Συνάντηση ευρωπαίων επιστημόνωνστην Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 15 Οκτ 2014 15:14 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:23

Στις 16 και 17 Οκτωβρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί στην Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συνάντηση επιστημόνων από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο χρηματοδοτούμενου Ευρωπαϊκού προγράμματος Leonardo Da Vinci/e-Learning, με τίτλο «OrthoBioMed» και υπεύθυνη την Αναπλ. Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ζωή Νταϊλιάνα. 

Στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα μεταφοράς καινοτομίας Leonardo da Vinci / «OrthoBioMed», η Ιατρική Σχολή της Λάρισας συνεργάζεται με το Instituto de Biomecanica de Valencia (IBV), το εργαστήριο TeLearn του Τechnical University of Sofia και το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Φιλιππούπολης (MUP). Το πρόγραμμα έχει διετή διάρκεια και αφορά στην ανάπτυξη δομημένου συστήματος που στηρίζει την εξ’ αποστάσεως μάθηση (e-learning) τεχνικών οστεοσύνθεσης των καταγμάτων και της εν γένει χειρουργικής αντιμετώπισής τους. Ειδικότερα έχει στόχο την προσαρμογή και την ενσωμάτωση καινοτόμων εκπαιδευτικών συστημάτων και αποτελεσμάτων από προηγούμενα προγράμματα Leonardo da Vinci στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση και κατάρτιση των επαγγελματιών υγείας (ειδικευόμενοι και χειρουργοί) και των επαγγελματιών ανάπτυξης και παραγωγής εμφυτευμάτων που απαιτούνται για την θεραπεία των καταγμάτων.

Στη διήμερη συνάντηση, πέραν της ανάλυσης των δεδομένων του προγράμματος, οι επισκέπτες καθηγητές και ερευνητές θα ξεναγηθούν στην Ιατρική Σχολή και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ενώ παράλληλα θα προγραμματιστούν οι δράσεις για το επόμενο έτος. 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
COFFEE SHOW DHMOS LARISAION 15-5-24

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass