Ιατρική με απλά λόγια…

ΣΤΟ 2ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ - ΤΑ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 05 Δεκ 2023 17:00

Το 2ο Ιπποκράτειο Ιατρικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα από μεθαύριο 7 έως τις 9 Δεκεμβρίου εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή επικοινωνίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με την τοπική κοινωνία, τον Δήμο Λαρισαίων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Για πρώτη φορά, τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος θα παρουσιάσουν και θα συζητήσουν ανοιχτά με το κοινό συχνά, σοβαρά ιατρικά προβλήματα, τα οποία απασχολούν έναν μεγάλο αριθμό ασθενών.
Ο πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής κ. Θεόφιλος Καραχάλιος και ο αντιπρόεδρος κ. Αριστείδης Ζιμπής, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν στο αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής στο κτίριο Κατσίγρα, αναφέρθηκαν στις θεματικές ενότητες, αλλά και στις καινοτομίες του Συνεδρίου, το οποίο θα πρέπει να σημειωθεί ότι είχε προγραμματιστεί να υλοποιηθεί τον Σεπτέμβριο μαζί με τις εκδηλώσεις για την «Αέναη Επιστροφή του Ιπποκράτη», αλλά λόγω των πλημμυρών αναβλήθηκε.
Όπως τόνισε ο κ. Καραχάλιος, το Συνέδριο εστιάζει στο άνοιγμα του Τμήματος Ιατρικής στην κοινωνία της Θεσσαλίας και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Στις θεματικές του ενότητες εντάσσονται συχνά, σοβαρά ιατρικά προβλήματα, με στόχευση στην πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση, αλλά και τις σύγχρονες θεραπευτικές στρατηγικές, καθώς και στην αντικειμενική ιατρική πληροφόρηση.
Στο Συνέδριο οι ομιλητές θα παρουσιάσουν τα θέματά τους με απλό, αλλά αξιόπιστο τρόπο, κατανοητό από τον μέσο πολίτη, μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από τις Κλινικές του ΠΓΝ Λάρισας, καθώς και γιατροί όλων των ειδικοτήτων από το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Οι εργασίες του Συνεδρίου θα φιλοξενηθούν στο αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» στην έδρα της Ιατρικής Σχολής «Βιόπολις». «Ζούμε σε μια εποχή στην οποία οι ασθενείς και οι συγγενείς, μέσω αμφιβόλου ποιότητας πληροφοριών που λαμβάνουν από το διαδίκτυο, εκφέρουν γνώμη ή αποφασίζουν από μόνοι τους για τη θεραπεία που θα ακολουθήσουν. Θεωρούμε ότι έχουμε μεγάλη ευθύνη να παρουσιάσουμε στην κοινωνία υπεύθυνη και αξιόπιστη πληροφόρηση για συχνά ιατρικά προβλήματα. Ακόμη, θα παρουσιαστούν οι εξελίξεις στη θεραπευτική ογκολογία και την ανακουφιστική φροντίδα των ασθενών» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Καραχάλιος. Στις καινοτομίες του Συνεδρίου αναφέρθηκε ο κ. Αριστείδης Ζιμπής, σημειώνοντας ότι ένας από τους στόχους είναι το Συνέδριο να είναι φιλικό προς το περιβάλλον και για τον λόγο αυτόν ήταν επιλογή να μην τυπωθούν παρά μονάχα ελάχιστα προγράμματα -συνολικά 20- για όσους δεν έχουν πρόσβαση στην τεχνολογία, προκειμένου να περιοριστεί η κατανάλωση χαρτιού και πλαστικού. Το Συνέδριο θα ξεκινήσει μεθαύριο Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου στις 3 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι του Σαββάτου 9 Δεκεμβρίου.
Στον σύνδεσμο http://meduth.online/2ipokrateio/ οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να βρουν το ηλεκτρονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου και οδηγίες εγγραφής. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Συνεδρίου, θα σταλούν βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες στο mail που θα δηλώσουν κατά την εγγραφή τους στο Συνέδριο. Επίσης, θα μπορεί κανείς με το τηλέφωνό του να σκανάρει και να κατεβάσει όλο το πρόγραμμα.
ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass