Διάλεξη για τις διαταραχές του ισχίου

*ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 16 Απρ 2024 2:55

Θέματα που αφορούν τη σύγχρονη διαχείριση διαταραχών του ισχίου και του γόνατος ανέπτυξε χθες στη διάρκεια διάλεξής του ο διάσημος καθηγητής και πρόεδρος του Πανεπιστημιακού Κέντρου Ορθοπαιδικής, Τραυματολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής της Δρέσδης Klaus-Peter Günther.

Ο Γερμανός καθηγητής φιλοξενείται από το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του ετήσιου εκπαιδευτικού προγράμματος της Ορθοπαιδικής Κλινικής και στις παρουσιάσεις του αναφέρθηκε στη διπλή κινητικότητα στην αρθροπλαστική ισχίου, στη διάβρωση και φθορά μετάλλων στην αρθροπλαστική ισχίου, στην οστεοαρθρίτιδα ισχίου σε νέους ασθενείς, καθώς και στη χειρουργική συντήρησης αρθρώσεων έναντι της αρθροπλαστικής.
Σημειώνεται ότι ο καθηγητής Günther είναι διεθνώς αναγνωρισμένος και ευρέως γνωστός για τη χειρουργική του ισχίου σε πρώιμη και προχωρημένη ηλικία. Επιπλέον, έχει μακροχρόνια επιστημονική και διοικητική δράση σε επίπεδο EFORT (European Federation of National Associations of Orthopaedics and Traumatology) και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο καθηγητής Günther διετέλεσε πρόεδρος της EFORT 2020-2021.
Τον Γερμανό καθηγητή καλωσόρισε ο πρόεδρος της Σχολής, καθηγητής Ορθοπαιδικής Θεόφιλος Καραχάλιος, ενώ καθηγητές σε παρεμβάσεις τους ανέπτυξαν ειδικότερα θέματα που αφορούν στη μεταμόσχευση του μηνίσκου, τη λειτουργική ευθυγράμμιση στο ΤΚΑ, τα πτερύγια για κάλυψη άρθρωσης γόνατος, την οσφυοπυελική ανατομία και εμβιομηχανική, καθώς και την αναθεώρηση ολικής αρθροπλαστικής ισχίου με μονομπλόκ κωνικό αυλό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass