Συμπόσιο αθλητικών τραυματισμών

Δημοσίευση: 25 Απρ 2024 14:01

Η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Χειρουργικής Γόνατος, Αρθροσκόπησης και Aθλητικών Κακώσεων (ESSKA) και η αντίστοιχη επιστημονική Εταιρεία της Ασίας και του Ειρηνικού (APKASS) έχουν από 15ετίας αναγνωρίσει ως διαπιστευμένο Εκπαιδευτικό Κέντρο την Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας, και για 5η φορά την έχουν επιλέξει ως σταθμό επίσκεψης μιας ομάδας Υποτρόφων Ορθοπαιδικών Χειρουργών από την Ταϊλάνδη, την Ιαπωνία, την Κίνα και την Ταϊβάν, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν στη Λάρισα από τις 27 Απριλίου μέχρι τη 1 Μαΐου 2024.

H συγκεκριμένη επιλογή είναι ιδιαίτερα τιμητική και έγινε με κριτήριο την εμβέλεια του επιστημονικού έργου της Ορθοπαιδικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας και τη δημοσιευμένη εμπειρία των στελεχών της στο συγκεκριμένο γνωστικό πεδίο.
Στο πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνεται επιστημονική εσπερίδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο μικρό αμφιθέατρο 1 του Τμήματος Ιατρικής στις 29 Απριλίου και ώρα 16:30, με διαλέξεις των επισκεπτών καθηγητών και των στελεχών της Πανεπιστημιακής Κλινικής.
Επικεφαλής της αποστολής είναι ο διεθνούς φήμης Καθηγητής Bancha Chernchujit από την Khlong Luang (Ταϊλάνδη), o οποίος συνοδεύεται από τους ιατρούς Harato Kengo από το Τόκιο (Ιαπωνία), Xiliang Shang από τη Σανγκάη (Κίνα) και Weng Chun-Jui (Jim) από το Καοσιούνγκ (Ταϊβαν).
Οι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν ειδικές χειρουργικές επεμβάσεις και θα γίνει ανταλλαγή εμπειριών και τεχνικών για τα προβλήματα και τις παθήσεις του γόνατος και του ώμου.
Στο πλαίσιο της παρεχόμενης φιλοξενίας από την Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας, έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις και ξεναγήσεις των Ιατρών στη Βεργίνα, τον Όλυμπο και τα Μετέωρα.
Να σημειωθεί ότι, στην ταξιδιωτική υποτροφία τους, η Λάρισα είναι ο τέταρτος σταθμός (θα προηγηθεί η Κωνσταντινούπολη, το Άμστερνταμ, η Μπολόνια) και ακολουθούν η Βιέννη και η Βασιλεία, με κατάληξη το Μιλάνο, όπου θα πραγματοποιηθεί το 21ο Επιστημονικό Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Χειρουργικής Γόνατος, Αρθροσκόπησης και Αθλητικών Κακώσεων (ESSKA).
Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα αναπτυχθούν θέματα που αφορούν μεταξύ άλλων τους ελιγμούς για αρχάριους ώστε να ελαχιστοποιήσουν τον χειρουργικό χρόνο στην πρωτογενή ολική αρθροπλαστική γόνατος, τη λειτουργική ευθυγράμμιση στην ολική αρθροπλαστική γόνατος, την αποκατάσταση πρόσθιου χιαστού συνδέσμου σε ασθενείς ηλικίας άνω των 50 ετών και νεότερους των 30 ετών, τη θεραπεία για μαζικά/ανεπανόρθωτα δάκρυα περιστροφικού πετάλου, τους τραυματισμούς χεριού και καρπού στον αθλητισμό και την επίδραση της αποκατάστασης στην ψευδοπαράλυση ώμου στις μαζικές ρήξεις περιστροφικού πετάλου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass