ΘΕΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ

Άριστη ιατρική εκπαίδευση στη Λάρισα

*Ολοκληρώνεται σήμερα η τριήμερη συνάντηση εργασίας

Δημοσίευση: 11 Οκτ 2014 12:05 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:14

 

«Στη Λάρισα γίνεται πολύ καλή δουλειά. Μπορούν να φτάσουν στα επίπεδα άριστων κέντρων του εξωτερικού», διέγνωσε ο καθηγητής Ιατρικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιάννης Δημολιάτης μετέχοντας στη συνάντηση συνεργασίας που οργάνωσε η Ιατρική Σχολή της Λάρισας.

Η τριήμερης διάρκειας συνάντηση, με θέμα «Ιατρική Εκπαίδευση και Έρευνα στον 21ο αιώνα», συνεχίστηκε και χθες προσελκύοντας το ενδιαφέρον πανεπιστημιακών, γιατρών, φοιτητών και του κοινού. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, έχει προγραμματιστεί για σήμερα Σάββατο σύσκεψη των προέδρων των Ιατρικών Σχολών της χώρας με σκοπό να συζητηθούν τα προβλήματα της ιατρικής εκπαίδευσης και του συστήματος υγείας στη χώρα. Επίσης θα πραγματοποιηθεί και συνάντηση συλλόγων μελών ΔΕΠ ΣΕΥ, υπό την αιγίδα της ΠΟΣΔΕΠ, με ανοιχτή συζήτηση για την ιατρική εκπαίδευση.

Μιλώντας χθες στους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Γιάννης Στεφανίδης εξήρε την ποιότητα της διάλεξης που έδωσε ο προσκεκλημένος ομιλητής Θ. Μουντοκαλάκης, ομότιμος καθηγητής Παθολογίας Ιατρικής Αθηνών για την «Ιστορία της Ιατρικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα».

Επίσης χαρακτήρισε πολύ σημαντικό και ιδιαίτερα ενδιαφέρον το παραγόμενο επιστημονικό έργο από την ομάδα του καθηγητή Γ. Δημολιάτη που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της συνάντησης. Ο κ. Δημολιάτης, από την πλευρά του, αναφέρθηκε στο καινούργιο για την Ελλάδα γνωστικό αντικείμενο, σημειώνοντας ότι «το διδάσκειν και μανθάνειν» απαιτεί ειδικές σπουδές και συστήνοντας στην Ιατρική της Λάρισας να δρομολογήσει τη σχετική κατάρτιση επιστημόνων. «Ασχολούμαστε με το πώς διδάσκεται αποτελεσματικά η Ιατρική, πώς μαθαίνεται, πώς λειτουργεί το μυαλό του φοιτητή», είπε. «Οι αλλαγές που επιβάλλονται στην ιατρική εκπαίδευση πρέπει να αντιμετωπιστούν από επαόοντες, μετά λόγου γνώσεως».

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, οι εισηγήσεις επικεντρώθηκαν στην παρουσίαση του Κλινικού, Ερευνητικού και Εκπαιδευτικού έργου των Τομέων του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στην ποιότητα της Ιατρικής Εκπαίδευσης στις Νέες Τεχνολογίες κ.ά.

*Για σήμερα Σάββατο, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

09:00-10:20 Συγκριτική Απεικόνιση των Προγραμμάτων Σπουδών των Ιατρικών Σχολών της Ελλάδος (Προεδρείο Ε. Τσιρώνη, Ν. Σκεντέρης).

Συγκριτική απεικόνιση προγραμμάτων σπουδών Ιατρικών Σχολών της Ελλάδος (προκλινικά μαθήματα)-Α. Χατζηευθυμίου

Συγκριτική απεικόνιση προγραμμάτων σπουδών Ιατρικών Σχολών της Ελλάδος (κλινικά μαθήματα)-Κ. Τεπετές

Συγκριτική απεικόνιση περιεχομένου σπουδών Ιατρικών Σχολών της Ελλάδος και του εξωτερικού-Γ. Κουκούλης

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα εναρμόνισης Ιατρικών Σπουδών-Α. Δαπόντε

10:20-11:30 Κρίσιμα Σημεία στην Αναμόρφωση του Προγράμματος Σπουδών των Ιατρικών Σχολών (Προεδρείο Κ. Μαλίζος, Ζ. Δανιήλ).

Η αναμόρφωση του προγράμματος σπουδών του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων-Θ. Ξενάκης

Εργαστήριο κλινικών δεξιοτήτων και ΠΦΥ στην ιατρική εκπαίδευση-Ν. Ντόμπρος ομότιμος καθηγητής Ιατρικής του ΑΠΘ

-Συνάντηση Συλλόγων Μελών ΔΕΠ ΣΕΥ (Προεδρείο Ε. Ευσταθόπουλος, Ι. Στεφανίδης). Χαιρετισμός από τον πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ι. Στεφανίδη και τον πρόεδρο της ΠΟΣΔΕΠ, Ε. Ευσταθόπουλο, εισηγήσεις μελών και συζήτηση για θεσμικά, εργασιακά και εκπαιδευτικά θέματα.

13:00-14:30 Συνάντηση των Προέδρων των Ιατρικών Σχολών

14:30-17:30  Ιατρικές Σχολές στην Ελλάδα: Παρόν και Μέλλον- Ε. Ευσταθόπουλος, Α. Γαρύφαλλος, Α. Αθανασόπουλος, Ι. Δαλέζιος, Ι. Δημολιάτης, Α. Πολυχρονίδης.

17:00-18:00  Τελετή Λήξης- Μουσικά Σύνολα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Σ. Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
COFFEE SHOW DHMOS LARISAION 15-5-24

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass