναδείχθηκαν στις τριήμερες εργασίες του 18oυ Πανελλήνιου Συνέδριου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, που οργανώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στο αμφιθέατρο Ιπποκράτης της Ιατρικής Σχολής.
Τις εργασίες του Συνεδρίου άνοιξε ο πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Μάρκος Σγάντζος, ο οποίος καλωσόρισε τους σύνεδρους στη Λάρισα, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την ομαλή επιστροφή στις διά ζώσης συναντήσεις μετά τις δύσκολες συνθήκες της προηγούμενης διετίας για να δώσει το στίγμα του φετινού Συνεδρίου για τη διασύνδεση της Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης με τις άλλες ειδικότητες.
Στις τριήμερες εργασίες του Συνεδρίου αναδείχθηκαν με συνεδρίες επιστημονικά ζητήματα που απασχολούν τη σύγχρονη Αποκατάσταση και είχαν στόχο να αναλύσουν σε βάθος ειδική θεματολογία. Τα επιμέρους θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν τα νέα αντικείμενα, τις εθνικές συμμαχίες, την πιθανή αλλαγή πολιτικών, ώστε να επιτευχθεί το ζητούμενο του σχεδιασμού και της υλοποίησης σε όλα τα επίπεδα της διάγνωσης της θεραπείας, της αποκατάστασης και της πρόληψης.
Ειδικότερα, μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν αυτά αφορούσαν τη Φυσική και Αποκαταστατική Ιατρική για Προπτυχιακούς Φοιτητές Ιατρικής, την αποκατάσταση μυοσκελετικών παθήσεων, του βαρέως πάσχοντα ασθενή μετά τη νοσηλεία στη ΜΕΘ και του ογκολογικού ασθενούς και παρηγορητική ιατρική, τα νεότερα δεδομένα στη διαγνωστική και θεραπευτική αντιμετώπιση του ασθενή με νόσο του Πάρκινσον, την επίδραση ενός δομημένου προγράμματος αποκατάστασης σε Post Covid-19 ασθενείς μετά τη ΜΕΘ, τις νέες προοπτικές στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, τα νεότερα δεδομένα στην αποκατάσταση ασθενών με βλάβη του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, την παιδιατρική αποκατάσταση, την αποκατάσταση μετά από λοίμωξη Covid-19, καθώς και τη γηριατρική και αποκατάσταση.
Καλεσμένοι ομιλητές στο Συνέδριο υπήρξαν αξιόλογοι επιστήμονες, οι οποίοι με την ξεχωριστή εμπειρία και έρευνα στον τομέα τους, αλλά και σε νέους τομείς-προκλήσεις, μετέδωσαν τις γνώσεις τους και απάντησαν σε ερωτήματα των παρευρισκομένων.
Παράλληλα με τις βασικές εργασίες του Συνεδρίου διοργανώθηκαν workshops, δίνοντας τη δυνατότητα σε επιστήμονες να αναπτύξουν προφορικά ομιλία σε θέματα επιλογής τους, ενώ οι προφορικές ανακοινώσεις-αναρτήσεις ανέδειξαν την ερευνητική και πρακτική εργασία κλινικών ή τμημάτων και επιστημόνων.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass