Πανελλαδική συγκέντρωση υγειονομικών στη Λάρισα

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Δημοσίευση: 15 Δεκ 2023 13:09

Πανελλαδική συγκέντρωση στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και πορεία διαμαρτυρίας για τη δημόσια υγεία, την πρόνοια και το ΕΚΑΒ θα πραγματοποιήσει η ΠΟΕΔΗΝ την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, όπου θα γίνουν και ομιλίες φορέων υγείας.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει τα εξής: «Με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία αλληλεγγύης και δράσης θέλουμε για άλλη μία φορά να αναδείξουμε την υποχρέωση της Κυβέρνησης να λάβει άμεσα μέτρα στην κατεύθυνση της στήριξης των πληγέντων κατοίκων της Θεσσαλίας με την αποζημίωση των κατεστραμμένων νοικοκυριών τους και να προωθήσει άμεσα προς κατασκευή όλα τα απαραίτητα έργα υποδομής, πρόληψης και αποτροπής φυσικών καταστροφών σε όλη τη χώρα. Ζήσαμε τραγικές στιγμές που συγκλόνισαν τους πάντες στη Θεσσαλία το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Το Εθνικό Σύστημα Υγείας σε όλες αυτές τις εθνικές τραγωδίες στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων παρά τις ελλείψεις. Οι εργαζόμενοι, αψηφώντας καιρικά φαινόμενα, άφησαν πίσω αποκλεισμένες οικογένειες και με κάθε τρόπο βρέθηκαν στα Νοσοκομεία – Κέντρα Υγείας – ΕΚΑΒ, Προνοιακές Μονάδες, προκειμένου να περιθάλψουν ασθενείς και τραυματίες. Το ΕΣΥ για άλλη μια φορά ανέδειξε τον ανεκτίμητο και αναντικατάστατο ρόλο του.
Διεκδικούμε:
* Στήριξη και αποκατάσταση των ζημιών του κάθε Θεσσαλού πολίτη από το κράτος. Να μη μείνουμε στα αρχικά φιλοδωρήματα.
* Να ενισχυθούν οι υποδομές πρόληψης και αποτροπής φυσικών καταστροφών με όλα τα απαραίτητα έργα. Όχι να μείνουν στα συρτάρια σε επίπεδο εξαγγελιών μέχρι τη νέα καταστροφή.
* Έμπρακτη Στήριξη από όλους τους φορείς στους πληγέντες, όπως κάνει και η ΠΟΕΔΗΝ.
* Ανάπτυξη κινημάτων προστασίας του φυσικού πλούτου της χώρας και ανάδειξης της αναγκαιότητας λήψης μέτρων. Ο αγώνας μας για τη Σωτηρία της Δημόσιας Υγείας – Πρόνοιας – ΕΚΑΒ δεν μπορεί να περιμένει καθ’ ότι βρισκόμαστε στην ώρα μηδέν για τη Δημόσια Υγεία και Πρόνοια.
Αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα στη Δημόσια Υγεία, Πρόνοια, ΕΚΑΒ που προκύπτουν από την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση. Επιβάλλεται να σωθεί το ΕΣΥ».
Να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass