Tips για να βρεις το χαμένο σου κίνητρο να βάλεις άσκηση στη ζωή σου

Δημοσίευση: 23 Απρ 2024 15:07

Τα οφέλη της άσκησης είναι ιδιαίτερα σημαντικά και δεν περιορίζονται μόνο στην απόκτηση ενός καλλίγραμμου σώματος. Είναι σημαντικό λοιπόν να την εντάξουμε στην κάθε μας ημέρα και να κάνουμε την ευεξία σημαντικό στόχο για όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας.

Είναι μερικές φορές όμως που δυσκολεύομαστε να βρούμε κίνητρο για γυμναστική, καθώς η απαιτητική καθημερινότητα μας αφήνει μονίμως κουρασμένους.

Αν ανήκεις και εσύ σε αυτήν την κατηγορία, σε συμβουλεύουμε να χαλαρώσεις και να διαβάσεις αυτό το άρθρο. Παρακάτω θα βρεις tips που θα επαναφέρουν το κίνητρο για άσκηση και θα μεταμορφώσουν ριζικά τη ζωή σου. Πάμε να τα δούμε όλα!

Κάνε προετοιμασία

Η προετοιμασία είναι το κλειδί που ανοίγει την πόρτα κάθε επιτυχίας. Και όχι άδικα! Είναι γεγονός ότι όταν προετοιμαζόμαστε για τον στόχο μας, αυξάνονται σημαντικά οι πιθανότητες να τον πετύχουμε. Αυτό συμβαίνει διότι αναλαμβάνουμε δράση και δημιουργούμε τις τέλειες συνθήκες για την επίτευξη κάθε μας μικρής (ή και μεγάλης!) νίκης.

Από την ανάγκη για προετοιμασία δε θα μπορούσε να εξαιρεθεί και η άσκηση. Σου προτείνουμε λοιπόν να επενδύσεις στον κατάλληλο εξοπλισμό, τον οποίο καλό είναι να προμηθευτείς από κυριάρχες εταιρείες στον χώρο του fitness, όπως είναι η Nike. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείς να ενισχύσεις την ντουλάπα σου με αθλητικά ρούχα που όχι μόνο είναι ιδανικά για άθληση, αλλά σου φτιάχνουν και τη διάθεση όταν τα φοράς. Μην ξεχάσεις επίσης να φτιάξεις τη λίστα μουσικής που σου αρέσει, για παράδειγμα μέσω του Spotify, και να κάνεις τις προπονήσεις σου μια εκρηκτική απόλαυση.

Επίλεξε τη γυμναστική που σου ταιριάζει

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να βρεις τη γυμναστική που σου αρέσει και καλύπτει όλες σου τις ανάγκες. Αν για παράδειγμα βαριέσαι φοβερά τους τέσσερις τοίχους ενός γυμναστηρίου, η ανανέωση της συνδρομής σου σε αυτό δε θα λειτουργήσει. Μπορείς λοιπόν να βρεις εναλλακτικές και να χαρείς την άσκηση σε κάποιον υπαίθριο χώρο ή να αποφασίσεις ότι ο χορός ή το αερόμπικ είναι καλύτερες επιλογές για σένα.

Με γνώμονα αυτό, σε συμβουλεύουμε να δοκιμάσεις όσες περισσότερες δραστηριότητες μπορείς, ειδικά αν δεν γνωρίζεις επακριβώς τι είναι αυτό που θες να κάνεις. Επιπλέον, μία καλή ιδέα είναι να βάλεις ποικιλία στις προπονήσεις σου. Φτιάξε λοιπόν το πλάνο που επιθυμείς και φυσικά μην ξεχνάς ότι μπορείς να το τροποποιείς όποτε το κρίνεις απαραίτητο.

Θέσε ρεαλιστικούς στόχους

Αν και η αλλαγή συνηθειών είναι μια “απόφαση δρόμος”, δε γίνεται να περιμένεις να μεταμορφωθείς σε gym master, ενώ μέχρι πρότινος αγαπημένο σου έπιπλο του σπιτιού ήταν ο καναπές. Χρειάζεται λοιπόν να βάλεις ρεαλιστικούς στόχους, που θα απαιτούν μικρά μεν, αλλά πολύ αποτελεσματικά βήματα.

Να θυμάσαι! Για να αλλάξεις μια συνήθεια χρειάζεται χρόνος και μόνο το κίνητρο δεν αρκεί. Πρέπει να δείξεις συνέπεια και πειθαρχία και να είσαι έτοιμος να αγκαλιάσεις όλες τις νέες αλλαγές. Τα πάντα περνάνε όμως από τα χέρια σου και αυτό αποτελεί την μεγαλύτερη παρακίνηση που θα μπορούσες να έχεις. Άφησε λοιπόν τη σκέψη αυτή να σε βοηθήσει να κάνεις κάθε σου στόχο πραγματικότητα!

Επιβράβευσε τον εαυτό σου

Η κάθε προσπάθεια για γυμναστική, ακόμα και η πιο μικρή, είναι μία ένδειξη αυτοφροντίδας, καθώς αποδεικνύεις έμπρακτα στον εαυτό σου ότι τον αγαπάς και θέλεις να τον φροντίζεις. Για αυτόν το λόγο είναι σημαντικό να σε επιβραβεύεις και να είσαι περήφανος για αυτά που έχεις καταφέρει μέχρι στιγμής.

Τέλος, η γυμναστική με φίλους είναι ίσως ένα από τα πιο αποτελεσματικά κίνητρα που θα σε βοηθήσουν να κινητοποιηθείς. Ειδικά δε στην περίπτωση που μοιράζεσαι τους ίδιους στόχους με τον gym buddy σου, τότε οι πιθανότητες επιτυχίας είναι πολύ αυξημένες.

Είτε λοιπόν ανήκεις στην κατηγορία των γυμνασμένων, είτε προσπαθείς να βάλεις την άσκηση στη ζωή σου, είναι απαραίτητο να βρεις το κίνητρο που θα σε ενεργοποιήσει. Αν κάποια στιγμή το χάσεις, δε χρειάζεται να ανησυχείς. Μπορείς απλά να ακολουθήσεις τα παραπάνω tips και να δεις τη χαμένη σου ενέργεια να επανέρχεται!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass