Επιστρέφει στο Γ.Ν. Βόλου ο γιατρός Ν. Χαυτούρας

ΤΟ ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΚΥΡΩΣΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΑΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΤΟΥ ΟΣΕ

Δημοσίευση: 02 Μαρ 2024 13:41

Στα καθήκοντά του στη Νευροχειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου επιστρέφει ο ιατρός, Νίκος Χαυτούρας, ο οποίος είχε τεθεί σε αργία καθώς φέρεται να ενέκρινε την πολυήμερη αναρρωτική άδεια στον -προφυλακισμένο σήμερα για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών- Επιθεωρητή του ΟΣΕ.

Το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Λάρισας έκανε δεκτή την προσφυγή του νευροχειρουργού και ακύρωσε την απόφαση περί αργίας του, λόγω -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- παραβίασης «της αρχής της μεροληψίας».
Το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ (σ.σ. με τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, τέθηκε εκτός ψηφοδελτίου με το οποίο ήταν υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας) και νυν περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας με την παράταξη της κ. Ελευθερίας Τζανακούλη, όπως είναι γνωστό τέθηκε σε αργία από τα καθήκοντά του, στις 7 Μαρτίου του 2023, καθώς φέρεται ότι, την επομένη της σιδηροδρομικής τραγωδίας, ο 62χρονος Βολιώτης Επιθεωρητής του ΟΣΕ απευθύνθηκε στη Νευροχειρουργική Κλινική του Γ.Ν. Βόλου όπου, επικαλούμενος πρόβλημα υγείας, ζήτησε και έλαβε αναρρωτική άδεια 30 ημερών.
Ο κ. Χαυτούρας είχε αρνηθεί τότε την κατηγορία και με δηλώσεις του στα ΜΜΕ, παρέπεμψε σε άλλον γιατρό, αλλά η αναρρωτική άδεια στον Επιθεωρητή είχε προκαλέσει την παρέμβαση του τότε υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, ο οποίος ζήτησε τη διερεύνηση της καταγγελίας, ενώ με την ολοκλήρωση της ΕΔΕ και με απόφαση της διοίκησης του Γ.Ν. Βόλου, ο νευροχειρουργός τέθηκε σε αργία ενός έτους.
Υπενθυμίζεται πως ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ. Φώτ. Σερέτης ανέθεσε την ΕΔΕ στον διοικητή του Γ.Ν. Βόλου, Ιωάν. Ντόκο, ο οποίος την παρέπεμψε με το ερώτημα της αργίας στον πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου της 5ης ΥΠΕ και διοικητή παράλληλα της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας, Φώτ. Σερέτη, ο οποίος συμφώνησε με την αργία, με τον διοικητή του Γ.Ν. Βόλου να θέτει τον νευροχειρουργό σε αργία.
Ο κ. Χαυτούρας προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, με το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Λάρισας να ακυρώνει την απόφαση του διοικητή του Γ.Ν. Βόλου καλώντας τη διοίκηση να προβεί στις νόμιμες ενέργειες.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass