Ημερίδα για την Ιστορία των Επιστημών Υγείας

ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 01 Νοε 2023 14:36

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Διεθνής Ημερίδα με θέμα την Ιστορία των Επιστημών της Υγείας, η οποία πραγματοποιήθηκε υβριδικά προχθές και διοργανώθηκε από το Εργαστήριο Κοινοτικής Νοσηλευτικής του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στην ημερίδα συμμετείχαν διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και συγκεκριμένα ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Harvard Alain Touwaide, η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Μονάχου Isabel Grimm-Stadelmann, ο ομότιμος καθηγητής Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Μάριος-Αθανάσιος Μαρσέλος, ο κύριος ερευνητής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Γεράσιμος Μέριανος και ο Ηλίας Απ. Βαλιάκος ΕΔΙΠ του Τμήματος Νοσηλευτικής.
Η θεματολογία περιλάμβανε εισηγήσεις σχετικές με τα χειρόγραφα και την αξία τους, τη φιλοσοφία στην ιστορική εξέλιξη των Επιστημών Υγείας, την ερμηνεία της έννοιας επιστήμη στους Βυζαντινούς Χρόνους, την ιατρομαγεία και τις επιρροές της και τέλος την αντιμετώπιση των ασθενειών στο Βυζάντιο.
Την ημερίδα παρακολούθησε μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων και κυρίως οι φοιτητές του Τμήματος Νοσηλευτικής των οποίων η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass