Ζήτησαν αναβάθμιση της υγείας έξω από το νοσοκομείο του Βόλου

Δημοσίευση: 13 Οκτ 2014 21:43 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:19

 

Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ανανέωση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων, για όλους τους ανέργους και τις οικογένειές τους, να καταργηθούν όλα τα χαράτσια, να καλυφθούν όλα τα κενά και οι ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό στο Νοσοκομείο Βόλου και τα Κέντρα υγείας του νομού, έθεσαν στον διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου Κων. Καραμπάτσα, οι εκπρόσωποι των Λαϊκών επιτροπών Νέας Ιωνίας, Χρυσοχοίδη, Χιλιαδού και Καραγάτς και ο Δημοκρατικός σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας.

Μάλιστα έξω από το Νοσοκομείο, εκπρόσωποι των Λαϊκών επιτροπών και του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών μοίραζαν φυλλάδια, όπου καλούσαν τον κόσμο στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη στην Αθήνα, που οργανώνει το ΠΑΜΕ, αλλά και να διεκδικήσει  πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ανανέωση των βιβλιαρίων ΙΚΑ και άλλων ταμείων, για όλους τους άνεργους και τις οικογένειές τους, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων και τα εξής : «Με την σημερινή μας κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Βόλου, διεκδικούμε το δικαίωμά μας στην Υγεία, την πρόνοια και την περίθαλψη. Δεν αντέχουμε και δεν έχουμε να πληρώνομαι άλλο.  Δεν ανεχόμαστε, εκτός από άνεργοι και κακοπληρωμένοι, να φοβόμαστε να αρρωστήσουμε, εμείς και τα παιδιά μας. Μας κοροϊδεύουν, πως ήδη κάποιοι ανασφάλιστοι συνάδελφοί μας επωφελούνται από την λειτουργία της επιτροπής που συστάθηκε στο νοσοκομείο Βόλου. Εμείς γνωρίζουμε πως πρέπει άμεσα να έχουν πρόσβαση στη δωρεάν περίθαλψη, όλοι οι άνεργοι και οι ανασφάλιστοι. Για την κατάσταση αυτή υπάρχει ένοχος. Η στρατηγική της ΕΕ, των μονοπωλίων της υγείας, η λογική της εμπορευματοποίησης, του κέρδους. Η πολιτική της συγκυβέρνησης, που κάνει τα νοσοκομεία επιχειρήσεις, τους διοικητές «μάνατζερ» και τους ασθενείς πελάτες. Καμιά αναμονή, καμιά ανοχή. Δεν περιμένουμε τις επόμενες εκλογές, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε κάποιος «μεσσίας» θα αλλάξει ριζικά κατάσταση, δεν θα ικανοποιηθούν οι ανάγκες μας. Η πολιτική τους συμφωνεί με την στρατηγική της επιχειρηματικότητας και στην υγεία. Μόνη λύση ο οργανωμένος ταξικός αγώνας. Η οργάνωσή μας στο σωματείο, τη Λαίκή επιτροπή. Η συμπόρευση με όλο το λαό που πλήττεται η ενιαία απάντησή μας, με επιμονή, πείσμα, συμμετοχή στους αγώνες».

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στο δήμο Βόλου Θόδωρας Τσαλούχας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
COFFEE SHOW DHMOS LARISAION 15-5-24

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass